Umor cretin de pe un blog creştin

Am rămas cu gura căscată când am citit textul de mai jos (preluat fără modificări) pe blog creştin. Nu ştiu de ce (adică ştiu dar nu vă spun) în contextul ăsta litera „ş” devine extrem de deranjantă…

Un ateu mergea prin padure. Ce copaci frumosi! Ce rauri puternice! Ce animale minunate! Isi zicea lui insusi. Si cum mergea de-a lungul unui rau, a auzit un sgomot in spatele lui. S-a intors sa se uite. La 7 pasi departare de el a vazut un urs grizzly carea venea dupa el. A inceput sa fuga cat a putut de tare. S-a uitat peste umar si a vazut ca ursul era tot mai aproape de el. S-a uitat din nou si ursul era si mai aproapte. Si impiedicandu-se, cade pe pamant. Cand s-a intors sa se uite in spate, ursul era exact deasupra lui, gura era larg eschisa, labele pregatite penru al sfasia.

In clipa aceea Ateistul a strigat tare cat a putut el: “Doamne scapama!!” Timpul s-a oprit. Ursul a ramas blocat. Natura era tacuta. Ca o lumina deasupra lui, o voce i-a vorbit din cer: “Tu mi-ai negat existenta toti anii tai, ai invatat pe altii ca nu exist si ai sustinut ca creatia a aparut dintr-un accident cosmic. Si tu acum imi ceri sa te ajut in aceasta situatie foarte grea? Sa te tratez ca pe un credincios ?”

Ateul s-a uitat in dreptul acelei lumini: “As fi un ipocrit daca Ti-as cere sa ma tratezi ca pe un Crestin acum, dar poate poti face pe URS sa fie un Crestin?” “Voi face cum ai spus.” Se auzi din cer vocea. Lumina a disparut. Sunetul naturii a revenit. Ursul era deasupra lui acum si el a inceput sa vorbeasca:

“Doamne binecuvinteaza aceasta masa pe care o primesc din mana Ta, in Numele lui Hristos, Amin. “

** am scris in spirit de gluma si reflectare, nu cu spirit ironic, sarcastic.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

17 thoughts on “Umor cretin de pe un blog creştin”

  1. Salut,
   Ai un blog foarte frumos si cred ca ti-ar place sa vezi un studiu foarte apreciat deja in lumea intreaga, facut in 22 de ani de un crestin fara apartenenta religioasa, referitor la profetiile despre Iisus (Yeshua), despre Israel, despre cele 23 de Legaminte incheiate de Dumnezeu (YHWH Elohim) cu oamenii, descoperirea faptului ca Legile din Noul Testament, se regasesc de fapt toate in Vechiul Testament si alte lucruri interesante.

   http://salveaza-ti-viata.blogspot.fr/

   Merita citit pana la capat !

   O zi buna !

 1. Bancul este genial. Sigur, omul care l-a postat pe blogul sau, si care propovaduieste -nu-i asa?- cuvantul lui Dumnezeu, nu si-a dat seama ca bancul ia peste picior chiar credinta sa.
  Asta imi aduce aminte de credinciosul care se ruga la Dumnezeu zilnic sa castige la loto. Si tot asa, pana face 60 de ani. Obosit de atat rugaciune, credinciosul incepe sa puna la indoiala existenta lui Dumnezeu, si intr-o rugaciune i se adreseaza:
  – „Doamne, atatia amar de ani m-am rugat sa castig la loto. Probabil ca nu existi daca nu m-ai ajutat”.
  – „Ba exist. Dar ar trebui si tu sa joci la loto”

 2. Cum să spun cât mai delicat?…
  Când eram în penitenciar, în situaţii limită, am avut reacţii similare cu cea a ateului din povestire. Rezultatul a fost, de fiecare dată, spectaculos. De atunci, înclin să cred poveştile cre(ş)tine…

 3. Cum poate un om sa se nasca din nou cu adevarat? Pentru Dumnezeu nici nu conteaza in ce religie suntem sau daca suntem sau pretindem ca suntem atei. El vrea sa cunoastem si sa credem adevarul Lui.
  Crestinii nominali (cu numele) nu-s de fapt crestini sunt falsi.

