Voi mai scrieți de mână? Sau ne-am dat dracului 2.0 toți? :D

Mă întreabă Pietricel de astea. Că dacă era după mine, nu v-aș fi întrebat de astea repede :)) Pentru simplul motiv că scrisul propriu zis, ăla cu pixul pe hârtie (cu variantele creion, stilou) a dispărut de mult din recuzita mea, ca să zic așa…

Mai scriu din când în când, vă dați seama, că nu ai cum să scapi de așa ceva. Când mai semnez niște hârtii, de exemplu :)) Băi, nu râdeți, că se pune, cum să nu se pună :)) Este pix? Esteeeee! Este hârtie? Esteeee! Deci se pune :)) Sau când mai am de completat ceva formulare, rar, dar mă rup alea. Pentru că cele maximum 12 cuvinte și cifre pe care trebuie să le scriu îmi utilizează teribil mușchii mâinii :)) Fac febră musculară, serios :))

E clar, în ceea ce mă privește sunt de partea lui 2.0. Am trădat mizerabil scrisul clasic :D La urma urmei, cineva trebuia să o facă și pe asta :))

31 comentarii la “Voi mai scrieți de mână? Sau ne-am dat dracului 2.0 toți? :D

 1. Rasta Man Reply

  Si scanner + fine reader = post nou?
  Da, scriu de mana, dar cel mai des pe post-it uri. (uau… scrii mai rapid decat pot io sa comentez)

 2. Sorin Grumazescu Reply

  Da. Eu mai scriu. Si cu stiloul. Uneori folosesc creionul si radiera. Chiar imi face placere sa scriu de mana. :)

 3. Pavel Reply

  Ar fi trebuit să zic că eu scriu în groază de mână, că doar mi-s student și la cursuri se predă mult. Anunț pe această cale că eu nu prea dau la cursuri, iar scrisul de mână începe să devină din ce în ce o necunoscută sigură pentru mine.

 4. pietricel Reply

  febra musculara indeed. subscriu. mersi de raspunsul prompt!

 5. Mihai Baboi Reply

  Eu scriu destul de des pe hartie. Nu folosesc pixul ca-mi place creionul, dar scriu de mana. Am la birou un caiet in care imi iau notite cu ce e de facut si in care imi schitez diverse, atunci cand imaginea din mintea mea nu e suficienta…

 6. Elena Reply

  Chinezu, Pietricel, puteti sa va antrenati acum cu niste felicitari de Craciun :)

 7. Vova Reply

  Scriu destul de des de mana! Imi place. Si oricum, de multe ori notez idei sau alte rahaturi …. si e mult mai usor sa iau o foaie de hartie si un creion si sa scriu!

 8. Razvan Balan Reply

  Eu pana si scrisoare pentru Mos Craciun care am lasat-o in geam la sotie am scris-o in word :))

 9. Adrian Eugen Reply

  Eu inca mai scriu pentru ca s elev :) dar mai scriu si felicitari bunicilor si astfel mai repet scrisul de mana

 10. bogdan Reply

  Da, mai ales când scriu literatură. E mult mai aproape de atmosfera de care am nevoie pentru a compune :)

 11. de mână sau din taste? « nervuri
 12. dana Reply

  Heh, de voie-de nevoie, anul asta am scris ceva mai mult de mana:
  – la predarea lectiilor, cu markerul pe flipchart sau whiteboard,
  – la pregatit lectii si corectat teste,
  – la unele referate pentru facultate pe care ni le-au cerut scrise de mana (chipurile ca sa se asigure ca nu sunt copiate),
  – la facultate, la cursuri (mai putin) si la examene (mai mult),
  – pe “to do list”,
  – notite luate la diverse conferinte,
  – diferite cereri, formulare (traiasca birocratia din institutiile statului!)
  – semnaturi,
  – etc.
  In general am in permanenta langa mine un carnetel si un pix/creion ca sa imi notez ideile geniale atunci cand imi vin! :))

 13. ana Reply

  eu scriu f putin de mana, cand imi iau notite de obicei, nu de alta dar mi se pare pretentios sa iau notite pe laptop desi mi-ar fi mai simplu.
  da’ nu imi place sa scriu pe hartie, ma doare mana (subscriu si eu la febra musculara :p) si scriu urat de nici eu nu mai inteleg dupa aia.

