Chelsea, Bayern, Heineken și meciuri văzute cu tovarășii

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Pote zice oricine ce o vrea, altfel vezi un meci la o bere cu tovarășii. Mai faci o glumă, mai înțepi pe unul care ține cu echipa adversă, el ți-o servește înapoi, vă mai trollați un pic rețiproka :D, de astea, de simțire de bine. Toate asezonate cu, firește, această licoare minunată pe care o cunoaștem îndeobște ca bere :)

Așa a fost și aseară la finala UEFA Champions League. Când Heineken ne-a invitat să vedem meciul într-un club din centrul vechi. Ocazie cu care, iarăși zic, cam asta este formula cea mai bună pentru a vedea un meci. Căci tovarășii de ieri au fost așa cum trebuie să fie, iar Heineken a curs corespunzător și cu mare angajament :D

Eu am avut un motiv special pentru care mi-a plăcut aseară. Ocazie cu care simt imperios nevoia să mulțumesc Heineken că ne-a adunat la un loc, căci noi nu am fost în stare până acum :)) Căci echipa blogdebere.ro a văzut meciul și a băut bere ca o echipă :D Deși eu am ținut cu Chelsea, Alexandra cu Bayern iar Sorin a fost imparțial, că doar pe el îl interesa berea :))

Eu am ținut cu Chelsea. Deși este echipa engleză care îmi place cel mai puțin (mă rog, engleză…). Doar că sunt mare fan de fotbal englez și atunci țin din principiu cu o echipă engleză când joacă împotriva unor echipe din alte țări. Firește, principiul se destramă furidund când vine vorba despre o echipă din România, căci în acel moment patriotismul meu intrinsec lovește dur și poate fi și Newcastle (echipa mea de suflet) de partea cealaltă, că io tot cu ai noștri ca brazii țin :D

Evident că Bayern a fost mai bună. Din toate punctele de vedere. Doar pe partea de stăpânire de sine nemții au stat, surprinzător oarecum, mai prost. Căci în momentele în care trebuia să fie totul cam ca la antrenament (imensa ocazie a lui Gomez, după ce și-a făcut super o minge doar dintr-o fentă de corp) care a tras catastrofal singur cu portarul, ratarea lui Robben din 11 metri în prima repriză a prelungirilor, cele două ratări de la loviturile de departajare. Căci aici, la acest capitol, la stăpânirea de sine, îmi pare mie că Chelsea a punctat decisiv și a făcut diferență.

Puține echipe ar fi jucat exact cum au jucat 80 de minute după ce au primit gol în finala UCL. Chelsea a făcut-o. Și cu un Drogba care în ultima vreme este un jucător ireproșabil, de un altruism și de o putere de muncă formidabile, care a egalat cu o imperială lovitură de cap și a și înscris ultimul 11 metri, englezii au câștigat, pentru prima oară în istorie și după vreo 2 miliarde de euro băgate de Abramovici în echipa, cel mai bengos trofeu europen al cluburilor.

Meciul de ieri ne-a arătat nu că fotbalul nu e fair, cum au zis unii. Căci, da, o recunosc și eu, Bayern ar fi meritat să câștige dacă ne gândim doar la modul în care a jucat. Meciul de ieri ne-a arătat că fotbalul e ca viața. Despre care nu poți să spui că e așa sau e așa până nu a fost trăită. Și că orice plan bine gândit, orice izbândă de traseu, orice bifă pe care o desenezi satisfăcut pot fi năruite în câteva secunde. De cineva care, poate, nu merita așa ceva. Poate de aia ne place atât de mult fotbalul, pentru că e ca viața. Și că, pentru 90 de minute sau 120 sau cât o ține până se termină loviturile de departajare, dăm cu împrumut o parte din viața noastră jucătorilor de pe teren ca să ne-o trăiască un pic :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Chelsea, Bayern, Heineken și meciuri văzute cu tovarășii”

 1. Te rog sa nu imi mai aduci aminte! Era sa mor cand a ratat Robben!
  NU merita Chelsea sa castige! Tineam cu Chelsea cand juca Mutu la ei! De cand a fost faza cu Mutu, i-am cam scos de la suflet.. !
  Oricum una peste alta a fost un meci frumos.. si ma oftic ca au ratat la greu cei de la Bayern !
  Din 20 de lovituri de la colt nu au fost in stare sa dea un gol.. iar cei de la Chelsea o sigura lovitura si gol :(

  1. @Bancul Zilei
   Cum ziceam in ultima (si foarte frumoasa fraza de final de postare :D), asa e in viata. Poti sa stai sa analizezi dupa aia in jdemii de feluri care a fost faza, de ce s-a intamplat asa, ca tot la concluzia mea ajungi :D

 2. M-am aprovizionat cu bere, am zis ca voi celebra in stil nemtesc cu muuuuulta bere daca Bayern v-a castiga. Ciuciu… dar oricum am celebrat cu bere si pentru Chelsea.
  A fost un meci bun, chiar foarte bun.

  1. @In spiritul fotbalului
   Sa stii ca cel mai mult m-am bucurat pentru Drogba. Extraordinar ce mult a crescut in ochii mei acest fotbalist in ultima vreme, cand a inceput sa munceasca pentru echipa si sa fie un jucator complet.

 3. Pingback: Este Chelsea cea mai slaba castigatoare a trofeului UCL din ultimii ani? | Turistu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)