Mai citiţi săptămânale? Care şi de ce?

Ţin minte începutul anilor ’90 când săptămânalele aveau parte de un regim special în ceea ce mă priveşte. Când le luam, le puneam deoparte, apoi le citeam doar atunci când ştiam că am destul timp la dispoziţie ca să le parcurg cum trebuie. Plus că aveam de multe ori reflexul de a le conspecta cu pixul şi foaia de hârtie în mână, pe care notam diferite idei, citate, referinţe bibliografice. Pentru că găseai aşa ceva din belşug în ele.

Apoi anii au trecut şi încet, încet mi-am dat seama că nu prea le mai citesc. Poate din cauza apariţiei internetului, această bombă existenţială cu explozie perpetuă în viaţa noastră. Poate pentru că dintr-o dată nu mai aveam atât de mult timp la dispoziţie. Sau poate pentru că săptămânalele şi-au pierdut acel reader-appeal pe care îl aveau în tinereţile mele. Sau, pur şi simplu, pentru că mi s-a defectat mie ceva şi cu asta basta.

În ultima perioadă, dacă fac o rapidă retrospectivă, în rarele ocazii când am mai pus mâna pe săptămânale, am citit doar, în ordinea frecvenţei (reduse, dar orişicât) Dilema, Business Magazin şi Foreign Policy (aceasta din urmă doar pentru ce înseamnă acest brand în viaţa mea, deşi ediţia românească este, de multe ori, un teribil afront faţă de ceea ce ar trebui să însemne).

Voi mai citiţi săptămânale? Şi dacă da, care şi, mai ales, de ce?

6 comentarii la “Mai citiţi săptămânale? Care şi de ce?

 1. Stefan Murgeanu Reply

  mai citesc regulat doar reviste de business: business magazin, money expres, forbes, biz, the economist (asta e saptamanal?) sa

  mai rar: dilema, catavencu, magazin istoric

 2. gabi macovei Reply

  Dilema Veche, Time si Newsweek. Iar dintre “lunare” citesc Esquire. Imi mananca o gramada de bani:)

 3. camil Reply

  Dilema Veche si Revista 22. rar, Foreign Policy

 4. Cristian Reply

  Aş citi un săptămânal generalist, gen Spiegel, Focus sau L’Express. Dar mă tem că nici n’ar avea cine să’l facă în România.

 5. Ovidiu Reply

  Am citit ceva vreme saptamanale de business si Catavencu. La primele am renuntat pentru ca raportul semnal/zgomot era mult prea mic, inclusiv m-am prins de cateva ori de minciuni ordinare si date neverificate, iar la al doilea am renuntat de lene – la colt la mine nu primeau decat putine si cum eu plec tarziu de acasa nu il prindeam si trebuia sa ma opresc in alta parte, etc, etc…

  In momentul asta citesc doar de pe Internet.

 6. Darius Reply

  Eu te citesc pe tine săptămânal. Se pune?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.