 14. Andreea Reply

  Mno, io is mai old fashion si eu am tot timpul agenda la mine. Scriu mult de mana: planuri, strategii, proza, notite la cursuri, etc. Imi place si n-o sa renunt prea curand, mai ales ca am o pasiune pentru papetarie:D

 15. camil Reply

  da, aproape zilnic, dar doar în interes personal, ca să zic așa. ideile curg mai bine când rândurile se aștern pe hârtie :)

 16. Zdeto Reply

  Haha, tare întrebarea asta… :D
  Dacă ai vedea ce de hartii, agende şi carneţele am pe birou, lângă tastatură… orice ai face, să pui mâna pe un instrument de scris şi să notezi ceva, este mult mai rapid decât să deschizi un notepad, sau un email,etc…
  Deci da, încă scriu pe hârtie! Şi dat dracului sunt încă de la 1.0, acuma doar mi-am luat level :)))))

 17. Dan Tanasescu Reply

  Eu scriu de mână atunci când completez formularele cu apa caldă/apa rece la întreţinere. :))
  Mai scriam de mână şi la facultate, când făceam conspecte, dar pentru Internet nu am scris niciodată de mână. Doar Cristian Tudor Popescu mai face asta! :lol:

 18. dojo Reply

  Am avut prin tinereturi un scris absolut superb. Aveam cele mai frumoase caiete, scriam citet si cu litere frumoase. Acum scriu ca o analfabeta, dupa ani buni in care m-am exprimat mai mult troznind tastele.

 19. ullise Reply

  Eu scriu cam o pagina ministeriala pe zi, adica 2mazgalesc la sedinte 2 ministeriale, ceva lizibil un fert de ministeriala, dar sa zicem ca folosesc pixul 2 ore pe zi

 20. Crina Reply

  Listele de cumparaturi le mai scriu de mana… De la atata batut la tastatura, am ajuns sa scriu mai urat ca un doctor!

 21. chinezu Reply

  bai, voi scrieti mai mult decat mine, vad ca :))
  adevarul e ca daca nu as sta toata ziua cu nasul in tastatura poate ca as mai exersa si io caligrafia…
  cred ca cea mai grea pentru mine a fost trecerea de la hartie la lap top cand a trebuit sa scriu niste texte mai literare
  credeam ca fara pix si hartie nu o sa intru in the mood
  da-i pace, dupa cateva minute imi zburau degetele pe tastatura :))

 22. Yankee Reply

  am impresia că scrisul de mână vs. folosirea tastaturii e o chestiune care ţine mult de stilul narativ adoptat: scrisul “stream of consciousness” aluneca mult mai bine cand folosesti pix+hartie … pe când un proces verbal (culmea!) sau minuta unei întâlniri de afaceri, par aproape de neconceput în altceva decât MS Word.
  … si încă n-am văzut pe nimeni printre rafturile vreunui supermarket cu lista de cumpăraturi pe care să scrie “lapte” cu Times New Roman 12, bullet point, justified

 23. andreic Reply

  Eu scriu de mana zilnic. Inca folosesc agenda la birou. Problema mea este ca de multe ori nu reusesc sa deslusesc nici eu ceea ce scriu :))

 24. Beta - Gaming Arena Reply

  Deși suntem în 2.0, cum zici tu, în școli încă se iau notițe pe caiete cu ajutorul pixului. Astfel, scrisul clasic este o necesitate pentru cei ca mine.

 25. Bianca Albu Reply

  E adevarat ca in ultima vreme am cam inceput sa abandonez pixul / creionul si hartia, mai ales de cand am inceput sa scriu pe blog. Asta nu inseamna ca nu mi se mai intampla uneori sa mazgalesc cateva idei pe coltul unei foi sau sa imi notez la inceputul zilei in agenda ce am de facut. Oricum, sa simti foaia de hartie sub mana iti da cu totul alt sentiment decat tastele sub degete si, nu stiu de ce, dar pe mine ma inspira mult mai mult.

 26. Adrian SM Reply

  Io prefer scrisul de mână. Nu că aş fi împotriva redactării computerizate, dar unde vom ajunge dacă vom lăsa totul în seama calculatorului? Văd la servici tineri care nu pot face operaţii aritmetice simple “din cap” şi apelează la calculatorul cu care e dotat celularul bengos pe care-l au de la babaci.Numa dacă e obligatoriu redactez ceva pe calculator. Dar asta a fost , din fericire, doar odată în viaţă, în 2003,când a trebuit să-mi scriu lucrarea de diplomă pe calculator… :)

 27. Mariciu' Reply

  Mai interactionez cu scrisul de mana la master cand iau notite dar si aici e un mic paradox pentru ca scriu de mana notite de la cibernetica :)

 28. Vulpitza Reply

  Da, eu scriu si imi si place foarte mult.

 29. Roxana Reply

  Hmm, subiectul ăsta mi-a atras atenţia. :D
  Scriu, când mai merg la facultate sau când am mai puţin de lucru şi nu trebuie să-mi car laptopul după mine.
  Am şi o agendă de o palma jumate, în care îmi scriu ideile pentru vreo poveste sau poezie. Nu de alta, dar e păcat să-ţi uiţi ideile bune.

 30. Mihai Reply

  Si eu scriu de mana in fiecare zi….dar asta se datoreaza serviciului si faptul ca unii au ideea impamantenita ca vezi doamne trebuie scris inca o data de mana ceea ce s-a printat ca ce se printeaza nu are valoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.