Cum știi că a sosit momentul să îi oferi copilului tău un animal de companie

Dacă ai ajuns pe acest articol în speranța că o să găsești un ghid (sau ceva) despre cum să știi când a sosit momentul să îi oferi copilului tău un animal de companie, nu știu dacă o să te ajute foarte mult.

Adică, firește, eu îți spun în rândurile de mai jos despre un astfel de moment. Doar că ți-l spun din perspectiva mea personală. Care nu știu dacă te ajută sau nu. Eu sper, totuși, să o facă :)

Pe scurt, mâța asta se numește Random Mâț. Pentru că 1. așa a apărut în viața noastră și 2. când a apărut nu știam dacă e fată sau băiat (acum știm că e fată).

Dacă îmi spuneai în urmă cu nici două săptămâni de a veni pufarinul ăsta la noi în familie că o să curăț litiera după o pisică în casa mea, m-aș fi uitat la tine cum se uita fotonul la unda magnetică, adică părerea ta ar fi existat în universul meu, dar nu merita băgată în seamă.

Doar că, vedeți voi, când ajungi la onoranta senectute de 45 de ani principiull teoretic al lui never say never devine unul deosebit de aplicat.

Așa că, atunci când, întorcându-ne din Maramureș, unde am făcut Sărbăutorile, prin Bistrița (unde ne-am oprit la părinții unei prietene), Patricia mea a văzut mâța asta (cumva aciuată pe la casa lor) și a făcut ochii mari cât China (pardon my French), am simțit un junghi ontologic și o voce interioară care m-a lovit decisiv: ”măh, ai pus-o, mâța asta vine acasă cu voi”.

Mai ales că, după ce am făcut pe părintele înțelept în fața Patriciei (”iubita mea, este o mare responsabilitate să ai un animal” și alte bla bla), Patricia a venit la mine cu lacrimi în ochi și mi-a spus: ”tati, nu putem lua pisica, pentru că nu mă simt în stare să am grijă doar eu singură de ea...”, gata, s-a terminat, am știu că a venit #acelmoment în care asta mică a mea a crescut (mai) mare și că tocmai că și-a pus problema că nu este responsabilă o face extrem de responsabilă (i-am zis și ei asta; n-a înțeles nimic; în afară de faptul că putem lua pisica).

Așa că acum Random Mâț este, practic, vedeta casei. După nici două săptămâni de când am adus-o!

Patricia o iubește foarte tare. Iar mâța se lipește cum prinde un moment de Patricia.

Bun, acum nu aș putea zice că Patri rupe norma la avut grijă de ea, dar, pe de altă parte, acum constat (după ce am avut câini toată viață), că este foarte ușor să ai grijă de o pisică.

Dar asta este o altă discuție, desigur. Subiectul articolului este despre momentul când să te prinzi că nu ar fi rău să îi oferi copilului tău un animal de companie.

Eu ți-am zis cum s-a întâmplat în cazul meu. Când am plusat, dacă vrei, peste momentul în care Patricia mi-a dovedit că tocmai prin faptul că simțea că nu este responsabilă ESTE responsabilă.

Iar așa ceva, un asemenea moment de sinceritate, in my book, merită răsplătit. Pentru că iubita mea a crescut un pic mai mare :)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cum știi că a sosit momentul să îi oferi copilului tău un animal de companie”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.