 4. UMOR CREŞTIN

  Iisus în conversaţie cu Satana

  – Lumea a cam luat-o razna, spune Satana. Romanii fac ordine în imperiul lor, au acum un cod de legi al drepturilor omului şi funcţionării societăţii. Grecii tot filosofează şi au ajuns la teme de un fin rafinament. Este timpul să dezbinăm lumea. Pentru asta te voi trimite într-o misiune de excepţie.
  – O accept bucuros tată, spune Iisus. Dar cum o să mă descurc? Nu am experienţă în cele lumeşti. Aici la noi regulile sunt altele.
  – De asta nu te îngrijora, vei primi inspiraţie pe parcurs. Te vor ajuta şi ai noştri prin duhuri sosite acolo pe pământ.
  – Cum vom proceda, întreabă Iisus curios.
  – Iată cum! Acolo în lume se găseşte un popor ai cărui oameni se cred aleşii lui Iehova. În prezent situaţia lor este destul de critică, sunt sub stăpânirea romanilor şi aşteaptă izbăvirea. Misiunea îţi va fi uşurată de faptul că ei cred de multe veacuri în sosirea unui salvator al neamului lor. Se pare că acel om întârzie dintr-un motiv pe care numai Iehova îl ştie. Ştii bine că noi nu ne băgăm în problemele raiului.
  – Asta ar mai lipsi. Le avem pe ale noastre. Dar e drept că ducem lipsă de animaţie pe aici. Ce era pe vremea imperiului asirian! Curgea sângele! Vremuri bune apuse!
  – Ne-ar trebui suflete noi, nu crezi? E plictisitor să-i tot chinuim pe aceiaşi.
  – Dar dacă intervine Iehova? întrebă Iisus cam îngrijorat. Că doar este vorba de poporul lui, nu de unul oarecare.
  – Nu-ţi face griji! Ce ne poate face Iehova? Mai rău ca aici unde poate fi?
  – Că bine spui tată. Să luăm noi iniţiativa în acest caz.
  – Aşa că le vom trimite noi salvatorul aşteptat, continuă Satana. Să vedem ce va ieşi.
  – Ce vom face practic? îl mai întreabă Iisus.
  – Poporul ales crede că mântuitorul le va veni din spiţa regelui lor David, cel mort cam cu o mie de ani în urmă. Îl ştii bine, este cel care făcuse tot felul de rele, când trăia pe pământ, şi de fiecare dată se pocăia amarnic. A fost de-al nostru. Vrajba i-a stăpânit timp de veacuri pe urmaşii lui şi a tot curs sânge din ei. Vom face şi acum să curgă sânge. Tu te vei naşte în casa cuiva care este din acel clan. Este unul Iosif în Betlehem şi are ca nevastă pe Miriam. Ei bine, vei apărea pe pământ în casa lor.
  – Îi ştiu. Au deja câţiva copii. De ce nu alegi un alt cuplu?
  – Miriam trebuie să fie virgină, va trebui să rămână aşa chiar şi după ce naşte.
  – Păi …
  – Ideea este ca situaţiile pe care le vom crea să fie aşa de stupide încât oamenii să creadă că este imposibil să fie altfel. Deci reţine, Miriam este virgină, te va naşte pe tine şi va rămâne tot virgină.
  – Bine tată, tu ştii mai bine ce faci cu femeile pământene.
  – Un ultim sfat, pe care trebuie să-l urmezi cu sfinţenie, repet … cu sfinţenie: Spune-le deschis că eşti salvatorul lor, că ai venit să îi dezbini şi că ai vrea să arzi lumea. Învaţă-i să nu se opună răului, să-şi iubească duşmanii şi să aspire să fie săraci cu duhul ca să poată ajunge în împăraţia cerurilor, adică la noi, căci în rai merg cei cu duh.
  – Dar cum vor reacţiona ei la spusele mele? Cum vor crede că sunt mântuitorul lor dacă le spun toate acestea?
  – Marile absurdităţi sunt greu de contestat. Ei vor găsi explicaţii potrivite la învăţăturile tale aberante.

  (După 33 de ani misiunea lui Iisus printre evrei se încheie. Revenit acasă este foarte supărat.)
  – N-a ţinut, îi spune el lui Satana. M-au bătut, m-au schingiuit, m-au umilit şi m-au răstrignit. Mi-au pus pe cap coroana de spini a lui David. Paştele mamii lor, că iudeii nu sunt proşti pe cât credeam noi. Am ratat totul.
  – Nu te grăbi cu concluziile băiete. Este încă prematur să evaluăm lucrarea făcută de tine.
  – Ce mai pot spera tată? Până şi cel mai credincios dintre apostolii mei m-a părăsit. Petru era cel mai prost dintre toţi. Credea că mă voi salva de la crucificare prin puteri miraculoase. Îi spusesem sincer că se va dezice de mine şi nu m-a crezut. Şi aşa s-a şi întâmplat după ce a văzut că am murit.
  – Da, sunt probleme, dar vom vedea ce va ieşi. Au mai rămas câţiva idioţi care mai cred că ai fost salvatorul iudeilor, deşi nu te-ai salvat nici pe tine. Nu e pădure fără uscături. Ne putem baza pe ei.

