Dacă nu te-ai îmbătat niciodată în viața ta, apoi rău ai făcut

Din start precizez că acest post este despre alcool. Și că face parte dintr-o campanie în care maurul Cabral este numero 1. Și pe care campanie, ca adânc cunoscător al fenomenului ”campanizat”, o susțin din toată inima. Aceste fiind spuse vă invit să treceți mai departe cu cititul sau, mulțumindu-vă, să ne vedem altă dată :)

Acuma cum să vă zic io să mă și înțelegeți și să nu vă scadă abrupt minimul respect pe care îl aveți față de mine? Băi, nu am cum să o zic altfel, așa că o zic cum trebe: io îs din Maramureș, așa că domne, feri ce beții am tras la viața mea :))

Am io o teorie care se reduce la fix atât: dacă nu te-ai îmbătat niciodată în viața ta, apoi rău ai făcut :D Dar, căci aici este un mare, mare ”dar”, dacă o faci mai mult decât de câteva ori, atunci, prietene, ai o mare problemă și chiar nu îmi mai place foarte tare de tine :)

A te îmbăta o dată este o experiență revelatoare pentru unii. Pentru că, în cazul unora, reprezintă acel moment când se înțeleg cu adevărat. Beția este atunci adevărata realitate, o oglindă în care te vezi ca un mic monstru, ca un pămpălau sau ca un tip absolut decent. Recomand o astfel de ispravă dar doar privită ca o chestiune cu adevărat inițiatică. A persista ani de zile în astfel de ”inițieri” nu înseamnă că te dezvolți și că ajungi să te cunoști mai bine, ci doar că ești zevzec. Care zevzec am fost și io, relax…

Eu unul vorbesc din propria experiență. Căci am avut o tinerețe de aia cum erau tinerețile pe vremurile noastre, ale ăstora trecuți de vârsta christică. Adică, așa ca exemplu, în primul an de facultate am avut câteva luni în care aș fi putut număra pe degete zilele în care eram treaz. Așa era anturajul, așa era moda, așa era ritmul de student atunci. Dar, la un moment dat, m-am trezit și am zis stop joc. Și de atunci, cu rare excepții, beau cât să mă simt bine. Atât.

A bea în prostie este o prostie. A bea cât să te simți bine este una din marile plăceri ale vieții. O adevărată artă, dacă e să o luăm așa, iar adevărații artiști sunt cei care reușesc să bea doar atât cât să potențeze plăcerea de a sta cu prietenii la o poveste. A transforma băutul într-un concurs sau, mai grav, într-o ușă prin care fugi mereu de tine însuți, este catastrofal, my friends, catastrofal…

19 comentarii la “Dacă nu te-ai îmbătat niciodată în viața ta, apoi rău ai făcut

 1. Adrian SM Reply

  Foarte fain spus chinezule.Şi perfect adevărat. De două ori în viaţa mea m-am făcut “praf”: când m-am liberat din armată şi după o noapte de revelion , împreună cu colegii de la firma de taxi… :)

 2. Clarisa Reply

  Foarte tare mă bucură campania asta! Singurul adaos la ce ai scris ar fi că unii se simt bine după 2L de vodcă, din păcate(le lor). Asta a propos de “A bea cât să te simți bine este una din marile plăceri ale vieții.”

 3. Vlad Reply

  Sunt perfect de acord cu campaniile de genul “Beti ______ responsabil”….Marea problema o vad ca fiind alta….Cine este RESPONSABIL?

  Daca ar fi definit termenul asta mai bine in mintea oamenilor…aceste campanii ar fi mult mai simple. Beti responsabil, conduceti resposabil, mancati responsabil……….

 4. daniel rus Reply

  daca nu s-ar mai bea in prostie, s-ar elimina un subiect de discutie intre barbati.

 5. anndryusha Reply

  Da’ mauru’ se pricepe la beuturi?! Că la ei e interzis să consumi… :)))))

 6. Elena Reply

  Imi place ultimul paragraf. Atunci cand cineva din gasca se imbata prea tare, imi strica tot cheful si prefer sa plec inainte, ca sa plec cu o stare de bine..

