De ce scriu şi eu despre Top 50 Antreprenori Români?

De ce vă dau acest top? Cel mai lovitor motiv este pentru că l-am primit de la simpaticii de la Revista Biz. Adică ce, ăsta nu e cel mai bun motiv? Să dau acilea pe blog o informaţie de la nişte oameni care an şi an demonstrează că sunt profi şi că se pricep? Bre, ascultaţi aici la un chinezu bătrân: când aveţi şansa să colaboraţi cu astfel de oameni, să ţineţi bine de ei, căci nu prea se mai fac de ăştia, trust me…

top 50

Mai jos aveţi şi explicaţiile ştiinţifice, cum ar veni, care au stat la baza studiului.

Plecand de la premisa ca oamenii de afaceri nu sunt vedete cunoscute de marele public, ci persoane care fac businessurile sa functioneze, de cele mai multe ori din spatele scenei, a fost ales un target special pentru studiu. Specialistii Unlock au stat de vorba cu “gulere albe” care interactioneaza in diverse forme cu mediul de business din Romania, fie in calitate de furnizori de servicii, fie ca parte a unei afaceri, fie ca top manageri intr-o companie romaneasca sau multinationala. Domeniile de activitate ale respondentilor au fost foarte variate: marketing, comunicare, sales, management, liber profesionisti (avocati, consultanti, publicitate, branding, PR).

Portretul antreprenorului ideal: Viziune, Actiune, Competenta, Consecventa

Unul dintre obiectivele studiului a fost realizarea unui portret al antreprenorului ideal in viziunea romanilor. Ingredientele de baza ale antreprenoriatului in general, recunoscute si in Romania, sunt Viziunea si Actiunea, ambele fiind identificate in proportie de 12% ca atribute ale antreprenorului ideal. Atributele dezirabile si diferentiatoare sunt Competenta (10%) si Consecventa (10%).

Studiul mai arata ca antreprenorul ideal ar trebui sa fie Flexibil pe termen scurt (9%), dar fidel unei Gandiri strategice pe termen lung (9%), sa se adapteze pe moment fara sa se abata de la strategia de dezvoltare a businessului. Si nu in ultimul rand, trebuie sa aiba Pasiune (7%), Curaj (6%), Idei (5%) si Implicare permanenta in businessul sau (5%).

Pentru realizarea Topului Antreprenorilor Romani, au fost realizate o etapa de cercetare calitativa pentru identificarea atributelor care definesc un antreprenor de succes si o etapa de cercetare cantitativa, avand ca obiective: 1) Portretul antreprenorului ideal: metodologia MaxDiff. In urma acestei etape au reiesit dimensiunile succesului si componentele sale, precum si importanta fiecarui atribut in definirea acestuia. 2) Calcularea indicelui de notorietate al antreprenorilor (inclusi in lista). Masurarea notorietatii sale ca persoana si a notorietatii businessului sau. 3)Calcularea indicelui de succes. Evaluarea indirecta a fiecarui antreprenor inclus in lista prin asociere nume – atribute de imagine asociate cu succesul (imaginea perceputa).

Pozitia in top a rezultat in baza indicelui de succes plus indicele de notorietate.

Rezultatele studiului au fost prezentate in exclusivitate in deschiderea Zilei de Antreprenoriat din cadrul celei de-a XII- a editii a Zilelor Biz, eveniment aflat in desfasurare intre 11 si 15 noiembrie la Howard Johnson Grand Plaza Hotel.

Top 50 Anteprenori Romani, rezultatele studiului, precum si detaliile de ordin metodologic au fost publicate integral in Biz nr. 256 (1-19 noiembrie 2013), disponibil in reteua InMedio si online pe www.revistabiz.ro.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “De ce scriu şi eu despre Top 50 Antreprenori Români?”

  1. Dacă ar ajuta și oameni sărmani și cu nevoi ar fi și mai bine, că până la urmă nu vor duce nimic cu ei când vor pleca din viață, toate rămân aici și sa-u chinuit deageaba. Multă sănătate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.