Fotografi despre femei, F64 despre feminitate

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Astăzi, după sunt convinsă că știți foarte bine, este „Ziua Internațională a Femeii”. Cei de la F64 au decis să o sărbătorească întrebând mai mulți fotografi ce reprezintă femeia pentru ei. Am selectat câteva dintre răspunsurile lor. Poate n-ați zâmbit azi.

„Femeia reprezintă pentru mine acea jumătate fără de care îmi este foarte greu să trăiesc, este completarea mea. Liniile ei, pielea, părul, oasele… Totul în construcția ei este atrăgător și sexy. Ea este frumosul în lumea aceasta“, conturează Tiberiu Arsene portretul femeii. „În fotografiile mele am încercat să surprind naturalețea, farmecul, mișcarea părului, spontaneitatea și liniile perfecte ale corpului, atât de caracteristice femeii“.

„Femeia este, în primul rând, un izvor de inspirație, o muză, un motiv de bucurie în viața bărbaților, un exemplu de putere și aici mă refer la puterea de a alege să fie mamă și, nu în ultimul rând, o luptătoare“, spune Mihai Bălănescu. „În fotografiile mele mereu caut cel mai mult naturalețea, acea frumusețe provenită dintr-un simplu surâs, momentul în care își aduce aminte de ceva frumos petrecut în viața ei“.

„Pentru mine este acel echilibru dat de un prieten care te înțelege și te susține. Femeile au înțelepciunea și sensibilitatea de a ne completa viețile, ne fac lumea mai suportabilă. Viața mea este plină datorită celor patru prietene minunate: soția, mama, mama soției și fetița mea de 8 ani“, susține Daniel Chindea. În fotografiile sale încearcă să surprindă eleganța naturală a femeii, blândețea și senzualitatea. „Urăsc vulgaritatea cu care lumea de astăzi prezintă femeia. Frumusețea unei femei  trebuie căutată dincolo de aspectul fizic, iar atunci când fotografia se depărtează de spectaculos și se apropie de firesc, cele mai banale gesturi, cum ar fi încălțatul pantofilor și privirea aruncată soțului din imaginile alăturate, sunt încărcate de frumos”.

„Pentru mine, femeia este prieten, partener, povățuitor, potrivnic, piele. Uneori e motivul pentru care mă ridic din pat dimineața, alteori e motivul pentru care nu-nchid un ochi noaptea. În multe feluri, femeia e cea care mă mână ba să grăbesc pasul, ba s-o ajung din urmă“, spune Cătălin Georgescu. „În fotografiile mele tind să descriu atitudini. Mă leg de ochi, pentru că ochii se leagă de mine. Imaginile femeilor mele vorbesc despre putere sau seducție. Nu c-ar fi foarte diferite în esență. Ba chiar spuneam cuiva, cândva, că un portret cuceritor apare atunci când ne-ndrăgostim unul de celălalt măcar pentru o fracțiune de secundă“.

Matei Hablinschi a ales să citeze din Mircea Cărtărescu pentru a contura portretul femeii. „Cum zicea Cărtărescu: «(femeia este) fluture cu aripile lipite somnoros»“, spune acesta. În fotografiile sale caută să surprindă fragilitate, eleganță și putere în naturalul gestului.

„Dacă ar fi să citez dintr-o piesă a Bucureștiului interbelic, aș zice «femeia, eterna poveste» și cred că asta e cea mai bună și scurtă descriere care poate exista. Încerc mereu să surprind povești, emoții, fericire, tristețe, mirare, îngândurare, orice. Sunt un simplu observator“, explică Vlad Ilaș.

Sorin Onișor, tată, fiu și soț, spune că femeia reprezintă pentru el următoarele persoane: soția Alina, fetița Mara și mama. „Sunt cele trei femei ale vieții mele. De vreo două luni, familia mea s-a întregit, pentru prima oară în viață, iar Mara este cea mai mare minune din viața mea“.

„Femeia, pentru mine, este persoana care ne-a vegheat primii ani din viață, ne-a ajutat să depășim bolile copilăriei, să ne dezvoltăm emoțional, prin urmare să devenim oameni. Ce încerc să subliniez în fotografiile mele sunt puritatea sufletească a acestor persoane, dar și momente emoționate trăite în acele clipe“, povestește Aurel Rapa.

Pentru Sebastian Ionuț Vasiu, trăsăturile pe care le-a surprins în imagini sunt frumusețea, senzualitatea, bunătatea, bucuria, fericirea și seninătatea. „Pentru mine, femeia este deopotrivă muză, cât și sprijin moral de cele mai multe ori. Ea inspiră, transmite frumusețe, dă siguranță, oferă cele mai înțelepte sfaturi, dar și dragoste necondiționată“.

„Pentru mine femeia reprezintă o completare: în viața de zi cu zi, într-un cadru fotografic, pe ringul de dans și cea mai mare completare e atunci când două destine se unesc și formează unul“, conturează Bogdan Zop portretul femeii. „Încerc să exprim sinceritatea și feminitatea lor: femeile, când văd un aparat de fotografiat se schimbă, încearcă să își ia «fața de poză» care este o manipulare a realității și nu neapărat în bine. Încerc tot timpul să surprind diverse momente sincere, brute, când ele nu știu că sunt neapărat fotografiate și, cel mai adesea, aceste cadre sunt cele mai de impact.“

La mulți ani, femeilor de pretutindeni! :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)