Despre Blogal Initiative, despre campanii pentru bloggeri, despre caractere

Aş fi vrut tare mult să nu fiu nevoit să scriu această postare. Aş fi vrut să ne orientăm mai mult către ce putem face, nu către ce nu suntem în stare să facem. Aş fi vrut să ca unii să fie mai cu obraz decât sunt şi decât ar putea fi vreodată. Dar uite că – ŞOC şi GROAZĂ – nu trăim într-o lume ideală. Aşa că trebuie să mă încrunt şi, cu o tristeţe corespunzătoare, să scriu rândurile de mai jos.

Am lansat Blogal Initiative în urmă cu un an şi jumătate ca un experiment. Am vrut să văd dacă se poate „democratiza” accesul bloggerilor, al oricăror bloggeri atâta vreme cât întrunesc minima condiţie de a fi bloggeri, la clienţi, agenţii, adică, pe scurt, la campanii. Şi cum testul a fost o reuşită, am mers mai departe cu iniţiativa. Acum, la 18 luni de realizat campanii pentru bloggeri, am avut peste 150 de campanii (aveţi studii de caz aici) care au adus bloggerilor participanţi premii în bani, produse şi servicii în valoare de vreo 40.000 de euro. Dacă a fost bine pentru bloggeri sau nu, vă las pe voi să judecaţi.

Am lansat în decembrie 2012 Campionatul Naţional de Blogging. În ideea că, odată cu introducerea Gift Shop-ului, bloggerii pot să mai aibă şi alte avantaje, pe lângă premiile primite la campanii. Adică, odată cu acumularea de puncte, bloggerii pot preschimba aceste puncte în produse, în acest moment cel mai apetisant fiind un ultrabook Toshiba.

Acest Campionat are şi un clasament. Pe primul loc este Giulieta. Nu ştiu cine este, am vorbit doar de câteva ori pe mail. Ea a ajuns acolo pentru că a participat şi a câştigat multe campanii. Aş preciza – şi vreau să înţelegeţi asta foarte bine – următorul aspect: clienţii decid câştigătorii campaniilor derulate prin Blogal Initiative. Ce facem noi, cel mult, este să facem o listă scurtă de recomandări din care tot clientul alege cine sunt câştigătorii. Şi e foarte bine că se întâmplă aşa pentru că, dragi bloggeri care vreţi să activaţi în lumea reală, aşa se întâmplă în realitate: clientul decide.

Am făcut precizările de mai sus pentru că – şi aici intrăm în chestiunea cu tristeţea – cineva a avut proasta inspiraţie să publice o convorbire particulară de pe facebook, în care Giulieta – bloggerul de pe primul loc în clasament, reţineţi asta – zice despre Blogal Initative următoarele:

Hai să analizăm un pic. Poate îmi scapă mie ceva la modul decisiv, dar oare nu e cumva o contradicţie logică să acuzi de „făcătură” o competiţie în care ai ajuns pe primul loc, în condiţiile în care nici unul din cei care suntem implicaţi în Blogal Initiative habar nu avem cine este această Giulieta, cu excepţia a ceea ce face pe blogul ei? Mie îmi dă cu virgulă rău. Rău de tot.

Mai zice că „unele premii sunt promise„. Probabil toate, cu excepţia celor pe care le-a câştigat ea, fireşte, ea fiind cineva despre care habar nu avem cine este, dar – ŞOC şi GROAZĂ – noi am ţinut morţiş să îi promitem ei aceste premii, desigur. Îl menţionează şi pe Make. Mai bine citiţi ce zice el despre chestiunea în cauză. Sigur că Make mi-e prieten şi mă mândresc cu asta. Ar fi fost de o cretinitate absolută ca acest lucru să îl împiedice să participe la Campionat. Cât despre premiile pe care el le-a primit, întrebaţi clienţii de ce i le-au dat lui şi nu Giulietei. De fapt, staţi aşa, că ea avea deja premiile promise, uitasem…

În fine, discuţia e mai lungă acolo, cu premii neacordate când, de fapt, realitatea este cu totul alta şi cu nişte acuze care denotă, desigur, un mare, mare caracter. Nu mai are rost să insistăm, e clar, cred că v-aţi făcut deja o idee despre chestiunea în cauză.

Ce este de făcut? Teoretic, aş putea să o exclud pe Giulieta din Campionatul Naţional de Blogging, pentru că Regulamentul prevede astfel de sancţiuni în astfel de circumstanţe. Şi pentru că nimeni nu m-ar putea impiedica să fac asta dacă aşa ar vrea muşchiul meu. Numai că nu o să o fac. Pentru simplu (dar atât de importantul) motiv că am încredere în comunitatea care s-a strâns în jurul Blogal Initiative că va şti mai bine decât mine ce este de făcut în cazul ei. Şi mă refer aici şi la bloggerii înscrişi în Campionat (părerile unora dintre ei le puteţi vedea mai jos), dar şi la clienţi şi la agenţii, care o să citească această postare şi care vor acţiona pe viitor – am eu un feeling masiv – pe cale de consecinţă.

Dar gata cu tristeţea. Haideţi să vă dau şi părerile unora din câştigătorii campaniilor derulate prin Blogal Inititive, care au fost acuzaţi – o deducţie logică suavă – de Giulieta că au câştigat aceste premii în urma unor făcături. Le adresez mulţumiri pentru că mi-au oferit aceste declaraţii. Şi le urez să ne ia pe viitor cât mai multe din premiile alea promise altora.

Amalia Buhaev a scris un adevărat Manifest, din care vă ofer doar citatul de mai jos, restul vă invit să îl citiţi la ea pe blog.

Nu este nimeni obligat să scrie pentru campanii dacă nu vrea. În plus, domnișoara sau doamna cârcotașă, a susținut că la campaniile de pe Blogal Initiative se câștigă pe pile sau că sunt niște „făcături”. Atunci eu mă întreb, nu e mulțumită de ”pila” ei care a ajutat-o să ajungă în vârful topului din Campionatul Național de Blogging?

Cătălin Paval

Vreau sa fiu franc de la inceput si sa iti spun cateva chestii. La momentul la care s-a dat drumul la CNB, la 1 decembrie, am avut un obiectiv destul de bine stabilit: laptopul din giftshop. Totusi, pentru ca sunt oarecum pe aceeasi lungime de unda cu tine (in masura in care ai facut publice unele obiective), in ceea ce priveste profesionalizarea (mama, ce misto e cuvantul asta) blogosferei, am incercat, atat cat m-am priceput, sa scriu niste articole destul de ok pentru a participa la campanii. Chiar au fost campanii la care nu am scris (motivele participarii, dar mai ales cele ale neparticiparii la unele campanii reprezinta subiect de discutie la o bere) si asta m-a facut sa pierd pozitia de lider – caci am fost si pe primul loc.

