Hai că am ajuns să scriu de bine de parental control

Sunt părinte. Și abia apoi sunt blogger. Și în această dublă calitate nu știu cum se face de lumea mă tot invită la seminarii, mese rotunde, discuții despre child safety pe internet. Și cu cât zic că io nu cred doar în softuri, deviceuri și alte –uri de astea, ci în relația directă neintermediată între părinte și copil, cu atât mă cheamă lumea mai abitir la astfel de întâlniri. Chestiune de gusturi, ce să mai zic :)

Unora le-am recomandat să facă softurile mai friendly, că așa cum arată acuma îți vine să spargi calculatorul, nu alta. Altora le-am recomandat să dea gratuit cu programul lor o broșură în care să le dea câteva sfaturi părinților despre… cum să fie părinți, înainte de a instala ce trebuie instalat pentru, zice-se, protecția copilului. Dar tuturor le-am spus că, deși softurile lor sunt foarte bune din perspectiva părinților, pe copii îi ajută prea puțin. Și că trebuie să regândească filosofia pe care se construiesc astfel de produse.

La fel am reacționat și când mi s-a propus să scriu despre Magig Desktop de la UPC. Cu neîncredere. Dar când am văzut despre ce e vorba, am zis că poate, poate, de data asta cineva chiar a nimerit-o :) Iar după ce am descărcat aplicația să fac niște teste cu Mara, am văzut că reacția ei e una foarte bună. Și că, în sfârșit, există o aplicație care face child protection în mod funny și nu pe stil de penitenciar părințional :D Am văzut că softul ăsta a luat și nu știu distincție din partea UE ca fiind cel mai și cel mai, dar nu mi-a păsat. Asta până l-am rulat și am văzut că e cel mai potrivit pentru jobul ăsta, ca să zic așa :)

Recomand părinților cu copii până în  7 ani (că cei mai mari deja sunt prea deștepți pentru ”fente” de astea :D) să instaleze softul gratuit Magic Desktop și să se joace pe el. Căci acesta este cuvântul cheie care îl face atât de plăcut: joaca. Copilul este protejat jucându-se, ceea ce mi se pare o găselniță excelentă. Nu vă zic mai multe, mergeți voi și vedeți despre ce e vorba și apoi, dacă vreți să îmi bateți obrazul, vă aștept cu capul plecat și atitudine spășită :D

Bine, bine, hai că vă mai spun doar atât, că nu mă pot abține :D Cu Magic Desktop, copilul vostru poate picta, scrie, desena, învăța muzică și juca niște jocuri foarte safe, toate acestea într-un mod funny. Care funny este pentru țâncii noștri the thing :D

Oricum, discuțiile sunt complicate pe astfel de subiecte. Și, culmea, toată lumea are dreptate :)). Și părinții care vor să își protejeze copiii de mizeriile internetului, și producătorii de softuri care văd că e piață și se mișcă puternic, și criticii acestora, dar și eu, care sunt undeva între toate acestea. Disputele nu se vor termina niciodată. Ceea ce e bine, pentru că dacă se discută pe tema asta înseamnă că ceva bun tot o să iasă :D Iar eu, desigur, voi fi în continuare invitat la astfel de discuții și cu cât o să fiu mai rău, cu atât o să fiu invitat mai vârtos :))

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Hai că am ajuns să scriu de bine de parental control”

  1. Off topic:
    Vă informez că blogul http://zanfirpop.blogspot.com este fals, deschis şi întreţinut de neoameni revoltaţi de faptul că nu mă sfiesc să spun adevărul.
    Blogul preia elemente de pe adevăratul meu blog: http://zam-fir.blogspot.com/2010/11/mare-ti-i-gradina-cu-nemernici-doamne.html utilizîndu-mi în fals numele, fotografia, conţinut, afectându-mi grav imaginea publică.
    Dacă vă repugnă astfel de metode, vă rog, ajutaţi-mă să aflu IP-ul de unde a fost creat şi de unde se scrie pe el.
    Vă mulţumesc în numele unei blogosfere curate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.