  (A mai trecut un timp şi numărul celor care încă mai credeau în Iisus a tot scăzut. Satana este alarmat.)
  – Suntem pe punctul de a rata toată strădania ta băiete, îi spune el lui Iisus. Dacă nu luăm măsuri urgente totul s-a dus pe râpă. Trebuie să intervenim cumva. Cel mai bine este să convingem pe cineva care acum are mare râvnă şi-i prigoneşte pe creştini. Îl vom redirecţiona pe acel om.
  – Este unul Pavel din Tars, fariseu şcolit şi vorbeşte bine trei limbi.
  – El va fi omul nostru, spune Satana. Tu să-i apari ca o vedenie luminoasă şi să-i spui câteva cuvinte care-l vor convinge că eşti viu undeva.
  – Voi face întocmai.

  (Este anul 1000 d. Hr. Satana şi Iisus privesc de sus din cer ce se întâmplă pe pământ.)
  – Măi fiule, acum îmi dau seama ce bine ai lucrat! îi spune Satana. Uite-i pe nătărăii ăia cum cred că a venit sfârşitul lumii. Sunt adunaţi prin biserici, se roagă fierbinte şi aşteaptă catastrofele pe care le-ai promis. Mă întreb ce vor zice când vor constata că timpul a trecut şi lumea nu s-a sfârşit? Oare se vor trezi la realitate?
  – Nici gând, spune Iisus cu mândrie. Misiunea mea a fost bine îndeplinită. Ai văzut că sute de ani a fost beznă în sufletele creştinilor şi au tot venit aici la noi în lumea întunericului. Am urmat exact ce mi-ai spus. Tâmpeniile pe care le-au învăţat de la mine sunt aşa de mari încât oamenilor li se pare imposibil să fie altfel. Şi am fost sincer, le-am mărturisit deschis că venisem să dezbin lumea şi să-i dau foc. După moartea mea creştinii au fost într-o continuă vrajbă, iar lumea lor într-un foc al războaielor şi distrugerilor.
  – Am citit şi eu ce spui în Matei, 10, 34-35: „Să nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n’am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să-l despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra ei”. Iar în Luca, 12, 49 le spui clar: „Foc am venit s’arunc pe pământ, şi cât aş vrea să fie-acum aprins!”.
  – Cât puteam să fiu mai explicit, tată, nu? Învăţăturile mele au dat roade, creştinii nu s-au opus răului şi el s-a tot răspândit printre oameni. Lipsiţi de duh, cei mai buni creştini au venit la noi. Ştii bine cât de ocupaţi suntem.
  – Am parcurs şi aceste vorbe înţelepte ale tale, spune Satana. Că bine zici în Matei, 5, 39: „Nu staţi împotriva celui rău” şi în Matei, 5, 3: „Fericiţi cei săraci cu duhul, că a lor este împărăţia cerurilor”. Mă minunez şi eu ce băiat deştept am. Să vedem ce va urma. Le-ai lăsat Apocalipsa care le poate da lovitura de graţie.

