Ia mai lăsaţi-mă cu brandul de ţară! Întâi trebe să avem ţară!

Mie îmi place că sunt român. Adică, pe bune, dacă tot nu am ales să ne naştem aici, de ce să nu încercăm întâi să facem pace cu noi înşine şi apoi, tiptil, tiptul, să facem pace cu România? Cu ce te ajută că „urăsc România!” dar rămâi în ea pentru că nu eşti în stare să iei decizia să pleci sau, mai rău, nu te primeşte nici dracu? Cu ce te ajută dacă mesteci permanent rahatul cu „nu se poate face nimic, suntem condamnaţi„, doar o scuză jalnică pentru că, de fapt, nu eşti în stare sau nu poţi să faci nimic? De ce te chinui şi îi chinui şi pe alţii în această ţară în care nu crezi şi în care nu te simţi bine? Go, Planet, go! Hai, paşli! Oh wait…

Scriu aceste rânduri pentru că, de când am lansat campania „Bloggeri pentru brandul de ţară al României!” (o foarte faină idee a Mihaelei la care ne-am lipit ca parteneri instant), am primit tot felul de mesaje gen „mă leşi, vă agitaţi degeaba„. Le-am răspuns, invariabil: „poate, dar decât să nu mă agit, mai bine mă agit degeaba, decât să nu greşesc nefăcând nimic, mai bine greşesc făcând ceva„. Şi mergem pe această cale neabătuţi şi fermi şi alea alea.

De ce cred că ar trebui, ca bloggeri, să puneţi umărul să iasă bine studiul? Prin a ieşi bine înţelegem să avem un eşantion reprezentativ de oameni proveniţi – generic spus – din blogosferă. În primul rând pentru că aşa aţi face ceva, nu doar aţi vorbi despre alţii care fac. Apoi aţi ajuta pe cineva care chiar face ceva. Plus că aţi fi părtaţi la ceva chiar simpatic. Plus că – iar ăsta este premiul campaniei, dacă vreţi – o să veniţi cu noi la întâlnirea cu ministrul Turismului, când o să mergem să îi prezentăm rezultatele studiului. Mai sunt şi alte motive. Dar, dacă nu v-au convins astea, irosesc timp să mai încerc.

Vă rog, bloggeri sau nebloggeri, români să fiţi!, să întraţi şi să completaţi acest chestionar. Ca să ne înţelegem mai bine. Vă mulţumesc de pe acum.

Legat de titlu. Care este pus, fireşte, ca să atragă atenţia şi să îmi aducă jdemii de vizitatori (ştiţi că sutn ahtiat după trafic, desigur). Zic „întâi trebuie să avem o ţară” în sensul că întâi trebuie să conştientizăm, ca naţie, că avem o ţară pe care putem să o promovăm (bre, este superbă România noastră, superbă!), că vrem să facem asta, că avem cu cine, că avem cu ce şi abia apoi să ne apucăm să facem un brand. Şi abia după aia urmează partea grea. Dacă o să ajungem până acolo, desigur.

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Ia mai lăsaţi-mă cu brandul de ţară! Întâi trebe să avem ţară!”

  1. Hehehe, dacă vin cu voi pot să le trântesc licenţa mea pe masă? Nu de alta dar despre brandul de ţară (mai degrabă turistic, că de ţară nu prea e) mi-am făcut şi eu licenţa :D

  2. chestionarul o sa-l completez.
    pe tara noastra minunata, pe bune, nu glumesc, eu o vad ca pe o firma. si asa cum iti conduci firma, asa conduci si tara. apoi putem sa vorbim despre brand si altele. si nu mai scriu ca trebuie sa ma mut pe politichina :))

  3. Oho, sa vezi cate nu mi-au auzit urechile si vazut ochii din 2010 incoace, cand mi-am deschis blogul celor mai frumoase povesti despre Romania, in care incerc sa scriu doar de lucrurile bune din tara noastra. Si lucrurile bune vin in principal din turism, caci, domne, chiar avem cu ce! Completez studiul si sper ca romanii sa iasa mai mult din casa, cat mai departe de casa lor, dar in tara, sa vada cat de fain e teritoriul nostru si cat de mult putem sa-l iubim,daca avem inima deschisa si ochi sa vedem, urechi sa ascultam!

  4. Partea cea mai proasta e ca avem o tara al naibi de frumoasa insa este populata de niste maimute. In imaginatia mea de balta, ma gandesc ce ar fi facut nemtii daca ar fi avut la dispozitie resursele si bogatiile noastre naturale…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.