Revenind, pot recunoaste ca nu am inteles nici eu, de cateva ori, criteriile pe care s-au acordat premiile. Am ajuns, la un moment dat, sa cred ca aceasta Giulieta este „sora verisorului fiicei matusii” tale (ai prins ideea, ni?). Parca prea a primit premii (pe mine punctele ma interesau) in campanii una dupa alta. Mai mult decat atat, zilele trecute, a fost o discutie pe facebook in care Blogal Initiative (contul) lauda oarecum daruirea cu care scrie domnisoara pentru campania „12 plante”. Nu am intrat in polemici pentru ca, urmandu-ti sfatul primit candva pe mail, incerc sa nu ma las afectat de chestii de asemenea micime.

Am avut dubiile mele in anumite campanii, dar incerc sa ma educ acceptand ideea de baza a blogosferei: subiectivismul. Al bloggerului, al agentiei (Blogal Initiative), al clientului, dar mai ales al concurentei. Concluzionand, cred ca au fost campanii in care am castigat… pe merite ce nu le cunosc. Si altii au castigat pe merite ce nu le cunosc. Ideea e ca nu eu trebuie sa recunosc meritele unui articol, ci agentia/clientul.

Oana Grecea

Nu citisem, nu vazusem dar nici nu credeam ca exista oameni care Dumnezeu stie de ce sunt tendentiosi la adresa altor oameni care incearca sa ajute. Eu am castigat o singura campanie la voi – cea de Blogger European (care se oficiaza in februarie) – dar am mai participat la cateva, la cele in care am crezut sau se potriveau blogului meu de familie ori preocuparilor mele. Am asteptat ceva luni raspunsul la concursul Uniunii Europene, pentru ca asa era regulamentul. De asemenea, la multe din concursurile de la voi, castigatorii se anunta dupa o perioada, nu imediat, pentru ca oricine face business/colaborari/ parteneriate in Romania ar trebui sa stie ca orice mica chestie trebuie aprobata intai de sefii de la firmele care au pus in joc premiul si apoi postate de voi.

Nu inteleg de ce exista aceste rautati si vorbe tendentioase de concursuri masluite, pentru ca Blogal Initiative este un portal care vrea sa ajute pe altii sa capete vizibilitate, iar premiile sunt uneori mai mici, alteori mai mari, in functie de ce ofera firmele. Voi faceti deja ceva pentru ceilalti. De cate ori am avut nevoie de asistenta sau o intrebare minora, am scris si am primit raspuns si noaptea, la ore tarzii, incat ma intrebam daca oamenii de-acolo au program full-time. Imi pare tare rau ca cei din comunitatea bloggerilor gasesc o preocupare din a insela pe altii, de a vorbi de rau pe altii, de a da nastere la suspiciuni in mod gratuit, de a arunca cu noroi in niste oameni care s-au gandit sa ajute.”

Luciana Corlan

Pe mine, sincer, afirmatia asta ma jigneste profund. Am castigat o fantana arteziana Cono, prin locul 4 la concurs. Pur intamplator, era locul pe care mi-l doream. A fost o tema care chiar m-a inspirat, si mi-a facut imensa placere sa scriu povestea de iarna. Eu nu inteleg de ce bloggerii care au de comentat ceva mai participa la asa ceva. Daca nu crezi in sistem, publici frumos o postare, si zici: oameni buni, aia nu cred ca sunt seriosi. Si te retragi de tot, cu fruntea sus. De ce sa ramai intr-un sistem in care nu crezi? Nu este loc de munca, sa zici ca ramai fara bani sau ceva de genul. In fine. Nu vreau sa arunc cu pietre sau ceva de genul. Dar e aiurea sa castigi ceva si sa auzi ca cineva te acuza practic ca cine stie cum ai castigat, cand ai pus suflet, ai muncit.”

Mădălin Blidaru a scris pe blogul lui despre această nedorită tevatură, concluzionând „BI nu este o făcătură, funcționează și, în acest moment, reprezintă cea mai accesibilă modalitate de „acumulare financiar-materială” pentru un blogger (și funcțională desigur)„. El se mai întreabă, pe bună dreptate, zic eu, „ În condițiile în care pe un blog creat pentru participarea la concursuri apar comentarii pozitive în lista câștigurilor, iar în privat acestea sunt acide, negative, amenințătoare, ce poți spune? Cum se numește oare acest comportament? Cuvântul începe cu „i”, nu?„.

Ştefan Alexandrescu

Nu stiu ce au spus sau au patit altii, mie Blogal Initiative mi-a creat o impresie foarte buna, dupa cum am spus-o in privat si in public. Ii sfatuiesc pe clientii mei sa apeleze la serviciile voastre. Halucinez ca situatiile despre care e vorba tin strict de anumiti oameni din anumite companii pe care i-ati avut clienti. Motivul pentru care din decembrie, dupa ce am castigat Campionatul de Blogging nu am mai scris nu are legatura cu Blogal Initiative, chiar am vrut sa particip la vreo trei campanii, dar nu am avut timp, pt ca am fost ocupat cu publicarea si promovarea cartii mele, „Caile persuasiunii in negociere.”

Cornelia Crina Popa

Campaniile Blogal Initiative le-am descoperit tarziu si m-am hotarat sa particip si mai tarziu deoarece blogul nu avea prea multi cititori. Am vazut ca pentru desemnarea castigatorilor se face o jurizare si m-am gandit ca se tine totusi cont si de numarul de followeri sau de alte chestii de genul acesta. Dar imi place sa scriu pe teme date, sunt ahtiata dupa genul acesta de provocari si nu m-am putut abtine… Pentru mine a fost o mare surpriza sa constat ca temerile mele au fost neintemeiate. Imi place sa cred ca juriile campaniilor au fost impresionate de articolele mele pe care incerc sa le „compun” cu umor si instructive in acelasi timp. Alta explicatie nu exista, avand in vedere cat de „novice” sunt in aceasta lume…

Bineinteles ca am si pierdut, dar asta este farmecul competitiei, nu m-am simtit nici nedreptatita, nici dezamagita, nu obisnuiesc sa contabilizez ce fac altii sau de cata reclama s-au bucurat sponsorii, ar fi absurd sa consum atata energie pentru ceva ce reprezinta de fapt un joc. Daca altii chiar conteaza pe bunurile materiale puse ca premii, inseamna ca au o problema. Adevarata lupta se da in lumea reala, restul sunt doar „virtualitati”. Timpul pe care il aloci unei activitati pe net este o optiune personala, poti sa stai in fata calculatorului pana simti ca explodezi si sa consideri ca muncesti pe branci, dar riscul de a nu castiga pe masura timpului alocat se datoreaza exclusiv tie, nu e nimeni vinovat ca tu ai vrut sa fie asa.

In concluzie, multumesc celor de la Blogal Initiative pentru oportunitatile oferite, voi participa in continuare in campaniile lor, cu cea mai mare incredere.

