Prima participare la o conferinţă ca blogger acreditat

Vă spuneam zilele trecute că am întâmpinat cu bucurie acreditarea mea ca blogger la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu – 2010. Prima de acest gen :) Să fie într-un ceas bun, zic :))

Azi am participat, în onoranta mea calitate, la conferinţa de presă oficială a Festivalului. Pentru că, dincolo de şaga pe care o execut, după cum mă ştiţi, chiar îmi propun să îmi iau în serios atribuţiile. Aşa cum m-oi pricepe şi eu :) Pentru că, în umila mea părere, e foarte important ca bloggeri acreditaţi la un eveniment să presteze corespunzător. O să detaliez chestiunea asta într-un post separat.

Hai să vă dau câte ceva din ce am prins pe la conferinţa de presă:
– bugetul Festivalului este de 5,8 milioane de euro, din care doar puţin peste 26% înseamnă bani româneşti, restul provenind din parteneriate internaţionale
+ Constantin Chiriac, directorul Festivalului, a adus un argument irefutabil, dacă îmi permiteţi, despre impactul cu care România poate fi promovată prin cultură. Astfel, deşi în ultimii nu ştiu câţi ani (mă iertaţi, dar nu am reţinut câţi :D) în presa britanică au fost doar 19 articole de primă pagină favorabile ţării noastre, atunci când trupa de teatru “Radu Stanca” din Sibiu a fost în Scoţia cu piesa “Faust” au fost peste 70 de articole de presă.
+ Tot de la Chiriac am aflat că în Japonia nu există un minister al culturii, ceea ce nu îi împedică pe fraţii mei întru asiaticiune să aloce bugete fabuloase pentru domeniul la care nu au minister…
+ Patapievici a ajuns la concluzia că în ultimii ani cultura română s-a integrat excelent în contextul european şi nu numai. Aşa o fi, nu cunosc, nu mă bag :))
+ Ambasadorul Japoniei şi reprezentantul Ambasadei Chinei au spus şi ei nişte vorbe bune, dar limbajul ăsta diplomatic trece magistral pe lângă mine aşa că nu se lipeşte nimic :))
+ Jaroslav Gordun, directorul Institutului Polonez, m-a impresionat cu româna excelentă şi cu umorul fin de care a dat dovadă, ocazie cu care mi-am dat seama ce uşor e te lipeşti de un brand atunci când “avocatul” brandului este persoana potrivită :)
+ Au mai vorbit şi reprezentantul Ambasadei Italiei, o doamnă din Belgia (ce vreţi de la mine, nu sunt jurnalist să notez tot :D), Gilda Lazăr din partea sponsorului JTI.

Salut participare la conferinţa de presă a colegilor acreditaţi şi ei Vlad Petreanu şi Adrian Ciubotaru, precum şi a Flaviei de la stiridebine.ro :)

19 comentarii la “Prima participare la o conferinţă ca blogger acreditat

 1. Dan Ciulea Reply

  Felicitari!
  … sper ca nu o sa auzim din nou discutii: “te-ai dat cu mogulii”…si/sau alte balarii :D

 2. Vlad Dulea Reply

  nu s-a dat cu niciun mogul ca eu am stat acasa :)))

 3. SorinPLATON Reply

  Intr-o dezbatere a Clubului de la Bucuresti de ieri (17.05.2010) am identificat o paradigma poate involuntara promovata de Lester Brown prin studiile sale din serialul “Planul B” si afirm acest lucru in deplina cunostinta de cauza, si anume in calitate de “doctorand in sustenabilitate prin siguranta alimentara” … http://sorinplaton.wordpress.com/2010/05/18/lester-brown-sustainable-development-clubul-de-la-bucuresti/

 4. Semanticus Reply

  Blogar acreditat? Nu te cred! sa vedem acreditarea scrisa, “begiul”? un docoment pentru istoria vie a blogosferei ro ?! :)

 5. Semanticus Reply

  @Platon,
  foarte interesant link cat si abordarea.

 6. Dan Ciulea Reply

  aaa, OK atunci…sunt linistit :D … mersi de info Vlad Dulea

 7. Marius Moga Reply

  I-auzi cu cine o sa ma intalnesc la FITS 2010 :D Ba da Semanticus, la FITS au putut obtine acreditari si bloggerii, si ma bucur ca fac si eu parte dintre ei :) Abia astept sa inceapa Festivalul.

 8. ruxa Reply

  Semanticus,
  as zice ca domnul acesta de scrie pe chinezu.eu se bucura de multa credibilitate, ca de accea l’am si invitat si acreditat CA BLOGGER la festival! :)
  (semnat: directorul de comunicare al festivalului)

 9. chinezu Reply

  @Dan Ciulea
  bine iti spune tovarasu Vlad Dulea, manca-i-as secretariatul lui tehnic :)))))))

  @Semanticu
  va rog frumos, domnu, putin respect, ce dracu!
  adica sa lasam un begi sa stea intre noi??? :)))))))))))))))

  @Marius Moga
  sa pui berea la rece :D

  @ruxa
  asa, asa, bine le zici, tovarasa director, sa le intre mintile in cap :))

 10. Marius Moga Reply

  @Chinezu: E pusa deja, tinand cont ca la Sibiu zilele astea au fost 8-9 grade :))

 11. Tudor Reply

  La conferinta te-ai descurcat binisor. Sa te vedem in timpul festivalului :)

 12. Stefan Reply

  blogger acreditat? :-??

 13. chinezu Reply

  @Stefan
  nu inteleg ce nu ti-e clar….

 14. sorin Reply

  Felicitari!!! Si la cat mai multe acreditari:). Sa ne scrii bine:).

 15. Semanticus Reply

  Domle daca avem si doua confirmari oficiale e clar. Felicitari ! intri in istorie. Multa bafta si aprecieri pozitiv de calduroase organizatorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.