Săptămâna bloggerului chibzuit – Jurnal, ziua 2

A venit momentul pentru a doua zi din jurnalul pe care îl ţin aici, pe blog, în văzul tuturor, în cadrul isprăvii, pe care am intitulat-o cu de la mine putere “Săptămâna bloggerului chibzuit. Ieri v-am raportat că în prima zi de experiment am cheltuit fix 78.98 lei. Imediat după ce am publicat acel prim raport am văzut ceva care – ştiţi filmele alea cu bimbe de Los Angelesc care văd ceva pantofi celeşti şi zic „me like, me want, me buy„? – trebuia să fie al meu. Trebuia! Aşa că mi-a explodat bugetul pe ziua de ieri. Dar o să fie foarte, foarte frumos, aşa că nu mai  strigaţi la mine, da? :D

Iar acel lucru frumos pe care am dat 750 de lei se intitulează Tabăra de Fotografie de la Roşia Montana. Am ratat constant toate isprăvile de acest gen ale bravilor de la Foto Union, din diverse pricini ce ţineau de programul meu dement, dar am zis că pe asta nu o ratez, no way, Jose. Aşa că am zis „adjudecat!”, aşa că în perioada 17-20 octombrie o să vă raportez fotografic din splendida zonă apuseniană.

Din perspectiva acestui jurnal de cheltuieli personale pe care îl ţin, acest accident fericit (că altfel nu am cum să îi spun) este interesant de analizat. Mai ales din perspectiva unei fracturi în planificarea bugetară personală pe care ţi-ai făcut-o. Adică, mai de la peluză, tu ţi-ai făcut un calcul că săptămâna asta ai nevoie cam de x lei, plus minus un mic y, dar brusc îţi apare o chestie de asta de capriciu (că altfel nu ştiu cum să îi spun) şi vrei neapărat să îţi satisfaci acest capriciu. Aşa că ţi se strică toată proiecţia financiară. Şi trebuie să dealuieşti (ca să citeze anumiţi romglezi băştinoşi) cu asta.

Atenţie, nu vorbim aici de o situaţie majoră. Când explodează televizorul sau îţi inunzi vecinul şi trebe să plăteşti lavabila sau, doamne fereşte, situaţii de viaţă şi de moarte. Care nu se negociază nici un milimetru şi pentru care trebuie să scoţi bani cum ştii. Vorbim aici, cum spuneam, despre satisfacerea unui capriciu. Care, ca orice capriciu, nu înseamnă că fără el viaţa nu merită trăită sau ceva de genul ăsta. Ci că doar că nu mai este aşa de frumoasă :)

Oameni suntem, stimabililor, deci supuşi capriciilor. Mai ales eu :)) Căci fac destul de des de astea. Adică văd ceva, îmi place, pac ţac me buy. Nu cea mai chibzuită atitudine, desigur. Dar de ce credeţi că am lansat , tocmai pentru a combate acest flagel personal, care – hai să o recunoaştem – are părţile sale frumoase :D

Bun, hai să vă raportez pe ce am cheltuit şi cât ieri. Ne auzim mâine cu următorul raport.

tabel 2

PS Vă adresez din nou invitaţia de a face şi voi acest experiment. Şi, dacă vreţi să îl facem împreună #cumarveni, lăsaţi un comentariu colea mai jos sau daţi un mail pe chinezu at chinezu.eu şi povestim.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

15 thoughts on “Săptămâna bloggerului chibzuit – Jurnal, ziua 2”

    1. Nu am lasat bacsis pentru ca m-a enervant chelnerul. El a vrut sa faca o gluma cu „v-ati hotarat sau mai trebuie sa fac o tura?”, dar eu nu am gustat-o. Asa ca 0 bacsis de la mine. I-a lasat colegu 1 leu, asa de obraz. Fire slaba, ce sa mai… :))

    1. Merg foarte mult pe jos si in rest folosesc cartela aia RATB. Am bagat recent aproape 50 de lei pe ea (ca mai mult nu ai voie), asa ca inca am. Nu am trecut-o la cheltuieli zilnice pentru ca nu am cheltuit banii aia de cand am inceput Saptamana bloggerului chibzuit, asa ca nu se pune :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.