Rareş Cojocaru

Am inteles ca unele persoane declara prin stanga si dreapta cum ca ar fi „facaturi” campaniile de la Blogal, ceea ce ma amuza putin. Toate aceste incordari nu isi au rostul, mai ales acum cand s-a implementat „Campionatul National de Blogging” si toata lumea, chiar daca nu castiga o campanie, primeste un numar de puncte pentru munca depusa. Nu cred ca un articol castigat de X, „da mai bine” pentru sponsorul Y, ci un articol inteligent, creativ, amuzant, util, da mai bine pentru toata lumea si este reteta succesului.

Experienta mea cu Blogal se rezuma undeva in jurul a 5 articole (cred), iar 4 dintre ele au fost scrise imediat cum am citit despre inceperea campaniei. Ce a iesit? Toate cele 4 nu au avut sorti de izbanda. Bine, asta se intampla inainte de implementarea punctelor, deci ori castigai, ori „c’est la vie”. Ultimul articol, trebuie sa marturisesc, l-am clocit cateva zile bune si a fost la o campanie care chiar a fost extrem accesata si mai ales contestata dupa aceea. Dar supriza a fost ca am castigat. Da, cu un blog de la Google, cu o tema gratis, cu cateva butoane si scripturi puse de mine, si mai ales la varta de aproape 18 ani (atunci). Spun toate astea pentru ca la tine am auzit si inteles vorba: „daca nu ma laud eu, atunci cine sa ma laude?”

Ei bine, ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca nu conteaza ce blog ai, ca urci tu postarea in primele de pe google (seo sau ceava..), ca faci aplicatie pentru diverse platforme sociale, sau ca ai scris de n ori pentru campanie. Tot ce trebuie e sa faci este sa pui in functiune rotitele unui „sitem” de succes: incredere, perseverenta, creativitate, rabdare, ambitie, si mai ales bun simt. :D

Robert Cadar

Eu unul de cand am intrat in Campionatul National de Blogging, simt ca totusi pe undeva toata munca mea la acest site exista contorizata, uneori premiata. Spun contorizata, pentru ca este doar voluntariat nu scot niciun ban din blog, evident lucrurile s-au schimbat prin Blogal Initiative si acest proiect si am fost recompensat de multiple ori fie in puncte fie in produse, deci pot sa spun ca fara ajutorul tau (Blogal Initiative) nu as fi primit nimic, material vorbind. Poate uneori nu am fost multumit de cum s-au ales castigatorii, dar clientul este stapanul nostru pana la urma. In concluzie eu nu consider acest proiect, unul cu „facaturi” cum considera unii si iti multumesc pentru aceasta oportunitate.

Iuliu newparts.ro

Nu m-am gandit vreodata ca o sa-mi ceri parerea si din cauza asta nu am un raspuns standard pregatit. Ce pot zice concret – Blogal Initiative este un proiect interesant si l-am descoperit curand sa zicem de vreo 3 luni cam asa… am intrat in „hora” mai degraba din pasiune pentru concursuri decat pentru premii. Sunt constient ca nu toate articolele mele sunt apreciate, la fel cum si unele campanii de pe Blogal nu imi starnesc un real interes datorita temei, insa am participat la toate de la inscriere. Daca la unele am gastigat, a fost o reala surpriza, foarte placuta, dar sincer nu am urmarit dupa cat timp am primit premiile sau cine ce a castigat sau cum a castigat. Pe mine personal ma intereseaza ca Blogal sa ofere teme si campanii cat mai diversificate si atragatoare, care sa ne puna imaginatia la munca si sa scoata la lumina spiritul creativ si competitiv din noi. Cat priveste opinia Giulietei, ma abtin de la comentarii pentru ca nu cunosc in primul rand persoana, cauzele sau rationamentul dupa care a ajuns la acea opinie si efectiv imi displace barfa si can-can-ul, imi este indiferenta atat persoana cat si opinia ei. In ceea ce te priveste pe tine, ramane sa gestionezi cum crezi ca e mai bine aceasta situatie.

Mihaela Cornoiu

Momentan sunt pe locul 95 in clasamentul Campionatului National de Blogging si am acumulat 50 de puncte. Am participat la multe campanii Blogal Inițiative dar nu la toate, deși mi-ar fi plăcut. Participarea mea a depins foarte mult de timpul liber sau de implicarea in alte campanii sau concursuri. În general particip la campaniile care îmi stârnesc interesul si îmi place subiectul propus.

Nu îl cunosc personal pe Cristian-China Birta și nici pe cei din echipa Blogal Initiative. Citesc aproape toate articolele pe care acesta le publică pe blogul personal (www.chinezu.ro) pentru că îmi place cum scrie și cum abordează diferite subiecte, dar niciodată nu am avut curajul să comentez pe blogul său. Deci nu ne cunoaștem în realitate și nici în online, deci m-aș mira dacă cineva ar susține că mă număr printre bloggerii favoriți care câștigă premii pentru că așa vrea China Birta.

Nu cred că echipa Blogal Inițiative s-ar putea preta la așa ceva, adică concursuri măsluite, premii promise sau alte chestii de genul acesta. Da, am observat și eu că un anumit blogger sau mai mulți su câștigat la mai multe campanii, dar nu mi se pare nimic ieșit din comun, pentru că acest lucru demonstrează că acel sau acei bloggeri sunt buni și ceea ce au scris ei a fost apreciat atât de mai mulți sponsori, nu numai de unul singur.

Cu toate că mecanismul Campionatului National de Blogging permite acumularea de puncte datorită publicării cât mai multor articole pe blog, eu am preferat ca la toate campaniile să particip cu un singur articol (excepție o singură campanie) pentru că am pus mai presus calitatea în defavoarea cantității.”

Camelia Sima

Referitor la multele articole înscrise de acea domnişoară sau doamnă în concursul 12 Plante, revin la ideea pe care am avut-o şi atunci când m-am înscris: limitarea participării la 1, 2 hai 3 articole era, cred eu, potrivită. Am fi evitat de exemplu ceea ce am considerat eu a fi o renunţare din partea mea… Poate că totuşi articolul la care făceam referire, al treilea al meu, cu 12 plante va apărea la mine, întrucât este o documentare frumoasă pentru el, dar va fi mai încolo, în afara concursului.

Totodată, pentru că nu mă cunoşti e potrivit să îţi spun: eu sunt genul de blogger solitar, scriu literatură şi nu caut să mă promovez, să fac trafic sau să am nu ştiu ce vizibilitate, nici chiar de publicat ceea ce scriu nu mă bate gândul, deşi asta am promis deja. Habar nu am ce este optimizarea SEO, cum se face promovarea google şi sincer… nici nu mă interesează. De aceea chiar m-au deranjat cele citite. Eu am văzut că pot, că cineva care scrie literatură poate câştiga un concurs, la fel cum poate şi cineva care scrie mai tehnic… şi ne auzim când mă întorc de la Istanbul ( asta dacă nu cumva ne vedem pe 8 februarie la aeroport).

