Săptămâna bloggerului chibzuit – Jurnal, ziua 3

Stimabililor, astăzi vă dau cel de-al treilea raport din “Săptămâna boggerului chibzuit“. Şi fac şi un mic bilanţ intermediar, ca să îi zic aşa. Astfel, în aceste prime trei zile din experiment am cheltuit stimabilul total de 902,20 lei. Pare enorm (adică nu pare, chiar este pentru doar trei zile!), dar, dacă scoatem din calcul capriciul de 750 de lei despre care v-am spus în ziua a doua, atunci rămâne suma de 152,20 lei pentru trei zile, ceea ce e ok. Ish :))

Dacă mă uit pe cheltuielile din aceste zile şi îmi pun întrebarea (că, cică, aşa trebe să faci, în teorie) „la ce aş renunţa dacă aş putea da timpul înapoi?„, răspunsul meu este unul care ar descuraja pe orice consultant în materie de finanţe personale: la nimic, la fix nimic :)) Unii mi-aţi spus că DVDul de 49.90 lei este un fel de alt capriciu („haide,bre, că puteai să îl descarci de pe torente” sau „chiar se poate trăi fără să te uiţi la filme„). O fi, dar, dacă şi aşa ceva băgăm la capitolul capricii, atunci vă declar oficial şi răspicat: o să rămân un capricios toată viaţa :D

Sigur că 750 de lei pentru a merge într-o tabără foto poate părea o fiţă de fiţă. Nu pare, bre, chiar este :)) Dar este una care pe mine mă coafează la modul exemplar şi care îmi place de foioioioi! Moment în care ajungem la ceea ce numim îndeobşte „dacă îţi poţi permite„. Căci – şi aici v-aş ruga să îmi pardonaţi my French – atunci când, din diverse pricini, nu îţi poţi permite nişte lucruri, tentaţia de a-i cataloga pe cei care, din diverse pricini, şi le pot permite este mare. Şi greşită. Din foarte multe motive, pe care – poate – o să le discutăm altă dată.

Experimentul meu cu “Săptămâna boggerului chibzuit“ continuă. O să vină vremuri grele… Căci mâine ajung la Cibinfest, aşa că vă daţi seama… :))

Încă vă mai puteţi alături şi voi acestui experiment. Cam cum au făcut cei despre care am plăcerea să vă povestesc mai jos. Doar să mă înştiinţaţi printr-un comentariu mai jos sau pe chinezu at chinezu.eu să ştiu de voi, să lucrăm împreună fiecare pe cont propriu, cum ar veni :D

Până atunci, ia să vedem ce ne raportează cei care deja au păşit pe calea acestui experiment. Răzvan şi-a făcut un fel de „orar” al cheltuielilor, foarte frumos rezolvat grafic, nu tabelul meu de word :)) Georgiana ne-a spus doar ce a cheltuit luni, dar urmează şi celelalte zile, să vedem şi noi cât de risipitoare este o amatoare profesionistă de teatru :D Lucian ne loveşte dur cu nişte sume masive în prima zi, iar în a doua zi e mai lejer, cu staţionare în ziua 3. Daniel ne promite un trend crescător pentru următoarele zile, aşa că aşteptăm săă vedem cât scoate din portofel. Ioana e şi ea, ca mine, picătură pe puf de gâscă atunci când vine vorba de strâns bani, aşa că o să fie interesant de urmărit ce se întâmplă :)

tabel chibzuit 3

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Săptămâna bloggerului chibzuit – Jurnal, ziua 3”

  1. Mah bre Chinezule, nu promit :) Ma tem de trendul crescator :) Atat de mult incat pana azi la pranz sunt pe 0 la cheltuieli. Sa vedem cum rezist pana seara :)) Dar maine pornesc dis de dimineata cu +75 Ron, pentru ca plec spre Webstock.

  2. Imi place ideea cu urmarirea cheltuielilor sa vedem cat suntem de chibzuiti. Eu sunt un om foarte chibzuit cand nu intru in mall :), ca daca intru imposibil sa nu ma incalzeasca ceva la inimioara astfel incat sa nu rezist tentatiei de a-l cumpara.Ma enerveaza cand vine si prietenul meu cu mine. Pe orice pun mina vine invariabila intrebare: „Dar chiar ai nevoie de asta?” Hm, ce intrebare de pus unei femei, normal ca are nevoie tocmai de asta. Asa ca inteleg impulsul da a nu renunta la nimic din lista, in final avem o singura viata, nu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.