Fiecare carte la vremea ei, cum ar veni…

Am terminat de citit „Conversatii libere” de Robert Scoble & Shel Israel. E o carte despre bloguri. Buna cartea, spre foarte buna. Cam 85% sunt perfect de acord cu, cine altcineva, Andrei Rosca atunci cand zice ce zice despre carte. Dar unde ma diferentiez masiv de ce zice „baciul” bookblog.ro, cam cale de alea 15%, este zona de shmekerie pe care o executa autorii.

Cartea de ocupa 100% de blogurile comerciale, ca sa le zicem asa, adica din care autorii lor (persoane sau firme) sa scoata, intr-un fel sau altul, profit. Cei doi autori nu contenesc in a preamari avantajele imense ale unui blog, vazut de (mult) prea multe ori de Scoble si Israel ca pe solutia finala si teribila. Ba chiar, cand e vorba de pericolele si de dezavantajele de a avea blog, cei doi, si aici vine shmelkeria de care ziceam, reusesc sa intoarca argumentele contra tot inspre… a avea blog. Deci daca ar fi sa reprosez ceva cartii, asta ar fi, excesul de laudatio pentru bloguri si urmarile lor.

Oricum, cartea e una care merita citita. Mai ales de noi, romanii. Pentru ca desi scrisa undeva prin 2005, veti vedea ca ce  zic autorii acolo abia acum se intampla la noi in tara. Ceea ce ne da o perspectiva indirecta asupra decalajului dintre ei si noi…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Fiecare carte la vremea ei, cum ar veni…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)