Am ascultat Carla Bruni – A l’Olympia. Puteam face altceva în timpul ăsta…

Încep cum se cuvine această scriitură (succintă, desigur) despre cum mi s-a părut concertul prestat de stimabila Carla Bruni prin a vă spune că nu am nici cea mai mică ideea de ce, într-o seară geroasă de ianuarie, m-am apucat să ascult acest album. Nu am nici cea mai mică explicaţia.

Mă rog, există una, abia şoptită mie însumi, dar tocmai de aia nu prea îmi vine să o cred: atâta tevatura s-a făcut în jurul stimabilei Carla Bruni când cu rolul său de prima doamnă franceză încât am vrut să îmi conving urechile că nu contează can canurile alea politico-celebritoase şi că stimabila, totuşi, cântă. Nu prea îmi convine explicaţia asta, recunosc, dar cum este singura care îmi vine la îndemână…

Mno bun, despre album: nu mi-a plăcut. Asta ar putea înseamna că 1. nu îmi place folkul sau 2. stimabila Carla Bruni cântă un folk de o calitate slăbuţică. Cum varianta 1 iese din discuţie (daţi şi voi un search pe blog după „folk”), io pariez pe varianta 2.

S-ar putea – zic asta doar ca să îi găsesc stimabilei o scuză că nu mi-a plăcut lălăiala ei – ca bariera de limbă să fie un deal breaker. Căci, desigur, Bruni cântă în franceză, limbă pe care o gavaresc doar cât să găsesc staţia de metrou. Şi cum în folk versurile contează enorm s-ar putea, zic, să fie şi asta o pricină.

Închei prin a vă spune că oricând, la orice oră aş asculta-o pe Alina Manole în loc să o ascult pe Carla Bruni. Şi că dau, cu indulgentă, o notă de 5,5 albumului (pe o scară de 1 la 10).

Vă pupez. Şi vă las cu ceea ce mi s-a părut a fi cea mai bună piesă de pe album.

PS Am ascultat albumul perfect legal pe Zonga, ceea ce vă doresc şi vouă :D

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)