Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

“Împreună pentru Sănătatea Rurală” oferă investigaţii gratuite în Melineşti, Dolj

Am mai scris aici şi aici despre excelenta iniţiativă Împreună pentru Sănătatea Rurală. Şi o să mai scriu. Măcar atât să fac, măcar astfel să le mulţumesc acestor oameni pentru ceea ce fac.

În weekendul 8-9 iunie, ei ajung în comuna Melineşti din judeţul Dolj. Am rugămintea către toţi cei din acest judeţ să promoveze această iniţiativă aşa cum ştiu ei mai bine. Şi lansez un apel către prietenii bloggeri din Craiova să promoveze ce fac aceşti oameni minunaţi. Pentru că merită!

Cristina Niţă, cu care ţin legătura şi care mă anunţă pe unde mai ajung, mi-a spus asa:

Echipa va fi alcatuita din 18 studenti medicinisti in an terminal si 20 de medici specialisti si rezidenti. Medicii voluntari ai caravanei provin din urmatoarele specialitati: cardiologie, radiologie, oftalmologie, neurologie, pediatrie, reumatologie, anestezie si terapie intensiva, medicina interna, anatomo-patologie si chirurgie. Este incredibil faptul ca ni s-au alaturat medici din atat de multe specialitati si ne bucura foarte mult acest lucru! :)

Toate investigatiile sunt gratuite. Printre acestea se numara: recoltarea din sange capilar de colesterol, trigliceride, glicemie si hemoglobina, electrocardiograma, ecografie abdominala si examen oftalmologic de specialitate. In ceea ce priveste copiii, se vor realiza si teste rapide pentru streptococ, rotavirus si adenovirus.

De aproximativ 1 luna, ni s-au alaturat si colegii nostri care sunt voluntari ai proiectului “Impreuna invingem Tuberculoza“. Prin aceasta campanie de informare se urmareste constientizarea populatiei asupra simptomelor, modului de preventie si a tratamentului tuberculozei.

De asemenea, tot de 1 luna, avem sprijinul si Asociatiei de Pacienti cu Aritmii. Scopul principal al asociatiei este de a creste nivelul de constientizare in randul populatiei in legatura cu aceasta maladie. O mare parte din pacientii cu fibrilatie atriala afla ca au aceasta aritmie dupa ce au facut accident vascular cerebral. Asociatia isi propune sa ajute populatia sa depisteze fibrilatia atriala si sa constientizeze importanta tratamentului preventiv administrat corect.

Apel-catre-medici-Medium

Un comentariu la ““Împreună pentru Sănătatea Rurală” oferă investigaţii gratuite în Melineşti, Dolj

  1. Ionut Reply

    E incredibil cum am ajuns sa luam in piept ultima pozitie in acest clasament, al medicilor la mia de locuitori :) Si cand ma gandesc ca, anual, mii de mediici iau drumurile strainatatii din lipsa de fonduri a sistemului medical romanesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.