  (Este anul 2010 d. Hr. Satana şi Iisus sunt iarăşi la discuţie despre cum mai pot evolua lucrurile pe pământ.)
  – Se apropie 2012, spune Satana. Nătărăii se pregătesc iarăşi de sfârşitul lumii. Se scriu cu grămada cărţi cu tematica zilelor de pe urmă. Au apărut şi filme care arată scenariile de groază ale Apocalipsei. Nu credeam că poţi fi aşa destoinic măi băiete. Au trecut aproape 2000 de ani de la marea ta misiune de salvare şi lumea este mai însângerată ca oricând.
  – Ţi-am spus papa ca am lucrat bine.
  – Ai grijă cum vorbeşti! Papa să-i spui ăluia de jos, de la Roma, nu mie. Mai păstrezi reminiscenţe atavice de pe pământ.
  – Iertare.
  – Să trecem peste asta. Ce crezi că va urma? Le-ai băgat în minţi frica de acele catastrofe scrise în Apocalipsă. Şi toate nenorocirile se petrec odată cu venirea ta a doua ca să-i salvezi. Aşa specie întâlneşti rar în tot universul! Le-ai spus clar că vei veni să le aduci distrugeri de neimaginat şi ei nătângii te cred în continuare mântuitorul lumii. Mare minune ai făcut!
  – Tată, eu cred că am fost sincer şi clar în Apocalipsă. După toate acele distrugeri mă voi întoarce pe pământ pe un cal alb, voi avea ochii ca para focului şi voi purta o mantie stropită cu sânge. Cu sabia din gură voi lovi neamurile, iar cu toiagul de fier le voi păstori. E scris în Apocalipsă capitolul 19, versetele 11-15.
  – Am văzut, am văzut. Aliura ta, îmbrăcămintea şi armamentul fac cinste locului tău de baştină. Ochii ca para focului, sângele, sabia şi toiagul de fier cu care-i păstoreşti mult mai bine decât cu o bâtă. Că doar nu degeaba ei îţi spun Mielul.
  – Nu mă puteam duce la ei cu flori, nu? zice Iisus.
  – Asta ar putea să o facă Iehova nu noi, trage Satana concluzia. Mă intrigă totuşi faptul că după ce faci atâtea omoruri dai un ospăţ divin tuturor păsărilor, o petrecere cu cărnuri de oameni şi cai. Scrie în Apocalipsă capitolul 19, versetele 17-18. Pe oameni înţeleg că ai vrut să-i termini, dar cu caii ce-ai avut?
  – Caii îi transportau pe păcătoşi, se scuză Iisus.
  – Bine gândit, spune Satana. Ca să se înveţe minte şi caii. În altă ordine de idei văd că sunt în prezent pe pământ milioane şi milioane de creştini care se roagă fierbinte „Vino Iisuse!” Crezi că mai e nevoie să te duci din nou? Lucrurile merg foarte bine acolo. Ei sunt deja bine direcţionaţi şi o a doua venire a ta ar părea de prisos.
  – Am făcut totul temeinic, am prevăzut chiar pericolul ca ei să se salveze cumva în final. Filosofii, gânditorii, oamenii politici, teiştii şi ateiştii, care vor să ilumineze minţile creştinilor şi astfel să demaşte planul nostru, vor fi declaraţi Anticrişti.
  – Ăsta e băiatul meu, spune Satana mândru. Să te aştepte ei mult şi bine! Noi oricum ne delectăm cu ce vedem că se întâmplă acolo. Dar mă întreb ce ne facem dacă Apocalipsa ta se va înfăptui întocmai? Va fi un mare aflux de suflete spre noi. Cum ne descurcăm cu spaţiul?
  – În cazul ăsta vom avea sigur o problemă, zice Iisus. Raiul trebuie să ne cedeze teritoriu că şi aşa nu prea au de lucru acolo.
  – Aşa e. Că vorba aia: Cum e pe pământ, aşa şi în cer!
  – Parcă era invers, tată.
  – Ce mai contează unde e modelul, în cerul sau pământul. Noi suntem mai tari şi colo şi colo. În situaţia asta se va ivi şi criza de energie. Cum o vom rezolva?
  – Trecem pe nucleară, spune Iisus.
  – Dar nu-i periculos? Ai văzut ce-a ieşit cu Cernobâl.
  – Cu atât mai bine, că doar în iad suntem.
  – Ai dreptate băiete. Uite că mă mai lasă memoria. Mă gândesc totuşi ce scrie în Apocalipsă în capitolul 20, că Satana va fi legat 1000 de ani şi aruncat în adânc. Ce-ai vrut să spui cu asta fiule?
  – Le-am îndrugat o poveste cu un înger din cer care are cheia adâncului şi un lanţ mare. El te prinde, te leagă şi te închide în adânc pe 1000 de ani. În timpul ăsta are loc învierea acelor morţi care pe timpul cât trăiau ca oameni se sacrificaseră pentru mine. Ei vor împărăţi cu mine 1000 de ani.
  – Păi ei nu se află deja aici? întreabă Satana intrigat.
  – Desigur. Sunt cei cărora le-am dat poziţii privilegiate căci am scris despre ei că vor împărăţi cu mine de-a lungul miilor de ani. Împărăţia noastră are şi ea nevoie de o structură ierarhică, iar cei credincioşi mie au fost răsplătiţi cu funcţii. Secţiile importante sunt conduse de creştini, că aici la noi vin şi alţii din alte religii.
  – Dar cum rămâne cu legarea mea pe 1000 de ani? Am citit în Apocalipsă capitolul 20 că sunt apoi dezlegat din închisoare şi lăsat să amăgesc lumea în cele patru colţuri ale pământului. Urmează iar războaie şi apoi sunt aruncat în iezerul de foc şi de pucioasă pentru chinuire zi şi noapte în vecii vecilor. Chiar şi Moartea şi Iadul au fost aruncate în iezerul de foc unde mai erau două personaje, Fiara şi Profetul Mincinos. Ce vor să însemne toate astea?
  – Sunt marile absurdităţi care-i sperie pe idioţi, spune Iisus. Distrugerile trebuie să continue pe pământ şi să fie mereu justificate. Mintea creştinului are nevoie de o stare continuă de spaime.
  – Aşa-i, afirmă Satana. Când aud de spaime mă faci să mă simt bine. Dar Fiara şi Profetul Mincinos, ăştia cine sunt?
  – Personaje care menţin latura noastră de mister în Apocalipsă. Creştinii le tot identifică de-a lungul istoriei ca fiind un om sau altul, sau un grup, o naţiune căci Fiara are mai multe capete. A fost când imperiul roman, când papa de la Roma, Napoleon, Uniunea Sovietică, etc. Dar mai sunt şi aIte tipologii negative ca Dragonul, Marele Babilon. Ideea este tot de a ţine spaima trează, oamenii descifrând misterul apocaliptic pe măsură de relele pe pământ sunt de proporţii din ce în ce mai mari. Ai văzut cum au evoluat ei de la războaie locale la cele mondiale.
  – Că bine te-ai gândit şi aici. Fiara-i fiară oricum ai da. Misterul cel mai mare îmi pare totuşi a fi Profetul Mincinos. Ăsta cine e? mai întreabă Satana.
  – Mult timp n-am ştiut nici eu, dar de curând am aflat. Creştinii mei au fost foarte creativi, doi dintre ei au fost primii imami ai unei religii asociate creştinismului. Ei l-au numit profet pe un om al unui trib de nomazi.
  – Am priceput, vorbeşte mai încet ca să nu ne trezim dracu cu sinucigaşi terorişti pe aici.
  – Păi ce ne-ar strica?
  – Asta aşa e, zice Satana. Ei şi? Ce va face profetul?
  – Lucruri bune. A organizat sute şi sute de milioane de oameni pentru marea bătălie Armaghedon. Trebuie să fie grandioasă, căci cele de până au fost mici.
  – Aha, mai spune Satana. Acum pricep. Când creştinii vor afirma că ei ştiu din biblie că profetul e un mincinos, atunci să te ţii.
  – Exact. Şi treburile merg bine. Oamenii profetului au încercat de două ori să cucerească Europa, o dată dinspre Gibraltar şi altă dată dinspre Bosfor, dar nu au reuşit. Creştinii s-au opus cu îndârjire. Dar acum oamenii din deşert au înţeles eroarea şi vin în Europa cu valijoare. Cum îi văd creştinii îi cazează urmând vorba mea înţeleaptă din Matei, 5, 44: „Iubiţi pe vrăjmaşii voştri”.
  – Şi? întreabă Satana curios.
  – Treptat cei cu valijoare vor coloniza Europa, mai ales că fac mulţi copii şi sunt întreţinuţi de creştinii care continuă să meargă la muncă. Ei sunt perseverenţi şi urmează fidel vorbele profetului lor înălţând case de rugăciuni pe oriunde se stabilesc. Vor să cucerească întreaga lume şi sunt semne clare că de data asta au şanse să ia şi Europa. Ei bine, ştii că europenii au arme atomice. Întrate în mâinile oamenilor deşertului vor face minuni mai ales contra Marelui Babilon despre care se crede că este America de Nord.
  – Se îngroaşe treaba, spune Satana. Şi vom avea mult de lucru. Trebuie să ne adaptăm şi noi la schimbările de pe pământ.
  – Aşa-i tată.
  – Iată că mai sunt doi ani şi ceva până la aşteptatul sfârşit al lumii adus de mintea creştinilor care au pus în practică ideile tale. Se pregătesc febril de războaie cumplite.
  – Ne vom delecta cu scriptura mea, Noul Testament, în mână ca să observăm cât de fidel o urmează.
  – Ce facem dacă specia umană nu supravieţuieşte? întreabă Satana.
  – Noi nu ne ocupăm cu salvarea ci cu distrugerea ei. Aşa ne-au creat minţile oamenilor.

