Răzvan Cheregi – Imigrantul

Cartea asta am citit-o pe pile, ca să v-o zic direct. Adică a venit Razvan Cheregi la mine la birou într-o zi și mi-a povestit depre inițiativa (excelentă, mi-am dat seama) Repatriot.

Și mi-a dat o carte: Imigrantul. Scrisă de el. Care face parte din această inițiativă inclusiv că banii din vânzarea ei se duc (și) acolo.

Cartea este despre un român din Apuseni, care, pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, pleacă să își afle norocul în America.

Nu vă povestesc acțiunea, că nu aia-i ideea. Dar vă spun altceva. Care o să îi facă pe unii care zic că-s coach și consultanți aspiraționali și alte alea să strâmbe din nas (semn irefutabil că nu-s ce zic sau că nu înțeleg cu adevărat ce ar trebui să facă dacă tot își zic așa).

Iată ce zic: Răzvan a reușit cu această carte ceva ce nu cred că și-a propus: să scrie una din cele mai aspiraționale cărți pe de piața românească din ultima vreme (cel puțin).

Nu pentru că vine cu sfaturi să faci și să dregi, ci tocmai pentru că nu face asta. Dar, pe principiul arată ce au reușit unii, nu ce zic alții să faci, citind povestea de succes (cu imensele greutăți de rigoare, ca orice succes) a lui Ioan Jinari ne dă idei. Bune.

Iar asta este semnul că această carte a venit la momentul potrivit în contextul potrivit.

Dacă vă interesează cartea ia luați de aici detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.