Dragoş Geornoiu

Eu nu prea am castigat multe pe BlogalInitiative, ma mandresc cu diploma de la EcoRom, cu superba carte scrisa de Cristi Frisk si cu alte premii achizitionate in urma unui voucher, insa chiar daca nu au fost premii extraordinare, mie mi-a fost drag de fiecare data, chiar si atunci cand nu era vorba si de castiguri in puncte (la EcoRom si la voucher asa a fost cazul). Nu cred ca se pune problema ca premiile sa nu mearga la cine crede juriul ca merita, dar pana la urma e o privire subiectiva, e normal sa fie nemultumiti. Nu cred ca se pune problema de ce a zis persoana respectiva, BlogalInitiative nu se refera la a-ti pune articolul primul in loc in google, cel putin nu in perspectiva mea… eu il privesc ca o poarta in care calitatea articolelor tale e rasplatita, nu e necesar sa ai mii de unici si sute de abonati sau like-uri pe pagina de facebook, e vorba de calitate ! Singura mica problema ce o vad eu e punctajul acela primit pentru fiecare articol. Sunt unii ce scriu articole lungi si frumoase si altii ce pun o poza si 3 cuvinte, nu mi se pare chiar ok ca acestia sa primveasca fiecare cata un punct, mai ales ca in primul caz bloggerul poate sa scrie decat 1-2 articole de acel gen pe zi, iar in al doilea poate sa scrie 20 pe zi. Dar asta e parerea mea, despre lipsa de fair-play nu cred ca se poate pune problema in acest caz...”

Anda Elena

Ce stiu… este ca m-a cunoscut Chinezu inainte de a-l cunoaste eu pe el prea bine. M-a ochit pentru niste fapte pe care le faceam si mi-a sarit in ajutor, desi intre noi se afla o prapastie. O prapastie in ceea ce priveste statutul de blogger (eu mic, el mare), o prapastie cauzata de zona (eu din Iasi, el de peste tot), o prapastie in care vizibilitatea spre mine era minima.

Apoi, a aparut Blogal Initiative. Am participat la cateva concursuri – din care am castigat… experienta. Apoi, am castigat si ceva premii. Mai valoroase sau simbolice – au fost, c-au fost sa fie. In primul rand, pentru ca am participat. Apoi, pentru ca m-am implicat si pentru ca am scris cu drag, la obiect si la subiect. Nicidecum pe ochii mei frumosi.

Asa ca, ne lasa in plata noastra, sa ne dam cu capul si sa luptam pentru a castiga. Daca vrem asta. Daca nu, e mai mult decat simplu – putem sa nu participam. Dar, apoi, chiar nu cred ca e cazul sa ne plangem de acreala strugurilor. Concursurile sunt concursuri.

Olivian Breda

Am participat la mai multe concursuri pe Blogal Initiative. Nu am avut vreodată impresia că lucrurile ar fi fost aranjate. Am câștigat rareori vreun concurs pe site, nu mi s-a oferit nimic suplimentar pentru participare. Nici în bine, nici în rău, nu am fost influențat în participări. Atâta știu, atâta scriu, atâta fac.

Procesul de participare, înscriere, evaluare mi se pare transparent, lucrurile sunt clare și funcționează. Am participat la mult mai multe concursuri la care nu am câștigat decât la concursuri la care să și câștig ceva. Au fost inclusiv situații în care au fost mai mult de zece premii, și tot nu m-am calificat între câștigători. Dar nu am avut niciodată presupunerea că lucrurile ar fi aranjate, totul mi s-a părut OK.

Elena Pelmus

Am citit mesajul tau. Singurul premiu important pe care l-am castigat prin intermediul Blogal Initiative a fost un curs foto la F64, tinut de Adrian Holerga. Premiul a fost pe bune, ba chiar am primit si niste poze foarte frumoase de la curs. Am fost foarte incantata ca Adrian a ales articolul meu. In rest, am mai participat la concursuri si o voi face in continuare, chiar daca nu sunt sigura ca voi mai castiga.

Irina Baragoi

„Dacă Ion Creangă nu știa despre alții cum sunt, eu știu. Am ajuns să aflu involuntar. Nu am vrut asta, dar internetul e și lung și lat și e imposibil să nu te lovești de ”n” tipuri de persoane pe care să le îndosariezi într-un Rolodex 2.0, iar când ai timp, îl mai rotești și mai vezi cu cine te-ai mai intersectat acum 2-3-5-10 click-uri. Pe unii îi bifezi direct, pe alții indirect. Unii sunt oameni minunați, alții sunt triști. Unii sunt de pus pe rană, iar altora le-ai da cu ”Huo!”.

Unul din dezavantajele/avantajele mediului on-line e că prima impresie despre tine se poate desprinde ușor din orice urmă pe care o lași pe unde treci. Poate fi bună sau rea; de tine depinde. Scrii ceva, undeva, însă în ansamblu uiți să mai privești. Neglijezi că figurezi cu un nume și-un URL lângă ce ai scris. Și uite așa ai o etichetă: bună, proastă, originală, second-hand … tu decizi. Eticheta aia va fi scanată de cei care gravitează în jurul subiectului pe care tu ai comentat. În momentul acela tu, cel care ai dat cu subsemnatul, îți vei atrage simpatii sau antipatii.

Ce am scris până acum reprezintă un fel de introducere pentru ceea ce doresc să bifez în replica asta. Cred că v-a spus Cristi despre ce e vorba; știți că el conduce BlogalInitiative și că acolo există un Campionat Național de Blogging. Există și un clasament. Deocamdată-ocupanta primului loc al acestui clasament a intrat în niște schimburi de replici cu cineva, ”nu spui cine”, iar acel cineva a publicat discuția privată. Eu, una, nu o cunosc pe tipa respectivă, însă, așa cum explicam mai sus, fără să vreau, i-am pus deja o etichetă.

Am citit mesajul în care spunea că aceste campanii BlogalInitiative sunt mânărite. M-am iritat. Dar după 2-3 minute, m-am liniștit; recitisem mesajul cu mai multă atenție și am aflat că e avocată. Mie, una, în momentul acela, mi s-au legat toate cu toate. Am încadrat opinia ei la ”defect profesional”. Probabil în off-line, tipa e foarte OK; chiar înclin să cred asta. În schimb, când intră în on-line, uită să se descalțe. Din moment ce, timp de aproape 20 de ani, a fost purtată prin numeroase procese care ieșeau așa cum trebuie, suspiciunile devin ceva uzual. Suspicios e și ăla care doar citește un ziar și se uită la știri, d-apăi un om care poate a trăiat direct vreo mânăreală în fața căreia era neputincios.

