Dacă crezi că în România ești safe și că atacurile hackerilor nu te pot atinge, nope, nu este așa. Mai bine protejează-te!

Astăzi lansez “Săptămâna bloggerului chibzuit”

Deja îi văd pe cei care mă cunosc cam de-aproape (unii chiar de excesiv de aproape…) cum o să înceapă să se hlizească, zicând hăhăit “tu, bre chinezu, chibzuit când vine vorba de bani? Eşti bine, măh, ţi-e rău sau ceva?” :)) Căci, da, recunosc, banii nu se lipesc de mine. Ba nu, adevărul adevărat este că ei vin, săracii, înspre mine, dar eu îi trimit repede înspre alte părţi, căci aşa mi-e felul, love ori love me :D

Eu sunt cel care dau un bacşiş mai mult decât onorabil chelnerilor (niciodată sub 10% din valoarea consumaţiei, niciodată!). Eu sunt cel care dă bani împrumut şi uită cui i-a dat (trebe să îmi vedeţi faţa odată când vine cel căruia i-am dat împrumutul şi îmi dă banii înapoi, sunt mereu foarte surprins “ce-i cu banii ăştia?” :D). Eu sunt cel care la sfârşitul zilei se întreabă “cum de am rămas iar fără cash în portofel, căci dimineaţă susurau bancnotele prin el?” (întrebaţi-i pe ai mei de la birou, pot veni martori în instanţă că aşa fac…).

Pe scurt, dacă eu nu am nevoie de un exerciţiu de chibzuială, apoi nu ştiu cine se încadrează în acest pattern al bloggerului risipitor… Aşa că, la foarte simpatica propunere a unui brand (şi mai simpatic este că încă nu am voie să vă spun despre cine este vorba :D), am luat istorica hotărâre să declanşez operaţiunea “Săptămâna bloggerului chibzuit“.

Adică timp de o săptămână o să îmi notez fiecare bănuţ pe care îl dau, cui îl dau, pe ce îl dau, la ce oră îl dau, adică notez tot, nu o mai lungesc. Şi la finalul săptămânii o să fac un bilanţ al cheltuielilor mele personale. Şi o să trag nişte concluzii. Care, sunt absolut sigur, o să mă doară rău. Rău de tot. În fiecare zi o să scriu raportul financiar (sau cum să îi zic) al zilei anterioare. Şi discutăm pe el.

Cum ştiu că şi voi sunteţi pe leatul meu (hadeţi, bre, recunoaşteţi, stau banii lipiţi de voi ca picătura de apă pe puful de gâscă :D), vin cu o provocare: să faceţi şi voi ca mine. Adică să experimentaţi “Săptămâna bloggerului chibzuit”, să vă notaţi fiecare cheltuială şi să ţineţi acest jurnal pe blog. Nu trebuie să scrieţi zilnic, aşa cum o să fac eu, dar să fie public, aia e ideea, ca să avem pe ce discuta, nu pe teorie, mă ştiţi doar.

Dacă vreţi să faceţi şi voi acest experiment, daţi-mi un mail pe chinezu at chinezu.eu. Ca să vă pot anunţa acilea pe blog că sunteţi alături de mine şi eu alături de voi în această încercare :))

Hai noroc şi să fiţi chibzuiţi! Mă rog, să încercaţi măcar… :D

13 comentarii la “Astăzi lansez “Săptămâna bloggerului chibzuit”

 1. Razvan Reply

  Sefule, I’m in :D

 2. Natural Reply

  Adica sa incepem de azi sa ne notam cheltuielile zilnic si sa vedem in 7 zile cum stam? Hmmm, saptamana asta imi propun sa nu cheltuiesc nimic :) Dar sunt sigur ca nu reusesc :)))))))

 3. Laci Reply

  eu fac asta de cativa ani ;)

 4. Hapi Reply

  O sa incerc sa fac asta, va fi mai dureros pentru mine decat o operatie fara anestezie :)) Pur si simplu imi zboara ….chestiile din portofel.
  Dar sa stii ca eu pot nota numai in agenta personala ;)
  Daca functioneaza reteta (= simt ca s-ar lasa cu mustrari de constiinta in cazul meu)poate ma mai stabilizez oleaca si devin chibzuita.

 5. Galul Reply

  Fac asta de ceva vreme. Scriu pe hârtie ce câştig şi ce cheltuiesc, zilnic. Nu înseamnă că sunt neaparat foarte chibzuit, dar ştiu măcar pe ce trec banii, şi îmi ajung mai bine, şi par mai mulţi. Asta de când am fost la işte cursuri, ale unui domn. Pot să-i spun numele? Sau chiar el a făcut provocarea?

 6. pegassus Reply

  Eu fac asta de o saptamina (din motive dramatice) – dar sa pun pe blog ?!
  Hm, hai sa incerc – insa doar din solidaritate, nu ca un exemplu de buna practica :>

  • pegassus Reply

   Dar nu pot, nu pot sa urmaresc si la ce ora dau bani, caci a) e deprimant; si b) nu folosesc Facebook Places si nu am activat tot timpul GPS tracking pe telefon, ca sa nu ma depisteze o gramada de lume – si nici n-as vrea sa-mi reconstituie cineva traseul financiar ulterior :>

 7. Madalin Blidaru Reply

  E un obicei pe care l-am inceput de vreo 15 zile, la care renuntasem acum un an si ceva.

 8. Szasz Sebes Paul Reply

  La mine e simplu ! Nu am bani.

 9. Ciortan Reply

  mda…tocmai in saptamana in care voiam sa ma imprumut la Chinezu, si-a gasit sa tina lista…

 10. Ioana Reply

  Sunt alături de tine, deși îmi provoci o suferință cu acest jurnal. ;))

  http://ipunct.wordpress.com/2013/09/25/saptamana-bloggerului-chibzuit-jurnal/

 11. Haotik Reply

  Daca stiu tot ce am cheltuit de la inceputul anului pana acum se pune? :)

 12. George Sauciuc Reply

  E depăşită perioada de înscrieri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.