Ce poți face la Hotel Alpin în Poiana Brașov #WeekendDeRomânia

Am ajuns la Hotel Alpin în Poiana Brașov într-un team-building alături de colegii din Kooperativa 2.0, echipa fiind ”condimentată” de câțiva invitați mai prietenari, așa :D Alegerea locului a venit natural, având în vedere că musiu Vlad Dulea ne tot bate la cap despre cât este de mișto acolo și despre cât de multe isprăvi poți săvârși la locul cu pricina. Așa că ne-am luat catrafusele și am purces spre locul faptei.

20160614_095818256_iOSÎnainte de a vă spune cum a fost, menționez că includ acest material în ciclul #WeekendDeRomânia. Secțiune de pe blog în care vă spun, pe stilul consacrat, cam cât costă să ajungi acolo, să stai acolo, să mănânci acolo și să faci una, alta pe acolo. Cu ratingurile personale și de un subiectivism atroce incluse, așa cum stă bine unui blogger, de altfel.

Mă rog, de data aceasta cumva fac o simulare, pentru că, așa cum veți vedea mai jos, pe mine m-a atras foarte tare ideea de a sta într-un apartament împreună cu doamna mea și cu fetele mele și pe care să îl împart cu familia Ciobanu, cam în aceeași structură. Așa trebuie să înțelegeți costurile de mai jos, din perspectiva unei familii care merge cu o familie prietenă la Hotel Alpin, variantă pe care, de altfel, am stabilit cu Claudiu că o să o prestăm cât de repede :D

Începem cu tabelele sintetizatoare, cum ar veni. Cu mențiunea că am închiriat un apartament cu două camere și cu un living mare și că vorbim despre costurile pe două nopți pentru jumătate din acest apartament, cum ar veni.

Calificativ cumulat pentru experiența mea la Hotel Alpin în Poiana Brașov: 9,0.

hotel alpin 1

Costuri totale experiență la Hotel Alpin în Poiana Brașov: 1.285 lei.

hotel alpin 2

Acum să le luăm pe căprării.

Cazare și facilități la Hotel Alpin

Hotel Alpin este un adevărat monstru din această perspectivă. Ia luați de aici: peste 850 de locuri de cazare în trei clădiri distincte (Hotel, Aparthotel și Alpin Casa) alăturate și conectate între ele într-un mod interesant în sine de vizitat și de explorat. Deși, este drept, mai că îți trebuie o hartă la prima incursiune, parol :))

Clădirea mea preferată este – v-ați prins deja – Aparthotel. Cu 114 apartamente, perfecte pentru o ieșire cu familia sau, cum am făcut eu simularea, împreună cu o familie prietenă. Apartamente foarte mari, cu living si cu terasă imense, adică loc de manevră suficient pentru două familii, unde copiii să o ardă corespunzător, iar cei mari la o bericică, o canastă, alea, alea :))

Apartamentul costă undeva între 120 E și 150 E, în funcție de sezon. Dacă luăm o medie, de familie vine cam 70 de E. În care intră accesul la o piscină semi-olimpică beton, două tipuri de saună și jacuzzi (vedeți la Mihai ce a scris pe tema asta, el este specialist).

Numai dacă ai calcula cât ai da per familie să te duci să ai cum cobori (în șlapi! :D) așa ceva și deja prețul îți sună a dreaqului de bine, parol! Încă o dată vă zic: piscina este beton! Lasă că am făcut noi cumva să și vedem un meci de Euro 2016 în piscină, așa, #cabăieții #likeaboss :))

Pe parte de evenimente, oferta este teribilă, ca să zic așa. Pentru că există cam juma de catralion de spații de diferite forme, mărimi și măsuri (mă rog, ”doar” 41!) :)) Adică aveți posibilitatea să închiriați de la o sală de vreo 600 de locuri, care poate fi compartimentată, după gust și preferințe până la sălișoare de 2o de locuri. Serios, oferta este atât de complexă, încât, dacă vă interesează, mai bine contactați-i și începeți negocierea cu cei de la Hotel Alpin :D

Mâncare și băutură la Hotel Alpin

A Propos, Forest Lounge, Tosca şi Gatsby nu sunt ceva desene animate sau ceva :)) Ci cele patru restaurante aflate chiar în incinta complexului, cu meniuri din care nu ai cum să nu alegi ceva. Eu am cam încercat din toate pozițiile meniul și pot să vă raportez că tot ce am gustat mi s-a părut beton. Cu o mențiune aparte pentru 1. ciorba de cocoș 2. somonul tras prin mac. Vă recomand să le încercați când ajungeți în zonă.