 5. Cred in creatie [ nu confundati cu dz creatorul sau alte nebunii]
  Sper sa nu incep gresit si sa fiu destul de corent in idei ,ca sa inteleaga toata lumea sau cel putin cea interesata de ideologia crestina .
  Propun un exercitiu de logica 1+1=2. nu cred ca nimeni nu ma poate combate, am CONSTIENTIZAT O LEGE SIMPLA DE LOGICA DUPA CARE FUNCTIONEAZA LUMEA NOASTRA si dupa care neam creeat societatea aproape functionala [ o sa aflati se de ce aproape functionala]…. alt ex orice institutie dintrun stat sau chiar si evolutia omului de la ardc cu sageti la deplasarea pe luna au fost posibile datorita unor legi bine stabilite din inainte ele fiind logige deci societatea si viziunea pe care omul sia creato in jurul sau este aproape logica si funcionala am sa explic si de ce aproape
  deci daca in societatea noastra exista conceptul de religie inseamna ca are legi logice……….hmmmm oare. exercitiul nr 2 .
  legile „logice” religie crestine spun art nr 1 dumnezeu este a tot puternic….. nimeni nu poate combate idea si legea aceasta cu argumentatie scrisa sau imaginata dar sa nu ne incurcam in prea multa vorbaraie.definim atot puternicia : tOATE CONCEPTELE si puterile omenesti sau supra omenesti , toate legile fizice quantice ezoterice energetice,tot ce imaginatia omului a filozofat gandit sau scris in decursul oamenirii de la simplu concept de 1+1= 2 pina la „fabulatiile” despre marimea universului si aparitia lui prin concepte fizice metafizice sau cum vrei voi la puterea 1 – 9999k sau cat dorit voi infinitatea e joaca de copil pentru dumnezeu si atotputernicia lui.toata lumea crestina e deacord cu conceptul asta.
  atunci sa luam primul capitol al biblie colectia sau cartea de capatai a religie crestine pilonul si colectia de legi de viata si de moarte dumnezeu atot puternicul care prin atotputernicia lui vede [sia am sa explic de ce am folosit vede si nu controleaza] trecutul si viitorul creaza omul pe care il plaseaza in utopia sau rai dar in acelasi timp ii da o lege sacra sa nu muste din fructul oprit……. hmmm deja conceptul de 1+1= 2 sa dus „drq” pai daca dumnezeu a creat omul vazand viitorul nu a vazut si fatul ca va musca explicatia pe care o dau cartile si toi mai marii bisericii e una si salvatoare cred ei……… ba da a vazut ptr ca este atot puternic ca daca nu vedea nu mai era atot puternic dar exista liber arbitru omul avea dreptul de a alege . pai daca avea dreptul de a alege dumnezeu zicea in felul urmator sunt 50% sanse sa muste 50% sanse sa nu muste….. pai tu atunci vezi in viitor si esti atot puternic si stii 100% ce voi face sau creezi ecuatii cu necunosute complicate si la urma rezolvare e sa dai cu zarul . Ca sa spui ca dumnezeu e atot puternic trebuie sa afirmi ca dumnezeu nu merge cu 50% si 50% ci fiind atot puternic trebuie sa stii 100% concluzia simpla daca tu stii 100% ce voi face eu oare ce drept de a alege am eu am un destin predestinat de creator si dispare liberul arbitru care intra in contradictie totala cu atotputernicia lui dumnezeu. concluzia; daca eu ma uit la un film in reluare am puterea de a prevedea in viitor si stiu exat ce va face ala in secventa 2 o viata daca asi repeta filmul ala tot aceiasi miscare o sa o faca in secventa 2 adica va musca din mar atunci concluzia: dumnezeu este ori un copil cu lupa care prajeste furnicile cu lupa ori nu este atotputernic.
  CU DRAG am analizat primul capitol din cartea de capatai si prima lege a crestinismului . o institutie acceptata de statul roman si ma refer la el ptr ca sunt roman . traim intro societate in care se pot elabora ecuatii cu necunoscute incat sa calculam traiectoria unor sateliti sau lansari spatiale sunt legi fixe date dar acceptam o institutie la care 1+1 nu este agal cu doi. o societate in care prostia nimicnicia si ignoranta predomina si care otraveste mintea si dezvoltarea omului intrun mediu sanatos si stabil ptr pshic doar ptr simplu motiv ca nu vrem sa aceptam ca totusi 1+1= 2.
  ACEST POST ESTE DOAR PTR OAMENII CARE AU CAPACITATEA MENTALA DE A ACCEPTA CA 1+1=2.
  NU SE ADRESEAZA CELOR INDOCTRINATI IN MITOLOGIE SI BARBOLOGIE FARA SENS SI LOGICA DECI II ROG SA SE APTINA DE LA COMENTURI PE SEAMA ARTICOLULUI MEU SI SA RAMANA IN IGNORANTA SI NIMICNICIA LOR „.