Defilând zi de zi printre fel și fel de cazuri, la un moment dat e de înțeles că orice competiție te face să ridici sprânceana. E un pic mai complicat de înțeles atunci când ridici sprânceana la cei de la care chiar tu ai avut de câștigat. Mi se pare o auto-faultare, un dat cu stângul în dreptul. Din moment ce spui ”va câștiga cine trebuie”, luând în calcul că tu ai fost câștigător al câtorva campanii organizate de cei pe care îi acuzi că fac mânării, înseamnă că și în privința ta e ceva putred în Danemarca. Doar nu dorești să cred eu, ca simplu cititor, că singurele cazuri în care nu s-au făcut mânării, au fost cele în care ai câștigat tu, căci erai prea bună și nu aveau cum să scoată ăștia cămașa, vezi-Doamne.

Dar bine că nu sunt un simplu cititor. Am câștigat și eu campanii. Prima campanie la care am câștigat a fost și prima la care am participat. Scrisesem pe un subiect cu care cochetam de mult. La sfârșitul campaniei, m-am regăsit pe lista câștigătorilor. Chinezu nu mă văzuse ever, cu evoMAG-ul n-aveam nicio legătură; s-a jurizat all-clear. Ultima campanie câștigată, ”Blogger European”, e câștigată pentru că, într-o zi de noiembrie, în timp ce mulți stăteau cu curu’-n pat la 6 dimineaţa, eu atunci eram pe drum spre Zimnicea, locaţie ce mi-a oferit material pentru articolul cu care am câştigat acea campanie.

Acestea fiind spuse, îmi pare rău pentru unii care au impresia că poţi cumpăra cu bani sau relaţii ceea ce se poate obţine cu fair-play printr-un mic efort constructiv. Dar na, fiecare defilează cu ce are! Din moment ce unii îşi văd scopul material (desigur!), uită că în jurul lor există nişte ciudaţi, old-fashioned, care chiar se mai rezumă şi la metodele clasice de a obţine ce doresc … prin muncă, spre exemplu.

Am mai spus asta: nebunii ăştia :D, de la BlogalInitiative, răspund la mail-uri la 2-3 noaptea; stau după fundul tău să-ţi funcţioneze link-urile; dacă se întâmplă vreo defecţiune, te sună să te întrebe „Băi, ce se întâmplă? De ce nu îţi merge blog-ul?”, se implică în orice ce intră în aria lor de responsabilitate … hmmmm … sunt ce tre’be. … dar, cu toate astea, iată că se mai găseşte câte cineva să-şi exercite românismele la adresa lor.

Până la urmă: haters gonna hate! Publicitatea negativă e uneori mult mai constructivă decât cea pozitivă! Iar ca să mă credeţi pe cuvânt, înregistraţi-vă în Campionatul de Blogging, participaţi la campanii, iar dacă fabricaţi articole demne de locuri fruntaşe, cu siguranţă vi se vor acorda! :)

Feri Teglas a scris pe blog. „Acum, mi se pare foarte amuzant sa auzi asta tocmai de la cea de pe locul 1, pentru ca ar insemna ca e parte din facatura, nu ?  Si as putea sa ma opresc aici…ca de exemplu daca ai vedea pe cine ca mananca cu pofta multe mere si in pauza dintre inghitituri ar spune ca de fapt, merele sunt groaznice, l-ai crede ?„, zice el.

 

Sorin Voiculescu ne spune că „pentru mine BI a fost prima sursă de “venit” a blogului. Am câștigat câteva competiții înainte de a apărea Campionatul Național de Bloguri, apoi a devenit din ce în ce mai greu pentru că sunt unii mult mai dedicați ca mine” şi că „singurul lucru care nu îmi prea place de când a apărut Campionatul este că unii s-au transformat din bloggeri în participanți la concursuri și uită că ei ar trebui să ofere întradevăr valoare oamenilor ce îi onorează cu vizitele. Ce vreau să zic este că nu e prea corect să se pună accent așa de mult pe cantitate. Adică de exemplu mie nu îmi place să scriu multe articole pe același concurs, eu sunt adeptul unui singur articol în care să ofer ceva cititorului”.

Alexandru Grivei scrie pe blogul lui „am participat la o singura campanie si am castigat un premiu. Cred ca daca ar fi fost ceva aranjamente, nu ar fi dat premiu unui “newbie”. Sincer, este total absurd sa acuzi Blogal Initiative de impartire favorizanta a premiilor. Si chiar daca ar fi asa, daca nu ar fi ei nu ar avea ce premii sa se imparta!„.

Robert Ilie
Pe langa faptul ca spune ca altii au copiat/inspirat de la ea/altii, mai sugereaza, din cate vad, si ca premiile nu au ajuns la ea, sau ca nu sunt de calitate. Eu am primit cartea despre fotbal. Nu este cine stie ce, dar am incredere. Am licitat, am primit. Deci nu consider ca a fost o facatura. Ca sa incurajati concurentii, ii puteti ruga pe cei care sunt castigatori sa trimita o fotografie cu premiul care sa fie publica, eventual pe facebook.

Daniel Botea scrie pe blogul său că „nu inteleg nemultumirea respectivei persoane, mai ales ca numarul de puncte acumulate in campanii este dublu fata de mine, de exemplu. OK, inteleg ca scrii exclusiv pentru Google si pentru campanii, dar daca ai castigat atatea campanii care te-au adus in fruntea clasamentului si nu esti multumita de conditii de ce sa mai insisti daca n-ai incredere in sistemul respectiv? OK, te intereseaza doar Google si castigurile, dar de ce sa-i jignesti pe ceilalti care au mai castigat? Ca sa fie clar, imi este egala fix cu zero parerea subiectiva a unei persoane atata timp cat nu ma afecteaza. Dar cand spui ca numai cei alesi castiga, (iar eu am mai castigat, chiar daca mai putin decat ea) atunci ma simt direct vizat. De-asta am si reactionat atunci imediat pe grupul respectiv si de-asta reactionez si acum.

Luiza Daneliuc scrie o amplă analiză pe blogul ei. Am preluat doar ultimul paragraf pe care – mă refer la faza cu Mesia – nu l-am înţeles… Zice aşa: „Ceea ce face Blogal Initiative este foarte ok și lăudabil până la punctul în care încearcă să facă bloggerii să creadă că este Mesia pe pământ care a decis să înființeze raiul bloggerilor mici pentru unicul scop de a-i ajuta pe aceștia„. Deci cum? Arătaţi-mi vă rog unde am încercat noi să mesiem nu ştiu ce şi mănânc tastatura. În fine, noi să fim sănătoşi.

Petru Dalea
E clar ca toti cei care participa in Campionatul National de Blogging o fac nu doar pentru premii ci si pentru expunere / vizibilitate dar de aici si pana la a vorbi in felul cum a facut-o Giulieta Marin e distanta lunga. Am participat la 8 campanii de pe BlogalInitiative, am si castigat atunci cand nu ma asteptam, am si pierdut atunci cand credeam ca o sa castig dar nu am avut impresia de „facaturi” … campaniile au fost „pe bune” chaiar daca nu le-am castigat eu pe toate :)„.