Prețurile sunt de stațiune, ca să zic așa. Adică nici prea prea, nici foarte foarte. Dar calitatea pe care o primești la prețul ăsta depășește lejer multe locuri cu fițe, dar de care doar fițele sunt, dacă înțelegeți ce vreau să zic…

Personalul Hotel Alpin

Aici trebuie să fac o mențiune. Adică în momentul când ești așteptat chiar de directoarea hotelului (doamnă, jos pălăria, sunteți cu adevărat o doamnă!) s-ar putea ca personalul să simtă ceva și să se miște mai cu talent… :)) Deși, pe de altă parte, la cât ne-am plimbat pe acolo este imposibili ca toți angajații să știe că suntem ceva piloși! Iar cu toți cei cu care ne-am intersectat am avut o interacțiune profi, zâmbete, saluturi, alea, alea, adică exact la ce te aștepți când ajungi într-un asemenea context.

Mai pe caterincă – așa cum îmi plac mie :D – au fost niște băieți care serveau la restaurant și cu care am intrat în niște glume despre una, alta (în special despre fotbal), așa, ca să asezonăm mâncarea. Cu mențiunea – aici vine partea lor profi, zic – că niciodată nu au inițiat ei gluma, ci doar ne-au răspuns la caterincă. Și ne-au răspuns bine :))

Ce poți face în zonă

La capitolul ăsta, altă nebunie. Căci, în mare, puteți împărți opțiunile așa: ce poți să faci fără să ieși din complex nici măcar un milimetru și ce poți să faci în afara complexului.

În cadrul complexului, v-am spus despre piscina grozava, despre saune și despre jacuzzi. Încă o dată vă spun despre piscină, care este beton de beton și din care nu prea am mai vrut să ieșim :))

Mai aveți și o zonă de SPA și de mișcare, pe care eu doar am văzut-o în goana calului, cum ar veni (căci nu sunt material de lucru, mă înțelegeți…), dar de care fetele noastre, oftând ușor, s-au despărțit cu mare greutate… :D Aveți de ales între nuș câte proceduri, cu nuș câte arome și pietre și alea, alea (v-am spus că sunt pastă pe zona asta!), le găsiți pe toate aici, pacea SPAului fie cu voi :))

La Hotel Alpin găsiți ceea ce Malaezu – expertul nostru numărul 1 în chestiuni de astea! – cataloghează drept cel mai mare escape room din țară. Citiți la el ce și cum, acesta este (încă) un domeniu peste care eu trec cu o lejeritate demnă de o cauză mai bună… :))

Dacă mergeți cu copiii (cum vă spuneam că este cazul meu), aveți un loc de joacă mare și cu de toate de astea gen parc, afară, dar și o zonă indoor, unde – preferatele mele! – puteți opta să îi trimiteți pe cei mici la niște ateliere de desen, de făcut nuș ce cutii pentru jucării și alte isprăvi de astea care implică munca manuală și creativitatea, asta, desigur, în timp ce voi, cei mari, o ardeți la o bericică la terasa de afară :))

Pentru cei mai mari decât cei mici, ca să zic așa, există și o zonă de gaming, de tenis de masă, de darts, de astea, știți voi ce și cum se întâmplă în asemenea conjunctură.

Toate cele de mai sus, repet, le puteți săvârși fără să ieșiți nici un milimetru din complex. Ceea ce mi se pare foarte tare. Pentru alte activități în afara complexului, cel mai bine este să întrebați la recepție, au o grămadă de pachete și pentru așa ceva. Vorbim despre Poiana Brașov, vă dați seama, cu superbele peisaje (a se citi trasee mai mari sau mai mici), cu cetatea Râșnovului aproape, aveți de unde alege, stați liniștiți.

Cam asta a fost, stimabililor. Evident, o să mă reîntorc la locul faptei. Pentru că, una peste alta, la Hotel Alpin ai un raport calitate/preț excelent. Și nu exagerez nici o juma de centimentru când spun asta. Ceea ce vă doresc și vouă :)

Vă las cu încă o galerie foto. Așa, de gust :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Ce poți face la Hotel Alpin în Poiana Brașov #WeekendDeRomânia”

  1. Am fost acolo impreuna cu sotia si fetita de 4 ani, am stat cateva zile si chiar a fost frumos.
    Mi-a placut foarte mult ca aveau program si zona pentru copii. Am ramas cu o impresie buna. Recomand acest hotel familiilor cu copii si cu un buget mediu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.