Acesta este cel mai frumos spital pentru copii din lume!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

– „De ce, tati, de ce?„, mă întreabă fiul meu cu ochii în lacrimi şi cu o suferinţă cumplită în priviri, abia putând rosti cuvintele din cauza efectelor anesteziei locale. Tocmai ieşise din operaţia de extirpare a amigdalelor, în timpul căreia l-am auzit strângându-ne „tatiiii! mamiiii„, în timp ce noi aşteptam pe coridor, simţind că ni se rupe sufletul. Eram neputincios, nu puteam face nimic pentru a-l ajuta să treacă mai uşor peste aceste moment, iar neputinţa mea de a-mi ajuta copilul atunci a fost unul din coşmarurile trăite ale existenţei mele. Iar pentru el a fost o experienţă care, sunt sigur, a lăsat urme în sufletul lui…

Pentru toţi, spitalul este o experienţă traumatizantă. Dar pentru copii poate fi ceva ce i-ar putea marca pentru toată viaţa. Poţi fi alături de ei, ca părinte, pot fi doctorii simpatici, poate fi personalul de acolo de treabă, tot traumatizantă rămâne experienţa. Pentru că locul, clădirea, atmosfera de acolo sunt – de cele mai multe ori fără să ne gândim la asta – ca nişte pietre imense de moară prăbuşite pe sufletul şi pe mintea noastră.

Uitaţi-vă, ca exemplu, ce a făcut Philips cu un spital din SUA. Dacă nu v-aş fi spus că este un spital pentru copii, pun pariu că nu v-aţi fi dat seama. Pentru că au dispărut zidurile alea care parcă te apasă, a dispărut monocolorul ăla sinistru, a dispărut senzaţia de spital. Câtde mult contează asta pentru copiii noştri…

Vă recomand să vă uitaţi la film. Dar vă şi rog să propuneţi ideile voastre pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor noştri. Intraţi pe Idei de viitor şi propuneţi o schimbare. Nu e nimic complicat, ideea voastră poate fi scrisă în câteva rânduri. Şi poate schimba ceva. Pentru că Philips va aloca buget pentru ca ideea voastră să fie pusă în practică. Şi e chiar păcat să nu vă implicaţi, mare păcat să nu profităm, ca societate, de astfel de oportunităţi. Pentru copiii noştri.

http://youtu.be/3VgZ4Mdko18

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Acesta este cel mai frumos spital pentru copii din lume!”

  1. Dacă copilul continuă să întrebe „de ce?” înseamnă că nu a înțeles clar ce se întâmplă iar datoria ta și a medicilor era în primul rând să explice tot procesul și motivul intervenției. Asta e primul lucru ce trebuie înțeles de pacient și rude eventual. Din păcate la noi dacă nu întrebi doctorul (de obicei nu prea știi ce să întrebi, dai banu ca să fie bine) habar nu ai ce se petrece cu tine ca pacient, mai ales ca și copil. Cred că este foarte important să ți se explice și să cunoști cu exactitate tot procesul!

    1. Copilul avea aproape 4 ani atunci. Oricat de mult i-am explicat si oricat de simpatici au fost doctorii (si au fost), tot nu a fost pregatit pentru asa ceva. Plus ca in acele momente era sub efectul socului si al anesteziei. Per total a fost ok, dar momentul ala mi-a ramas ca un cutit in inima…

      1. Daca ai fost multumit ai putea te rog sa ma indrumi si pe mine? Medic, spital si alte detalii? Se pare ca nici copiii mei nu vor scapa de bisturiu :( Multumesc.

  2. Pingback: Vă aştept pe Clubul Părinţilor Luminaţi pe Facebook! - Cristian China Birta

  3. Pingback: Un nou tratament împotriva cancerului - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)