După succesul ediției de la Cluj, Școala de Bucătari Adi Hădean își deschide porțile, toamna aceasta, și la Sibiu. 10 tineri care își doresc o carieră în gastronomie, dar nu dispun de posibilități financiare, vor beneficia de acest program gratuit, derulat în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga și Asociația Rotary Club Sibiu.
Cursurile încep în luna octombrie, iar proiectul este deschis tinerilor absolvenți de liceu, cu vârsta cuprinsă între 18-21 de ani, fără venituri și care provin din familii, al căror venit cumulat nu depășește 800 ron net, pe membru de familie.
Școala de Bucătari este un proiect al Asociației „Adi Hădean” care își propune să ofere șansa unor tineri pasionați de gastronomie, aflați la început de drum, să dobândească cunoștințe teoretice, dar și practice care să-i ajute să se angajeze cu succes în domeniul culinar. Proiectul demarat în urmă cu un an, la Cluj Napoca, se extinde din această toamnă, derulându-se în paralel la Cluj, pentru cea de-a doua ediție și la Sibiu, în premieră.
Școala de Bucătari Sibiu se desfășoară în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, care prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, va organiza cursurile de teorie, punând la dispoziție infrastructura necesară derulării cursurilor și cadrele didactice de specialitate, care vor preda materiile stabilite prin curricula agreată pentru acest proiect.
Stagiul de un an de zile, cuprinde, pe lângă cursurile de teorie, care se vor derula pe parcursul a 14 săptămâni (octombrie 2015 – ianuarie 2016), și ore de practică desfășurate în perioada februarie – iulie 2017, în bucătăriile unor restaurante de top din Sibiu. Orele de practică se desfășoară zilnic, de luni până vineri, minim 6 ore pe zi, conform programului stabilit cu bucătarii-șefi ai fiecărui restaurant participant în proiect.
Înscrierile pentru Școala de Bucătari Sibiu au început deja și vor continua până pe 9 octombrie. Aplicațiile se pot trimite pe adresa de email: office@adihadean.ro și trebuie să conțină un CV, motivația participării la curs și declarația pe propria răspundere că aplicantul nu are venituri, repectiv venitul cumulate al familiei din care provine nu depășește suma de 800 ron net, pe membru de familie.
Prima ediție a Școlii de Bucătari, desfășurată la Cluj, s-a finalizat cu angajarea a 6 dintre cursanți chiar în restaurantele în care și-au derulat practica, ceilalți 4 primind oferte de angajare din partea altor restaurante din afara proiectului. Anul acesta, la Cluj se derulează cea de-a doua ediție, în parteneriat cu USAMV Cluj, prin Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentului, iar la Sibiu, prima ediție, cu sprijinul partenerilor ULBS, prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, și Asociația Rotary Club Sibiu.
La finalul perioadei de practică, cursanții vor primi o recomandare din partea lui Adrian Hădean, care să ateste participarea lor în acest proiect. În plus, cursanții vor avea ocazia să gătească alături de Adi Hădean la diverse evenimente.