Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Săptămâna bloggerului chibzuit – Jurnal, ziua 2

A venit momentul pentru a doua zi din jurnalul pe care îl ţin aici, pe blog, în văzul tuturor, în cadrul isprăvii, pe care am intitulat-o cu de la mine putere “Săptămâna bloggerului chibzuit. Ieri v-am raportat că în prima zi de experiment am cheltuit fix 78.98 lei. Imediat după ce am publicat acel prim raport am văzut ceva care – ştiţi filmele alea cu bimbe de Los Angelesc care văd ceva pantofi celeşti şi zic “me like, me want, me buy“? – trebuia să fie al meu. Trebuia! Aşa că mi-a explodat bugetul pe ziua de ieri. Dar o să fie foarte, foarte frumos, aşa că nu mai  strigaţi la mine, da? :D

Iar acel lucru frumos pe care am dat 750 de lei se intitulează Tabăra de Fotografie de la Roşia Montana. Am ratat constant toate isprăvile de acest gen ale bravilor de la Foto Union, din diverse pricini ce ţineau de programul meu dement, dar am zis că pe asta nu o ratez, no way, Jose. Aşa că am zis “adjudecat!”, aşa că în perioada 17-20 octombrie o să vă raportez fotografic din splendida zonă apuseniană.

Din perspectiva acestui jurnal de cheltuieli personale pe care îl ţin, acest accident fericit (că altfel nu am cum să îi spun) este interesant de analizat. Mai ales din perspectiva unei fracturi în planificarea bugetară personală pe care ţi-ai făcut-o. Adică, mai de la peluză, tu ţi-ai făcut un calcul că săptămâna asta ai nevoie cam de x lei, plus minus un mic y, dar brusc îţi apare o chestie de asta de capriciu (că altfel nu ştiu cum să îi spun) şi vrei neapărat să îţi satisfaci acest capriciu. Aşa că ţi se strică toată proiecţia financiară. Şi trebuie să dealuieşti (ca să citeze anumiţi romglezi băştinoşi) cu asta.

Atenţie, nu vorbim aici de o situaţie majoră. Când explodează televizorul sau îţi inunzi vecinul şi trebe să plăteşti lavabila sau, doamne fereşte, situaţii de viaţă şi de moarte. Care nu se negociază nici un milimetru şi pentru care trebuie să scoţi bani cum ştii. Vorbim aici, cum spuneam, despre satisfacerea unui capriciu. Care, ca orice capriciu, nu înseamnă că fără el viaţa nu merită trăită sau ceva de genul ăsta. Ci că doar că nu mai este aşa de frumoasă :)

Oameni suntem, stimabililor, deci supuşi capriciilor. Mai ales eu :)) Căci fac destul de des de astea. Adică văd ceva, îmi place, pac ţac me buy. Nu cea mai chibzuită atitudine, desigur. Dar de ce credeţi că am lansat , tocmai pentru a combate acest flagel personal, care – hai să o recunoaştem – are părţile sale frumoase :D

Bun, hai să vă raportez pe ce am cheltuit şi cât ieri. Ne auzim mâine cu următorul raport.

tabel 2

PS Vă adresez din nou invitaţia de a face şi voi acest experiment. Şi, dacă vreţi să îl facem împreună #cumarveni, lăsaţi un comentariu colea mai jos sau daţi un mail pe chinezu at chinezu.eu şi povestim.

15 comentarii la “Săptămâna bloggerului chibzuit – Jurnal, ziua 2

 1. spanac Reply

  Bere cu iaurt mă Cristi?

  • Cristian China Birta Reply

   Singurul lucru cu care nu merge berea este extrem de multa bere. In rest, la mine e ca aerul pe care il respir :D

 2. Alex Reply

  Tati, foloseste aplicatia Money! E mult mai ok pentru a-ti tine o contabilitate cu cheltuieli personale :)

 3. RcA Reply

  bacsisul de la cafea l-a lasat clientul? :))

  • Cristian China Birta Reply

   Nu am lasat bacsis pentru ca m-a enervant chelnerul. El a vrut sa faca o gluma cu “v-ati hotarat sau mai trebuie sa fac o tura?”, dar eu nu am gustat-o. Asa ca 0 bacsis de la mine. I-a lasat colegu 1 leu, asa de obraz. Fire slaba, ce sa mai… :))

 4. Marius Dinu Reply

  Cred ca astea sunt cheltuielile pe o zi, nu?

  • Cristian China Birta Reply

   Trebe nuantat un pic. Adica sunt cheltuieli realizate intr-o zi, dar nu asta este ceea ce fac zilnic :)) Adica nu dau 750 de lei in fiecare zi sa ma duc intr-o tabara foto :D

 5. dan Reply

  dar costuri de transport, nika? ai bicicleta sau mergi pe jos?

  • Cristian China Birta Reply

   Merg foarte mult pe jos si in rest folosesc cartela aia RATB. Am bagat recent aproape 50 de lei pe ea (ca mai mult nu ai voie), asa ca inca am. Nu am trecut-o la cheltuieli zilnice pentru ca nu am cheltuit banii aia de cand am inceput Saptamana bloggerului chibzuit, asa ca nu se pune :D

 6. Vasile Manu Reply

  si vrei sa te cred ca tu bei 2 beri pe zi, la valoarea ta? tu esti om de doua beri, #acumasincer, pe cine crezi ca pacalesti? =))

  • Cristian China Birta Reply

   Mai aveam in frigider mai multe :)) Dar acuma, serios vorbind, sa stii ca rareori beau trei pe zi, ma rezum la doua. E greu, da, dar chiar mi-am propus sa nu ma adap, ci sa beau berea de acum inainte :D

 7. Szasz Sebes Paul Reply

  Bun raportul !

 8. Natural Reply

  Mai actualizai si eu cu 19,5 pentru azi :) Deh, cheltuieli de delegatie :))
  http://danielbotea.blogspot.ro/2013/09/cum-m-am-chibzuit-saptamana-asta.html

 9. Sorin Voiculescu Reply

  Am inceput si eu sa fac treaba asta, totusi folosesc o aplicatie, ca vorba aceea: “there`s an app for that” :)

 10. Razvan Reply

  E foarte bine ca mergi intr-un astfel de tur pe la Rosia Montana. De va fi aprobat proiectul, cel putin vei ramane cu ceva fotografii a locului ce a fost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.