  CU DRAG ” PILGRIM ” ,,,,,, PTR MAI MULTE DISCUTII INTRATI PE BLOG http://UNCODMAIMIC.BLOGSPOT.COM/

 6. Salut,

  Raspunsul la multe intrebari le vom avea acusi, cand vom in fata Lui Dumnezeu.

  Isus, Fiul Lui Dumnezeu, a venit in trup pe acest pamant.

  Biblia, cu profetiile indeplinite, cu dovezile arheologice, cu schimbarea pe care o poate face in viata oamenilor, nu este o carte obisnuita.

  Dumnezeu nu este obligat sa iti dea socoteala, totusi, a luat chip de rob ca sa se apropie de tine cu iubire, in schimb a primit scuipati, biciuire, pacatele tale si o moarte in chinuri.
  Iti mai bati joc mult de El?

  Psalmul 2, un psalm profetic inainte sa vina Isus in trup:

  6 „Totuşi, Eu am uns pe Împăratul Meu pe Sion, muntele Meu cel sfânt.”
  7 „Eu voi vesti hotărârea Lui” – zice Unsul – „Domnul Mi-a zis: „Tu eşti Fiul Meu! Astăzi Te-am născut.
  8 Cere-Mi, şi-Ţi voi da neamurile de moştenire, şi marginile pământului în stăpânire!
  9 Tu le vei zdrobi cu un toiag de fier şi le vei sfărâma ca pe vasul unui olar.”
  10 Acum, dar, împăraţi, purtaţi-vă cu înţelepciune! Luaţi învăţătură, judecătorii pământului!
  11 Slujiţi Domnului cu frică şi bucuraţi-vă, tremurând.
  12 Daţi cinste Fiului, ca să nu Se mânie, şi să nu pieriţi pe calea voastră, căci mânia Lui este gata să se aprindă! Ferice de toţi câţi se încred în El!