Mircea Hodârnău afirmă pe blogul lui că „in Medias si Sibiu sunt mai multi bloggeri care au castigat premii la diferite campanii si in discutiile avute, nimeni nu s-a plans ca nu a primit premiul sau ca a castigat nerespectand regulile jocului. Pentru cei care nu au incredere in Blogal Initiative, recomandarea mea este sa nu participe la Campionatul National de Blogging, iar cei care au ceva de spus, pro sau contra, sa o faca pe propriile blogguri.”

Pedagogul spune că „am participat la destule campanii desfășurate pe Blogal Initiative și o să mai particip. Consider că e o oportunitate sigură și destul de simplă prin care poți câștiga diverse premii, fie ele în bani, produse, vouchere, cărți, etc. Dar cel mai important, câștigi experiență de a scrie mai bine, mai frumos, mai interesant și mai profesionist. La unele campanii am fost printre câștigători, la altele nu. Dar asta e viața, astea sunt concursurile. Nu înseamnă că o să vin de acum și o să afirm faptul că de fapt Blogal Initiative este o făcătură, că premiile sunt promise și concursurile aranjate. Nu este așa, nu am simțit asta de-a lungul participărilor mele.

Radu Clapa este categoric: „Eu nu am luat nici un premiu pe blat, n-am nicio  mătușă Tamara, n-am nici pile la București pe la sediul BI, n-am nimic.. nici măcar mii de vizitatori unici sau poziție fruntașă în campionat… dar tot ce am, am pe merit, am zis!

Andreea Călin spune că „in competitiile intre bloggeri e vorba de cat suflet pui, daca reusesti sa atingi ceea ce sponsorul doreste si daca detii arta scrisului. Nu cred ca ar fii facatura, pentru ca am participat la trei campanii blogalinitiative si am castigat la una: o pereche de superjeans. Am fost socata cand m-a sunat sponsorul, o fata foarte de treaba si m-am bucurat mult ca am reusit sa ating ceea ce s-a dorit”.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

58 thoughts on “Despre Blogal Initiative, despre campanii pentru bloggeri, despre caractere”

 1. pentru ca suntem pretini, as vrea sa mai castig si eu ceva pe la niste campanii; chiar si la cele la care nu scriu. si vreau sa-mi promiti, da? :))

  aaaa! si, mai tii minte? am castigat la un moment dat un voucher de vreo 450 de lei. acum stiu ca l-am castigat pentru ca-s pe blat cu voi, nu pentru ca am fost singura care a scris.

  si-n alta ordine de idei, care-i, de fapt, problema individei? ca nu ma prind..

 2. Toata chestia asta imi aduce aminte de fotbal cand i se striga „Demisia!” lui Dragomir, toata lumea aude, numai el nu :) Nu inteleg rationamentul, dar nici nu trebuie pentru ca suntem in Romania. Cineva ar trebui sa se simta cu musca pe caciula si sa plece singur(a).

  Cat despre participarea ei la campania 12plante, nu inteleg unde e calitatea in munca depusa. Iei un blog .info si publici 20-30 de articole intr-o campanie.

  – Pai cine le citeste pe toate 30?
  – Credeti ca blogul respectiv are cititori fideli care sa citeasca fiecare articol?
  – Clientul are de pierdut pentru ca primeste zeci de linkuri de la un domeniu cu autoritate foarte slaba (conform open site explorer 21/100).
  – De asemenea clientul are de pierdut pentru ca promovarea produsului de bloggerul respectiv e facuta intr-un mod stupid. Pierde la imagine daca prefera sa se identifice printr-un astfel de comportament.

  Nu asa se promoveaza un produs. Cat despre comportament, mna, fiecare isi face patul sa doarma cum poate el mai bine :)

 3. La inceput am gandit ca este o „chestie” intre cei consacrati si cu condeie adevarate, iar amatorismul meu si al altora parea ca nu conteaza…, dar cand m-am regasit pe lista castigatorilor unei campanii, mi-am schimbat radical parerea…

 4. Am citit si eu chestiunea si recunosc faptul ca in prima faza mi-a ridicat niste intrebari. Nu natura campaniilor cat sinceritatea si usurinta cu care ocupantul locului intai acuza.

  In fond, nu acuza ci informa asupra faptului ca se poarta aranjamentul in randul campaniilor.

  Acum faptul ca este pe primul loc este o contrdictie, real. Insa poate fi interpretata si ca cineva care chiar stie ce vorbeste.
  Am citit ulterir impresiile altor castigatori si am dedus faptul ca este pur si simplu o rautate din partea catorva participanti.

  Este bine ca ai stins scanteia asta.

 5. Eu am castigat mai multe concursuri online si pot afirma ca la cele organizate de BI m-am simtit cel mai confortabil.

  Anul trecut scriam pe blogul meu despre mitul titanicului in blogosfera. Discutia de aici imi confirma ca suntem pe drumul cel bun. Intelegem si noi in cele din urma ca ne aflam in aceeasi barca si fiecare dintre noi are o farama de responsabilitate fata de ea. Cand spun fiecare am in vedere organizatorii, clientii / beneficiarii / cei care dau banii, dar si pe noi – participantii / concurentii. In momentul in care unul nu isi face treaba nu este de vina cel de langa el, dar ma bucur ca intelegem si noi ca lipsa seriozitatii unuia ne afecteaza pe toti.

  Eu voi participa in continuare la concursurile organizate de BI.

 6. Cristi, eu am o intrebare directa catre tine: reactia oficiala a Giulietei o ai? Cea a tipului catea publicat textul ei am gasit-o pe blogul lui (culmea, top printre primii din Campionat). Dar – conform unei ziceri de prin zona – „porcu’ ce spune?”.
  Acum, cu toate facaturile astea, nici nu pot spune despre intrebarea mea ca e retorica. Daca tu ai orchestrat cu ea (Giulieta) acest „val de revigorare a imaginii Blogal Initiative” pentru ca era businessul in „cadere libera”? Ia zi! Asa-i? Recunoaste! :))

 7. Am participat si particip in continuare la Campionat. Am si castigat ceva premii.
  Uneori e greu sa accepti o jurizare subiectiva. Nu e ca in matematica, unde 1+1 este egal intodeauna cu 2. Degeaba imi plac mie culorile ros-albastre, daca cel care alege intr-o campanie cel mai bun articol tine cu alta echipa. Si chestia asta NU MA SUPARA, din contra, ma provoaca tot timpul sa incerc sa ma adaptez la cerintele celui pentru care scriu, pentru ca data urmatoare sa ma apropii cat mai mult de ceea ce-si doreste. Si asta, intr-adevar, se invata cu multa rabdare.

  „Campionatul Național de Blogging etapa 1 a început pe 1 decembrie 2012 ora 00:00 și durează până pe 31 martie 2013 ora 23:59”.

