Ce trebuie să luați în calcul atunci când vreți să oferiți un animal de companie drept cadou

Foarte bună ideea Royal Canin de a face un fel de îndrumar pentru cei care – lăudabilă intenție, dar s-ar putea să se lase cu rezultate nedorite! – vor să ofere un cadou în formă de… animal :) Serios, a oferi cuiva un animal fără să te gândești la toate consecințele nu este un cadou, ci un fel de amendă!

Înainte ca cineva să devină proprietarul unui animal, trebuie avute în vedere următoarele aspecte, pentru a putea să-și asume și responsabilitatea socială pentru el:

1. Identificarea animalului de companie potrivit: Există diferite feluri de câini și pisici, așa încât este important să se pună totul în balanță pentru a putea hotărî care tipologie este cea mai potrivită pentru viitorul proprietar. Gândiți-vă la nivelul de energie, temperamentul, nevoile de îngrijire și talia câinelui sau pisicii. De exemplu, câinii au nevoie de stimulare mentală, exercițiu și joacă, însă unele rase au nevoie de mai mult spațiu decât altele.

2. Bunăstarea pisicii sau a câinelui trebuie pusă pe primul plan: „Câinii și pisicile aduc numeroase beneficii stării fizice și mentale a celor tineri, a celor mai puțin tineri, precum și a celorlalți din jurul lor”, spune Dr. Kersti Seksel, cunoscut medic veterinar și specialist în comportamentul animalelor din Australia.

„Mulți oameni subestimează însă timpul și efortul de care este nevoie pentru a îngriji un animal de companie. Din păcate, ca urmare a acestui fapt, multe dintre acestea sunt părăsite la adăposturile pentru animale din cauza problemelor de comportament sau din cauză că proprietarul realizează că animalul nu se potrivește stilului său de viață. De aceea este extrem de important ca toată lumea să înțeleagă responsabilitatea pe care o implică deținerea unui animal de companie, pe durata întregii sale vieți. Pentru a scoate la iveală tot ce este mai bun în dumneavoastră și în animalul dumneavoastră de companie, va trebui să vă luați angajamentul de a-i oferi mult timp și multă atenție – ceea ce s-ar putea să nu fie întotdeauna comod pentru dumneavoastră.

3. Pregătirea unei primiri călduroase: Perioada sărbătorilor este foarte aglomerată, plină de festivități și de întâlniri cu prietenii și cu familia. Este posibil să nu dispuneți de timpul necesar pentru a vă ajuta cățelul sau pisica să se acomodeze cu noul său mediu de viață pe parcursul acelor prime zile și săptămâni atât de importante, motiv pentru care poate fi mai bine pentru toți cei implicați – proprietari și animale – să așteptați până după sărbători.

4. Implicarea tuturor: Fără animale de companie nedorite. Implicați-i pe toți cei care vor locui cu pisica sau câinele în luarea deciziei privind alegerea animalului potrivit. Același lucru este valabil și atunci când hotărâți cine va avea grijă de noul animal.

PONT: Creați un tabel de activități pentru a urmări programul și activitățile animalului și alocați, de asemenea, fiecăruia dintre cei implicați sarcinile pentru care sunt responsabili. Hotărâți cine va fi principalul responsabil cu îngrijirea animalului și dacă este suficient de matur pentru a-și asuma o responsabilitate atât de mare. Cine va fi însărcinat să hrănească animalul, să îl plimbe sau să îi asigure zilnic mișcarea de care are nevoie, să îl spele sau pieptene, să îi curețe litiera și să stabilească programările la medicul veterinar? Ce se va întâmpla cu animalul în timpul în care veți fi la serviciu la plecați în călătorie? Va fi nevoie să planificați modul în care sunt acoperite nevoile animalului dumneavoastră de companie, chiar și atunci când dumneavoastră nu vă puteți ocupa de aceasta.

5. Pregătirea pentru situațiile neprevăzute: Nu ar trebui să vă surprindă: îngrijirea unui animalel de companie poate să vă coste destul de mult, dar orice proprietar vă va spune că merită osteneala. Suplimentar față de achiziția în sine, se adaugă aprovizionarea cu lucrurile de bază și îngrijirea regulată, iar experții recomandă să aveți tot timpul bani puși de-o parte pentru cheltuieli neprevăzute – ocazional alimentația specială, asigurarea pentru animale și asistența medicală pentru eventuale probleme de sănătate.

6. Identificarea unui medic veterinar: Înainte de a aduce un animal de companie acasă, numeroși crescători și proprietari de adăposturi recomandă să găsiți un medic veterinar. Medicii veterinari asigură vaccinările importante, asistența medicală preventivă și examenele medicale regulate. Tot ei vă pot ajuta și să identificați hrana potrivită pentru rasa, vârsta, nivelul de activitate și starea de sănătate a animalului dumneavoastră.

7. Crearea unui pachet de pornire cu elementele de bază pentru îngrijirea animalului: Un Welcome Home Kit este perfect și poate fi un cadou apreciat pentru oricine știți că se gândește să adopte un câine sau o pisică. Articole care să fie incluse în pachet: un ambalaj de hrană premium în funcție de rasa, vârsta și nevoile unice ale animalului; instrumente de bază pentru îngrijire; zgardă; lesă; plăcuță de identificare pe care să fie înscrise numele și numerele de telefon ale proprietarului și medicului veterinar și un tablou programator pe care să fie înscrise rutinele zilnice, datele de referință, datele importante și informațiile de contact esențiale.

neprevazut

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.