Edward Gibon – Istoria declinului si a prăbușirii Imperiului Roman

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Hai să o zic direct, să nu o mai aiurim: Istoria declinului si a prăbușirii Imperiului Roman de Edward Gibon este o carte pe care, dacă nu o ai în bibliotecă (nu doar să o citești!), se cheamă că nu ești cu adevărat fan de istorie.

Nu numai pentru că ce zice coleguțul în carte stă (în vreo 96% din cazuri, nu chiar în toate) la bătaia argumentelor, nu doar că pentru un fan de istoria Imperiului Roman (și de istorie în general) cartea este aur, aur curat, dar ce mi se pare mie fascinat a Gibon este că, practic, el a cam inventat stilul în care s-a cam scris toată istoria după el.

Comparați orice carte (să îi zic așa) de istorie înainte de Gibon cu ce scrie el. Și vă prindeți instant. Și apoi citiți-i pe marii istorici de după Gibon, din orice epocă de după și înțelegeți ce vreau să zic.

Bref, una din cele mai vajnice recomandări de cărți de istorie pe care v-o pot face.

#RaftulLuiChinezu

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)