Cacă-te Frate Române/Pe Căile Ferate Române…

08.11.2007

Update: La întoarcere spre Bucureşti am luat acelaşi minunat autobuz până la acelaşi Satulung. După care din Satulung am luat săgeata albastră până la Jibou. Şi din Jibou, în sfârşit, în vagonul de dormit. Totul pentru senzaţionala sumă de 1 milion 8 sute mii lei vechi.

Revin cu poveşti din criptă. Din cripta CFR. Adică facem follow-upul (că ştiu şi cuvinte de astea) de la un post anterior. Deci, pentru a ajunge din Bucureşti în Baia Mare am ales varianta unui accelerat, la cuşetă, care cică te duce direct până în Satulung, cam la 15 km de Baia Mare, de unde te preia un autocar. Cel puţin aşa era reclama de la agenţia CFR de unde am cumpărat biletul. Doamna de acolo (de altfel foarte simpatică) mai zicea că vagonul de cuşetă este unul nou-nouţ, că sunt doar 4 paturi în compartiment, că totul e lună şi bec.

Înarmat cu un optimism mai ceva decât cel al lui Geoană că o să câştige alegerile şi cu o încredere în CFR mai ceva decât încrederea lui Petre Roman în Băsescu, pornesc la drum. În gară prima lovitură directă: vagonul ăla nou avea vreo 27 de ani bătuţi pe muchie, compartimentul de 4 paturi era clar de şase, iar designul interior era de o superbie senzaţională. Linoleumul de pe jos conţinea o frescă deosebită, compusă dintr-o combinaţie inedită de arsuri de ţigară, gumă de mestecat întinsă în forme surprinzătoare şi urme totalemente aspectuoase de urme de cizme de cauciuc târâte cu o trasă originală de linoleumul mult mai original.

Dar gata, nu mai vorbesc de cum arăta vagonul şi compartimentul. Mai bine vă ofer mici instantanee, făcute pe telefonul mobil, cu autocarul de 5,73 stele cu care am fost transportaţi cei 15 km de la Satulung în Baia Mare. Şi închei spunând cu tărie şi fermă dârzenie: Cacă-te Frate Române/Cacă-te Fără Ruşine/ Pe Căile Ferate Române. Punct.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

0 thoughts on “Cacă-te Frate Române/Pe Căile Ferate Române…”

  1. Nu am mai fost de tare multa vreme cu trenul si am o curiozitate. Mai sigileaza geamurile cu spuma de aia galbena? Imi aduca aminte cum, in urma cu vreo 4-5 ani sau mai mult cand circulam mai des spre capitala, inghetam de frig pana la Jibou parca, iar dupa primeam sauna moca. Oxigem aveam daca imi luam de acasa. Bine ca nu imi cereau bani in plus pt sauna :D

  2. dupa postul in care descriai intamplarea de la agentie, eram convinsa ca o sa cauti o alternativa (ceea ce ar fi trebuit sa faca responsabilii de la transporturi, de fapt, dar nu a fost nimeni sa le spuna „solutia voastra cu trenul personal + „rata”/microbuzul, e proasta. Alte idei?)

  3. Macar cuseta era nice? Ca na, 15kilometri cu varza aia de autobuz nu e asa de rau. Pe de alta parte ia incearca sa faci tu cu minunatul CFR ruta Bucuresti Constanta si sa-mi povestesti cum a fost pe urma.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.