Astăzi lansez „Săptămâna bloggerului chibzuit”

Deja îi văd pe cei care mă cunosc cam de-aproape (unii chiar de excesiv de aproape…) cum o să înceapă să se hlizească, zicând hăhăit „tu, bre chinezu, chibzuit când vine vorba de bani? Eşti bine, măh, ţi-e rău sau ceva?” :)) Căci, da, recunosc, banii nu se lipesc de mine. Ba nu, adevărul adevărat este că ei vin, săracii, înspre mine, dar eu îi trimit repede înspre alte părţi, căci aşa mi-e felul, love ori love me :D

Eu sunt cel care dau un bacşiş mai mult decât onorabil chelnerilor (niciodată sub 10% din valoarea consumaţiei, niciodată!). Eu sunt cel care dă bani împrumut şi uită cui i-a dat (trebe să îmi vedeţi faţa odată când vine cel căruia i-am dat împrumutul şi îmi dă banii înapoi, sunt mereu foarte surprins „ce-i cu banii ăştia?” :D). Eu sunt cel care la sfârşitul zilei se întreabă „cum de am rămas iar fără cash în portofel, căci dimineaţă susurau bancnotele prin el?” (întrebaţi-i pe ai mei de la birou, pot veni martori în instanţă că aşa fac…).

Pe scurt, dacă eu nu am nevoie de un exerciţiu de chibzuială, apoi nu ştiu cine se încadrează în acest pattern al bloggerului risipitor… Aşa că, la foarte simpatica propunere a unui brand (şi mai simpatic este că încă nu am voie să vă spun despre cine este vorba :D), am luat istorica hotărâre să declanşez operaţiunea „Săptămâna bloggerului chibzuit„.

Adică timp de o săptămână o să îmi notez fiecare bănuţ pe care îl dau, cui îl dau, pe ce îl dau, la ce oră îl dau, adică notez tot, nu o mai lungesc. Şi la finalul săptămânii o să fac un bilanţ al cheltuielilor mele personale. Şi o să trag nişte concluzii. Care, sunt absolut sigur, o să mă doară rău. Rău de tot. În fiecare zi o să scriu raportul financiar (sau cum să îi zic) al zilei anterioare. Şi discutăm pe el.

Cum ştiu că şi voi sunteţi pe leatul meu (hadeţi, bre, recunoaşteţi, stau banii lipiţi de voi ca picătura de apă pe puful de gâscă :D), vin cu o provocare: să faceţi şi voi ca mine. Adică să experimentaţi „Săptămâna bloggerului chibzuit”, să vă notaţi fiecare cheltuială şi să ţineţi acest jurnal pe blog. Nu trebuie să scrieţi zilnic, aşa cum o să fac eu, dar să fie public, aia e ideea, ca să avem pe ce discuta, nu pe teorie, mă ştiţi doar.

Dacă vreţi să faceţi şi voi acest experiment, daţi-mi un mail pe chinezu at chinezu.eu. Ca să vă pot anunţa acilea pe blog că sunteţi alături de mine şi eu alături de voi în această încercare :))

Hai noroc şi să fiţi chibzuiţi! Mă rog, să încercaţi măcar… :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Astăzi lansez „Săptămâna bloggerului chibzuit””

  1. Adica sa incepem de azi sa ne notam cheltuielile zilnic si sa vedem in 7 zile cum stam? Hmmm, saptamana asta imi propun sa nu cheltuiesc nimic :) Dar sunt sigur ca nu reusesc :)))))))

  2. O sa incerc sa fac asta, va fi mai dureros pentru mine decat o operatie fara anestezie :)) Pur si simplu imi zboara ….chestiile din portofel.
    Dar sa stii ca eu pot nota numai in agenta personala ;)
    Daca functioneaza reteta (= simt ca s-ar lasa cu mustrari de constiinta in cazul meu)poate ma mai stabilizez oleaca si devin chibzuita.

  3. Fac asta de ceva vreme. Scriu pe hârtie ce câştig şi ce cheltuiesc, zilnic. Nu înseamnă că sunt neaparat foarte chibzuit, dar ştiu măcar pe ce trec banii, şi îmi ajung mai bine, şi par mai mulţi. Asta de când am fost la işte cursuri, ale unui domn. Pot să-i spun numele? Sau chiar el a făcut provocarea?

    1. Dar nu pot, nu pot sa urmaresc si la ce ora dau bani, caci a) e deprimant; si b) nu folosesc Facebook Places si nu am activat tot timpul GPS tracking pe telefon, ca sa nu ma depisteze o gramada de lume – si nici n-as vrea sa-mi reconstituie cineva traseul financiar ulterior :>

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.