  Cu stima,
  Daniel Boldeanu

 7. Mântuirea de după Cumplita Rătăcire, de Pavel Corut

  Am scris aceastã carte pentru viitor, convins cã mai puţini oameni din prezent vor înţelege-o. Persoanele ignorante, leneşe şi imorale nu-şi pot însuşi conţinutul acestui volum, nu pot scãpa din mlaştina ratãrii şi suferinţelor specifice evoluţiei de tip darwinist. E clar însã cã, din momentul în care ne-am smuls din imperioasele legi ale naturii “mamã”, evoluãm dupã indicaţiile Cuiva superior, evoluãm conform voinţei Divinitãţii, Nimeni nu opreşte orice om interesat sã cunoascã informaţiile ştiinţifice necesare, sã creeze continuu bunuri şi valori utile şi sã se comporte moral în orice situaţie, cu scopul de a se apropia de lumina divinã şi a se bucura de inspiraţia ei.

  Acest volum nu fondeazã o nouã religie, ci sugereazã înlocuirea tuturor religiilor, forme sãlbatice şi perimate de cult, cu credinţa fermã în inspiraţia, ajutorul şi ocrotirea Adevãratului Dumnezeu. Numai persoanele culte, creatoare şi morale îşi pot curãţa creierele de zestrea bestialã şi-şi pot perfecţiona personalitãţile, cu scopul de a trãi o viaţa activã, lungã, plinã de succese, prosperitate şi fericire.

  •Un gest normal şi necesar, p. 3
  •PARTEA ÎNTÂI – DACÃ ADEVÃRATUL DUMNEZEU N-AR EXISTA, AR TREBUI INVENTAT, p. 6
  •Cap. 1 – Câteva reguli de tratare a mistico-religioşilor, p. 6
  •Cap. 2 – De ce credinţa în Adevãratul Dumnezeu este necesara în aceastã perioadã de evoluţie a Omenirii terrane?, p. 16
  •Cap. 3 – Avem vreo probã sigurã ca Dumnezeu existã?, p. 36
  •Cap. 4 – În ce cred românii?, p. 48
  •Cap. 5 – Sunteţi de acord ca Dumnezeu, p. ?, p. 58

  •PARTEA A DOUA – CUMPLITA RÃTÃCIRE, p. 64
  •Cap. 1 – Cea mai cumplitã blasfemie a religiei judeo-creştine, p. 67
  •Cap. 2 – Vechiul Testament prezintã mari neadevãruri despre Lume, p. 159
  •Cap. 3 – A doua blasfemie de neiertat a religiei judeo-creştine, p. 227
  •Cap. 4 – Creştinism – rasism, xenofobie, tiranie, comunism, misoginism, p. 288
  •Cap. 5 – Judeo-creştinismul, imoralitatea şi infracţionalitatea, p. 344
  •Cap. 6 – Biserica judeo-creştinã românã e un cuib de paraziţii şi de infractori, p. 377
  •Cap. 7 – Religia judeo-creştinã, evreii şi masoneria, p. 400
  •Cap. 8 – Câteva practici judeo-creştine blasfemice, sãlbatice, nocive sau inutile, p. 421
  •Cap. 9 – Cine produce adevãratele minuni?, p. 450
  •Cap. 10 – Trãdarea pseudo-intelectualilor, p. 464
  •Cap. 11 – Ce vã asumaţi atunci când vã declaraţi judeo-creştini?, p. 477
  •PARTEA A TREIA – MÂNTUIREA, p. 490
  •Cap. 1 – Românii au o şansã extraordinarã, p. 490
  •Cap. 2 – Cum ne prezentãm în faţa Divinitãţii?, p. 497
  •Cap. 3 – Virtuţile combinaţiei dintre credinţã şi ştiinţe, p. 533
  •Cap. 4 – Concluzii şi sugestii, p. 551
  •Cap. 5 – Mântuirea, p. 556
  •Bibliografie, p. 574

 8. bancul in varianta originala era in felul asta:

  un om se plimba prin padure si la un moment dat ii aparu un urs in fata vrand sa il atace. Omul disperat a strigat : „da-i doamne un gand crestinesc” … la care ursul: „doamne binecuvanteaza aceasta masa” (iar cand se povesteste bancul se gesticuleaza cu mana in semnul crucii – ca si cand ursul ar face cruce pe directia omului pentru ca manarea sa ii fie binecuvantata)

