Cât de mișto a putut fi la Festivalul de Teatru de la Sibiu…

M-a întors de la Sibiu, de la Festivalul Internațional de Teatru, unde am fost blogger acreditat. În postările mele anterioare ați putut vedea câteva impresii din prima zi și de la prima conferință de presă. Acum vă raportez despre alte lucruri minunate sau cel puțin interesante :)) pe care le-am experimentat.

În a doua zi de Festival am văzut o piesă extraordinară: ”Acasă de la tata”, în regia lui Alexandru Dabija și cu scenariul excepțional al lui Mimi Brănescu. Ce am văzut pe scena Teatrului Gong este exact ce am eu nevoie de la o piesă de teatru: să îmi spună o poveste ca și cum am fi între prieteni, fără fițe, fără scremeri de a te arăta intelectualist, absolut firesc și natural. Pentru că exact așa a fost ”Acasă la tata”. Cu un Marcel Iureș care parcă nici măcar nu joacă, care parcă a trecut din întâmplare pe acolo și s-a urcat pe scenă doar pentru a ne spune câte ceva. Un rol de om care nu prea le înțelege cum e cu cultura făcut cu o naturalețe de mega-actor. Gavril Patru, Gabriela Popescu, Ada Simionică, Șerban Pavlu (pe care l-am descoperit cu această ocazi și mi-a făcut mare plăcere), Mihaela Sîrbu și excelentul domn profesor făcut de Constantin Drăgănescu m-au fermecat total :)

Apoi am fost la ”Breaking the Waves”, în regia lui Radu-Alexandru Nica. Ocazie cu care am învățat că teatrul e frumos și pentru că înveți ceva și din ce nu îți place. Pentru că piesa nu mi-a plăcut. A fost ciudată, încărcată, intensă. Mi s-a părut că regizorul și actorii au încercat atât de mult și atât de des să arate că sunt buni și că au înțeles spiritul scenariului, încât au uitat să se bucure de simplul act de a juca. Sau cel puțin așa am înțeles eu. Oricum, a fost o experiență să văd o astfel de piesă. Și am înțeles că e foarte important să ieși din zona ta de confort, cultural vorbind, și să experiementezi lucruri noi, care pot funcționa ca termen de reper în comparațiile permamente pe care le facem când ne raportăm la ce înțelegem noi din întâmplările culturale de care ne lovim.

Duminică, la conferința de presă, am avut ocazia să mă înfior de două ori. Pentru că am ascultat-o vorbind pe Miriam Goldschmidt și am făcut-o cu absolută încântare. Pentru că doamna este fascinantă. V-aș povesti degeaba cât de complexe sunt cuvintele simple pe care le rostește, câtă încărcătură are la ea povestea unei simple imagini cu un câine. Trebuie să o ascultați vorbind pentru a înțelege de ce Peter Brook a găsit în ea expresia pe scenă a viziunilor sale.

Miriam a venit la conferință însoțită de Francesco Agnelo, partenerul ei de scenă în ”Warum, Warum”. Care ne-a tăiat respirația când a început să cânte cam cum vedeți mai jos…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cât de mișto a putut fi la Festivalul de Teatru de la Sibiu…”

  1. Pingback: Cât de mișto a putut fi la Festivalul de Teatru de la Sibiu… « Blogul Festivalului International de Teatru ( FITS ) de la Sibiu – powered by Spixii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.