Cum a fost la Social Media Summit Cluj. Fain, cum să fie? :D

Am stat un pic înainte de a scrie despre Social Media Summitul de la Cluj Napoca. Pentru că, fiind al doilea eveniment din această serie, după succesul de la Timișoara, am zis că trebuie să scriu o postare în care să trag niște concluzii și să fac mai mult decât să dau linkuri către toți cei cu care am relaționat pe acolo. Așadar scriu ce scriu mai jos din dorința ca următorul eveniment din seria Social Media Summit să iasă mult mai bine, pentru că tare îmi place ideea :)) De aceea vă invit să vă dați și voi cu părerea, ca să știm mai bine ce avem de făcut pe viitor.

Spun din start că evenimentul a fost unul foarte reușit. Iar petrecerea a fost imperială de-a dreptul… Merci, dragilor de la TVdece pentru tot, că lui Crivăț nu îi dau link aici, că îi dau mai jos, iar Tovarășu Ovi Sîrb este informat că tocmai ce și-a mai câștigat un fan în persoana subsemnatului :D Numai că, mă știți, după ce am băut berea de bucurie că ne-a reușit ceva, io vreau să bem cafeaua să vedem cum facem ca data viitoare să fie mai bine :)

Calitatea prezentărilor. Aici mai este de lucru. Pentru că e foarte enervant pentru mine să văd niște oameni foarte faini în particular și care au multe de spus cum se transformă în niște recitatori de slideuri atunci când urcă pe scenă. Sigur că sunt emoțiile de vină, dar poți fi emoționat (cum au fost Adi Hădean sau Andrei Crivăț) dar să folosești această emoție ca să relaționezi cu publicul, să faci o prezentare foarte mișto. Atunci când, din cauza emoțiilor, te ascunzi în spatele slideurilor, mai bine nu mai prezinți nimic. Pentru că e ca și în bancul ăla cu calul orb, șchiop și surd, adus în târg nu ca să fie vândut, ci ca să fie făcut de rușine. Nu te ajută nici pe tine personal, nici brandul pe care îl reprezinți  să urci pe scenă și să transmiți nimic. Și când zic nimic nu mă refer la prezentarea în sine, căci prezentarea este de multe ori mai mult decât ok, ci la felul în care transmiți ce ai de transmis, la modul în care interacționezi cu sala. Iar dacă simți (tu când te uiți în oglindă singur cu tine) că nu ești făcut pentru asta, atunci fă-ți un bine și ție și brandului pe care îl reprezinți și trimite pe altcineva în locul tău.

Interacțiunea. Ideea e așa: adică vin niște oameni din București la tine în oraș (proști, tâmpiți, geniali, cum or fi), tu vii să îi vezi (deci nu sunt chiar așa proști :D) și apoi nu pui întrebări. Păi cum vine asta??? Niciodată nu am înțeles faza asta. E drept că, părerea mea, trebuie ca moderatori (mă includ și io în șleahta asta, căci am prestat :D) să lași mai mult timp oamenilor din sală să își facă curaj să pună întrebările și să acoperi momentele alea de pauză cu niște relaționări cu sala. Pentru că, așa cum se zice în Ardeal, dacă e slabă îmbietura, nu bea nimeni :)) Voi fi mai atent la astfel de chestiuni cu următoarea ocazie când se mai riscă cineva să mă cheme de moderator :D Și poate mai lucrăm un pic la progam, să îl facem mai relaxat, tocmai pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a pune întrebări și, mai ales, de a primi răspunsuri. Adică dacă tot ai ajuns în oraș la ei, dă-le cuvântul, cum ar veni :)

Ar mai fi unele chestii de reglaj fin. Dar cred că cele două de mai sus sunt de bază. Puteți să îi ziceți critică, deși nu asta e intenția mea. Eu doar vreau că următorul eveniment să fie și mai bun, iar următorul și mai bun și tot așa :) Și să încercăm să ne simțim mult mai bine împreună :)

Oricum, felicitări maxime, dragă Marta și dragă echipă BIZ, pentru că este categoric unul din evenimentele care îmi plac cel mai mult din onlineul românesc :) Tocmai de aia pun și suflet în ce zic aici, că îmi place prea tare ce faceți ca să nu fiu chițibușar întru spre mai bine :))

Mai jos aveți niște filme realizate de Dan Ciulea, care a muncit de zor la eveniment (toate filmele sale le puteți vedea aici) :D, în care ne vedeți pe câțiva bezmetici dansând pe scenă la invitația lui Manafu :)), iar mai jos, cu voia dumneavoastră, prezentarea pe care am comis-o :D

Mai vreau să mulțumesc lui TheFua pentru filmul pe care mi l-a trimis pe mail :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Cum a fost la Social Media Summit Cluj. Fain, cum să fie? :D”

  1. Pingback: OK, let’s cut the crap | The Fuck U Award

  2. Pingback: Cine pune un umăr la strategiile de promovare pe facebook? | Chinezu

  3. fiind primul SMS la care am participat m-am simtit extrem de onorata sa fiu in sala… au fost unele prezentari care au lasat putin de dorit dar in timp, pe masura ce capatam experienta, crestem. mari si frumosi. mi-a placut foarte tare prezentarea ta! a meritat sa prezinti penultimul :). si imi place accentul tau de ardelean pur :))
    felicitarile mele sincere (si fara intentie de puincurism)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.