  nu stiu cum s-a ajuns de la varianta asta la cealalta mai stufoasa

 9. Eu zic ca religiile ar trebui sa cam dispara, pentru ca nu au nimic de-a face cu spiritualitatea adevarata, ba dimpotriva, baga numai vrajba intre oameni – si spun asta in deplina cunostinta de cauza, am incercat sa postez comentarii decente si rationale pe un blog “crestin” si cand au vazut ca am dreptate si nu ma pot dovedi cu argumente, m-au trecut la spam. Adica nu mai pot posta pe acel blog. Se pare ca mai toti procedeaza asa pe blogurile “crestine”, ba in plus se cearta si nu se inteleg niciodata nici intre ei … E purul adevar. Unul dintre acestia instiga, spre exemplu, la folosirea violentei si a armelor de foc. Nu mi-a venit sa cred cand am citit … De aceea am ajuns sa spun cum spunea Gandhi “Imi place Hristos. Nu-mi plac crestinii. Ei sunt foarte diferiti de Hristos.”
  Cu crestinii nu te poti niciodata intelege, numai ei au dreptate, numai ei se mantuie, stiinta e numai minciuna (dar ei folosesc Internetul si PC-ul pentru a-si propovadui ineptiile). Daca intalniti vreunul, treceti pe partea cealalta a drumului. Si feriti-va sa intrati in discutii cu ei – e o inutila pierdere de timp si nervi.

 10. Povestea asta cum spuneti multi de aici este un banc, o gluma.., adica e o prostie.
  Nu stiu daca ati observat ca tare e la moda bancurile cu Dumnezeu. Dar sa faci bancuri cu Creatorul nu e de glumit. Cineva (adica satana) este tare interesat sa-ti puna in gand bancuri la adresa lui Dumnezeu. Numai ca omul cu judecata nu se va lasa manipulat de cel rau si nu se va pune in slujba lui de ai promava bancurile. Cine are frica de Dumnezeu, sau macar respect da dovada de un sambure de credinta si niciodata nu va prelua si va duce aceste glume mai departe. Pentru ca ar cunoaste ce scrie biblia si anume: ,,Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit,,. Iar in alta parte a bibliei scrie ,,grozav lucru este sa cazi in mainile Dumnezeului cel viu,,. Nu uitati ca ce seamana omul aceea va secera! Asa ca oricine ai fi, tot ce faci pe pamantul acesta sau tot ce-ti iese din gura vei da intr-o zi socoteala tocmai celui de care ti-ai batut joc, adica lui Dumnezeu, impreuna cu diavolul care te-a manipulat in halul acesta. Asa ca mai bine fi intelept si opreste-te cu glumele proaste si da-i Slava lui Dumnezeu care te-a intocmit si multumestei ca ai ochi, maini, picioare, grai si nu esti nebun ca cei fara minte.Apropo, cand a fost ultima oara cand i-ai multumit lui Dumnezeu pentru toate aceste lucruri?!

 11. Atasez acest link:
  https://veghepatriei.wordpress.com/2019/03/09/jidanul-ehud-ayre-din-israel-a-murit-in-timp-ce-isi-marea-peninsul-mare-parte-din-banii-acestui-gunoi-au-fost-facuti-din-traficul-de-droguri-si-carne-vie-dumnezeu-nu-doarme/
  Cum este posibil ca asemenea om s fie în libertate? Exist numeroase legi în România, ca si OUG 31/2002, ce interzic astfel de lucruri odioase. Va solicit, in numele dreptatii si eticii, sa se ia masuri in legatura cu aceasta entitate, din spatele blogului veghepatriei.wordpress.com, ce, de nenumarate ori, a folosit in public saluturi legionare, ca si Traiasca Legiunea si Capitanul!, inclusiv pe websiteul detinut de el si a adus injurii si daune morale ce nu se pot explica si nu exista, evreilor din Romania si din afara Romaniei. Aceste daune sunt infinite si daunele aduse, in ciuda Holocaustului, evreilor, nu se pot exprima intr-un fel sau altul.
  De ce nimeni, nu ia o masura impotriva acestei entitati? Aceasta entitate, schizo-paranoida, trebuie inchisa la securitate maxima, pentru injuriile aduse neamului evreiesc. Ma simt in pericol din cauza acestui om! Aceasta persoana trebuie inchisa, pe viata! Este clar, sustinuta din interior. Si acest fapt doare. Romania este o tara antisemita si extrem de corupta. Aceasta situatie trebuie expusa, prin organizatiile anti-discriminare sau celor ce combat antisemitismul, la nivel international, in media, astfel, oamenii ce sustin aceasta entitate vor fi constransi sa ia o masura.
  Actionati cu putere! Cum este posibil sa jigneasca fiecare evreu mort in timpul Holocaustului, fiecare evreu torturat, ars de viu, chinuit, lasat sa moara de foame, violat?
  Pe bune, uneori, doar cand citesc acest blog, VeghePatriei, ma trezesc de 4-5 ori pe noapte cu cosmaruri si batai puternice de inima! Atat de nenorocit este. Acest criminal nenorocit antisemit este liber! Cum este posibil?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.