Mai citiţi săptămânale? Care şi de ce?

Ţin minte începutul anilor ’90 când săptămânalele aveau parte de un regim special în ceea ce mă priveşte. Când le luam, le puneam deoparte, apoi le citeam doar atunci când ştiam că am destul timp la dispoziţie ca să le parcurg cum trebuie. Plus că aveam de multe ori reflexul de a le conspecta cu pixul şi foaia de hârtie în mână, pe care notam diferite idei, citate, referinţe bibliografice. Pentru că găseai aşa ceva din belşug în ele.

Apoi anii au trecut şi încet, încet mi-am dat seama că nu prea le mai citesc. Poate din cauza apariţiei internetului, această bombă existenţială cu explozie perpetuă în viaţa noastră. Poate pentru că dintr-o dată nu mai aveam atât de mult timp la dispoziţie. Sau poate pentru că săptămânalele şi-au pierdut acel reader-appeal pe care îl aveau în tinereţile mele. Sau, pur şi simplu, pentru că mi s-a defectat mie ceva şi cu asta basta.

În ultima perioadă, dacă fac o rapidă retrospectivă, în rarele ocazii când am mai pus mâna pe săptămânale, am citit doar, în ordinea frecvenţei (reduse, dar orişicât) Dilema, Business Magazin şi Foreign Policy (aceasta din urmă doar pentru ce înseamnă acest brand în viaţa mea, deşi ediţia românească este, de multe ori, un teribil afront faţă de ceea ce ar trebui să însemne).

Voi mai citiţi săptămânale? Şi dacă da, care şi, mai ales, de ce?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Mai citiţi săptămânale? Care şi de ce?”

  1. Am citit ceva vreme saptamanale de business si Catavencu. La primele am renuntat pentru ca raportul semnal/zgomot era mult prea mic, inclusiv m-am prins de cateva ori de minciuni ordinare si date neverificate, iar la al doilea am renuntat de lene – la colt la mine nu primeau decat putine si cum eu plec tarziu de acasa nu il prindeam si trebuia sa ma opresc in alta parte, etc, etc…

    In momentul asta citesc doar de pe Internet.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)