  Eu cred ca ar trebui sa luati din acest episod numai partile bune si pentru etapa a doua sa imbunatatiti regulamentul.
  Noi sa fim sanatosi, ca belelele curg garla… :)

 8. Mare e grădina blogosferei…
  Tu îţi dai seama câtă frustrare a acumulat gagica asta dacă ea efetiv „explodează” la ideea că nu a câştigat câteva campanii, deşi avea articole în top Gugăl?

  Poate mi-o împrumuţi şi mie pe această atotcunoscătoare SEO, simt că business-ul meu nu poate evolua fără să fie ea acolo să „urce” şi să „dea jos” articole. =)))

 9. Aiurea..Sincer eu m-am bucurat cand ati aparut voi..Am si castigat la voi, am participat doar la campaniile la care chiar mi-am dorit, am lucrat si la campanii cu voi..Stiu cume chinezule, lumea asta e plina de frustrati…

 10. Este prima oară când aud că o persoană acuză că lucrurile sunt „aranjate”…din postura în care înţeleg că ea se află cocoţată pe primul loc. Încerc să nu-mi dau palme, că mă doare şi nu merit asta, dar patologia respectivă merită studiată. Pentru că nu cred că discutăm despre altceva decât despre patologie.

  1. Profunda, asta cu patologia. Totusi, situatia e chiar hilara, daca ar fi sa ne dam seama ca Ion Creanga a descris-o printr-o poveste. Teoria drobului de sare este perfect evidentiata in aceasta patologie.

 11. Eu fac parte din categoria bloagarilor care nu a participat la cate campanii mi-ar fi placut din diferite motive mai mult sau mai putin importante. Dar mi se pare atat de josnica faza asta. Poi fata draga, daca esti atat de pretioasa, de ce nu vin PRistii incolonati la tine cu campaniile in dinti? Vorba batraneasca: Calul moare de drum lung si prostul de grija altuia.

 12. mă întreb cum o fi fost făcătura cu care am câştigat campania Kanal D în condiţiile în care: 1. nici nu ştiai (bine, nici acum nu ştii prea bine asta, dar vom remedia) cine sunt şi 2. eu nici nu eram încă înscrisă în campionat.
  şi cum e să fii nemulţumit pentru faptul că eşti câştigătorul celor mai multe campanii? asta chiar nu înţeleg…
  totuşi e bine că s-a ajuns aici, mai aşezăm şi noi lucrurile, vedem ce vrem să facem, cum stăm cum responsabilizarea şi responsabilitatea…

 13. Abia acum am vazut si eu ce e Blogal Initiative. Nu cred c-ar trebui sa-ti „bati capul ” pentru o oita neagra
  E clar ca ai succes cu tot ce ai organizat pana acum
  Doar cand am vazut cate bloguri sunt inscrise la campania 12 plante, am ridicat ambele sprancene :)
  Succes in continuare si felicitari!

 14. Eu am o nelamurire… sunt pe 16 in Campionat. De ce? Cei deasupra mea au pile, da? Da’ aia de sub mine? Primesc si aia? Ca eu nu am beneficiat de asa ceva cu toate ca am castigat multe campanii marca BI.
  Eu zic asa: in primul rand trebuie invinuit (ca tot e vorba de acuzatii aici) cel care a facut publica postarea privata de pe reteaua de socializare. Nu se face asa ceva decat daca urmaresti ceva. Si el ce vrea? Sa o denigreze pe ea? Pai, e rau pentru ca ea a avut incredere in el cand a scris mesajul ala. Sau sa denigreze BI? Sau sa prinda baiatu’ trafic? Bai, pe mine ma depaseste!!!
  Apoi EA. Nu pare fata proasta dar cu diplomatia sta rau de tot. Daca avea fata ceva de spus, trebuia sa o faca franc, sa trimita o scrisoare/postare deschisa catre BI in care sa-si spuna fata pasul (cum ar fi: „de ce nu este, dom’le, mai sus de primul loc?” si atunci cred ca ar fi primit raspunsuri mult mai clare, mai obiective si la fel de transparente ca postarea.
  Si eu am participat la campanii. Si eu am castigat cand credeam ca nu o voi face si am pierdut cand consideram ca articolele mele sunt cele mai bune. M-am infuriat dar nu am acuzat pe nimeni. Pentru ca juriul decide. Iar juriul este format din oameni carora le-a placut sau nu ce au citit. Indiferent ce cred eu.
  Dar cu chestia asta… gustul care ramane in urma este tare amar. Imi pare rau sa constat ca oameni aparent deschisi la minte se pot inchide intr-o clipa intr-o carapace pe care cu ignoranta, nestiinta sau propria lor prostie au cladit-o.

 15. Nu ştiu cine o fi Giulieta asta, dar nici nu vreau să aflu. Eu îi apreciez în mod deosebit pe oamenii ăştia cu ţ-şpe mii de feţe, care, în funcţie de interlocutor, emit opinii care se bat cap în cap. Aşa de mult îi apreciez că i-aş trimite într-un lagăr de muncă, doar că ar trebui un lagăr cam de suprafaţa Asiei.
  Participarea sau neparticiparea la un concurs e ceva ce nu ţi se impune; dacă eşti de acord cu condiţiile de participare, intri în horă, dacă nu, atunci stai cuminte deoparte. Eu unul stau deoparte la orice fel de concursuri, pentru că nu îmi place să scriu pe teme date, parcă aş scrie cu mâna stângă. Dar dacă nu particip, nici nu mă apuc să critic fie concursul în cauză, fie participanţii, iar o astfel de atitudine din partea cuiva care participă (ba mai e şi lider, dacă bine am înţeles) mi se pare total deplasată. Dar asta e o poveste veche, o poveste despre măşti, falsuri, ipocrizie, caracter sau lipsa acestuia. Până la urmă, indivizii de soiul ăsta se descalifică de la sine.
  Şi multă baftă să ai cu Blogal Initiative şi cu campionatul de blogging, chiar dacă nu o să mă vezi veci pe acolo :)

 16. eu am cîștigat un concurs organizat de Blogal Initiative și restaurantul Paradis by Carmolimp din Brașov. Nu pot să zic cît m-am bucurat cînd am aflat c-am cîștigat și cam ce weekend de poveste am petrecut la Brașov cu alți 3 bloggeri frumoși. Să moară Veta în păpușoi dacă am avut vreo pilă! :)))
  Mulțumesc și aici Blogal initiative :)
  Mult succes pe mai departe!
  P.S. ignorați răutăcismele!

 17. Pingback: Scandalul BlogalInitiative. Opinii neutre. | blogger CU GREUTATE pe un blog CU DE TOATE

 18. Pe la inceputuri am participat la cateva campanii bune organizate de Blogal Initiative, m-am bucurat cand am iesit castigator, m-am suparat cand am pierdut, caci asa este in viata uneori pierzi alteori castigi. Dar, spre deosebire de domnisoara jurista sau avocata, nu mi-am facut blog doar pentru Blogal Initiative caci mi se pare logic sa fii dezamagita cand scrii numai despre plante medicinale si la sfarsit vezi ca te ia lumea la ochi. Daca nu stii sa pierzi mai bine nu te apuci de o treaba ca s-ar putea sa te intrebi de ce nu ai noroc in viata si uneori nu totul tine de noroc sau de Google..