 7. alext Reply

  Initial scapi de unele inhibitii si esti mai relaxat. Asta la o bere, doua. Dar nu cred ca te referi la doua beri sau la doua pahare de vin cand spui betie. Betia inseamna intoxicare cu alcool. Cu cat bei mai mult cu atat creierul tau functioneaza mai incet. Discutiile la betie sunt stupide. In genere omul beat este prost. Unii sunt foarte prosti. Trebuie sa fii cat mai prost sa ai revelatii si sa te intelegi cu adevarat cu cineva? Tare! In vino veritas este o prostie repetata de cateva mii de ani. Ca orice platitudine repetata mult timp, a devenit un ”adevar” universal. Orice psiholog iti poate spune ca In vino veritas este o afirmatie falsa. Dupa o betie nu vei avea legaturi mai stranse cu un amic. Vei avea doar dureri de cap si de stomac.

 8. the_Anne-Marie Reply

  No, anu` trecut de Mos Niculae m-am imbatat pentru prima oara in viata. Si am facut exact ce-ai descris tu aici: ma holbam la mine in oglinda si voiam sa scriu despre ceea ce simteam. Ba, Anne, in ce hal ai ajuns!
  Nu vreau sa mai trec prin ameteala, greata si durerea aia strasnica de cap, dar mi-a prins bine discursul din fata oglinzii, chiar daca ma vedeam triplu.

 9. JorJ Reply

  Pana la urma trebuie sa bem ca sa ne simtim bine?

 10. JorJ Reply

  Trei grade de betie la femei:
  1. (In joaca) “Ha-ha-ha, ce beata sunt!”
  2. (Supărata) “Cine-i beata? Eu nu sunt beata!”
  3. In taxi la întrebarea:- Incotro? – raspunde:”Nu-i treaba ta!”

 11. andrei Reply

  Cristi, stii cum e vorba : cand bei o bere devii alt om, si omul ala ar bea si el o bere. Unii devin un batalion cand se apuca de baut. Probleme ar trebui sa iti pui in momentul in care ajungi sa traiesti dupa dictonul: “de mancat, azi ce mai bem? ” . Si da, e catastrofal sa ai mai putine zile de refacere decat de betie.

 12. Marius Popa Reply

  O singura data m-am imbatat incat sa nu mai stiu de mine dar am ajuns singur, pe picioarele mele, acasa :)))). Cel mai nasol a fost anul trecut in care eram si bolnav, “nu aveam anternament” si la majoratul unui prieten am baut toti mai mult decat ne-a fost “norma” :))). De atunci de 2 ori parca am mai patit asa si nu am mai baut decat atat cat sa ma simt eu bine :). Am prieteni care sambata de sambata sunt vai pff…

  Eu ma pot distra si fara sa beau. Adica nu sunt genul ala ca daca nu bea nimic pe unde merge sta la masa si nu face nimic. Apropo, sunt un mare fan al Heinekenului mai ales ca tata lucra la fabrica de bere din localitate :)))).

 13. Mack Reply

  Faza cu taxiul este epica. Revenind, tehnica de a bea atat cat sa ramai la un anumit nivel de “intoxicare” (termen care mie mi se pare urat si neadevarat pana la un punct) este greu de invatat si stapanit. Putini sunt cei care stiu sa bea cu cap, cat sa se simta bine, fara sa sufere de greata sau dureri de cap. Ce sa zic, nici mie nu-mi iese tot timpul :) Faza cu “in vino veritas” nu-i neaparat o prostie devenita adevar prin realitate, foarte multi renunta la masca dupa cateva pahare si poti sa-i vezi cum sunt ei cu adevarat.

 14. chinezu Reply

  dar vad ca va pricepeti, bautori de ceai si sucuri naturale de hamei si de pruna ce sunteti :))))))))))

 15. Nicu Reply

  Eu nu beau :)

 16. daniel rus Reply

  sucu de pruna e cel mai bun ;)

 17. Dorian Reply

  Chinezule te-a nimerit la fix campania asta cu alcoolu’!

 18. Mack Reply

  @Nicu Nu stii ce pierzi.

 19. Elena Reply

  Mi-am amintit cateva versuri dintr-un cantec folk:

  Bei mult/ Nu bei mult/ Daca bei sa bei destul/ Daca mori sa mori satul

  :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.