 19. Pingback: Experiența mea cu Blogal Initiative! - Pedagogul

 20. stând şi gândindu-mă ceva mai bine, cred că aş zice că problema e în altă parte. ce crede şi ce nu crede Giulieta, ce spune şi ce nu spune ea în spaţiul privat, sunt strict problemele ei. până la urmă, fiecare are dreptul la o părere, că e acea părere bună sau proastă, justificată sau nejustificată, iar e problema ei.
  întrebarea pe care nu pot să nu mi-o pun e mai degrabă de ce a ajuns această discuţie din spaţiul privat în spaţiul public. iar aici nu mai e vina ei, e vina celui care a postat acea discuţie, ce nu avea ce să caute nici pe facebook, nici în altă parte. că sunt sau nu pertinente părerile Giulietei nici nu cred că are vreo importanţă, însă ar fi tare interesant de ştiut ce a urmărit cel care a postat acea discuţie prin asta.

 21. Admir Blogal Initiative si rolul pe care il joaca in comunitatea noastra a bloggerilor incepatori. Nu mi-i se par normal sa improsti cu noroi doar de dragul de a o face. Nu esti de acord, nu mai participa. Dar genul acesta de conversatie spune multe despre calitatea unui om. Din pacate avand un blog de nisa inca nu am reusit sa particip la campaniile BI dar le urmaresc cu interes si invat multe de la voi toti.

 22. No amu ii musai sa-mi las un pic lucru si sa fac putina lumina, dar scurt sa nu plictisesc pe nimeni.
  Oameni buni, hai sa aplicam o simpla regula, stiti ca de fiecare data hotul striga hotul ?
  Daca nu-ti place cu esti primit intr-o casa, intr-un grup de prieteni, nu mai merge acolo !
  Premii promise ? Ce usor vb fatuca asta. Ea crede ca daca ea procedeaza cum procedeaza, toata lumea face la fel ? Mi-am batut capul si am facut tot felul de tabele cu + si -, cand am hotarat la cine merg cele 3 premii in campania pe care am facut-o pe B.I., iar acum vine o fr…ra sa dea cu bata in balta la asemenea campanii care s-au desfasurat si au fost multumiti cei care au oferit si primit premiile ?
  Pai tot timpul exista un gram de nemultumire, da fatuca asta are o tona !
  Sincer, io decat sa-mi bat capul si sa aleg castigatorii, as prefera sa fie o comisie, aleasa de catre cei care participa la aceste concursuri.
  Hai ca deja mi-a venit o idee care sa-mi usureze munca pt urmatoarea campanie.

 23. Dragii mei ,sper ca am inteles bine ca respectiva doamna sau donisoara activeaza ca si avocat.Pai atunci era de pus doar o intrebare,dinsa cistiga toate procesele,sau acolo sunt intelegeri,azi cistig eu ,miine tu.Un om care cistiga atitea premii sa ajunga la un moment dat sa fie invidios ca mai cistiga si altii e ceva in neregule.Nici cei mai buni artisti ,ziaristi sau bloggeri nu cistiga chiar toate premiile puse in joc,asa ca e ceva de neimaginat sa comentezi de ce mai iau si altii premii si culmea ca cei despre care se discuta sunt bloggeri la fel de buni ca si dinsa sau mai buni,sau poate au activitate outline mai buna.Uneori la clienti conteaza mult si imagiea publica a celui care scrie,acesta putind aduce mai multi clienti decit postarea in sine.Nu pot intelege cum gindeste Giulia,eu cind am cistigat un premiu,de obicei ma gindesc ,ca sunt destui bloggeri la fel de buni ca mine si chiar mai buni ca mine si deci ma multumesc cu el ,dar nicicind nu am ajuns sa comentez de ce x y sau z ,au luat premiu.Sar putea sa nu fi inteles noi ce vrea sa spuna sau cum spun politicieniii a fost rupt exemplu din context.Oricum ar fi sa stiti ca la unii le place si publicitatea negativa,dar daca nu iti place un blog ,o pagina FB sau un concurs nu mai participa,bucura-te de primiile cistigate si la revedere.

 24. Sigur că premiile sunt „promise” cuiva, în cazul BI câștigătorilor. La blogink.ro noi am ales câștigătorii și nu am făcut niciun aranjament. Dar evident că nu poți mulțumi chiar pe toată lumea…

 25. nu cred ca e facatura BI ! Pentru aceasta incredere o sa-i raspind Giulietei prin ……inscrierea mea si viitoarea participare, de dragul concursului la campaniile viitoare ! Am aflat de la Blidaru.net

 26. Dupa cum am zis si la Make pe blog:
  | … am fost surprins neplacut cand am aflat opinia persoanei care inca mai este pe primul loc desi in regulament exista o prevedere destul de clara pentru a fi data afara din competitie.
  “angajarea organizatorului, sponsorilor, beneficiarilor sau partenerilor in contexte defaimatoare, care pot aduce prejudicii imaginii acestora” |

 27. Am o intrebare, poate ma lumineaza careva :)
  Citind si eu curioasa pe ici, pe colo vad ca doamna /donsoara avocat ameninta mereu cu „scoaterea continutului de pe google, din primele pagini”. Ce-i asta stimabililor, e ruda cu Vrajitorul din Oz – ca eu am vazut demult filmul, nu mi-l mai amintesc si nici IT nu prea stiu :)

 28. Pingback: 32 de articole, 12 plante | Haotik.ro

 29. scandal? da-i la gioale. cine cu cine joaca?
  din cate am inteles, madam de-i pe primul loc face urat? de ce?
  chiar nu-i inteleg problema.
  si sa o lase p-aia cu avocat de 19 ani.
  pacat ca o chestie misto e manjita de astfel de evenimente

  1. As vrea s-o vad si pe asta- cum m-ar sterge dansa de pe google :)
   Unde mai pui ca eu am o avocata care isi petrece timpul in care altii se joaca pe net – invatand noi reglementari ;)

 30. Pingback: Blat la campionat - D - Petre

 31. Pingback: despre caractere şi print screen-uri | Paporniţa

 32. Pingback: Despre Blogal Initiative si Chinezu « Mircea Colceag

 33. Se pare că metoda Giullietei este una „bună” atâta timp cât a dat rezultatele scontate, nu? Este câștigătoarea locului I la această campanie. Deci..merge și așa..:(

 34. Pingback: Anunt important: schimbari in Campionatul National de Blogging

 35. Pingback: Etica, ce mare provocare!Concurs Blogging | Concurs Blogging

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.