Proiectul F64 „Fotografia – pasiune și meserie“ debutează cu prima poveste

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

V-am mai spus despre proiectul F64 „Fotografia – pasiune și meserie“, care-și propune să prezinte istorisirile consultanților săi pasionați de acest domeniu. De astăzi, s-a dat start la povești, prima fiind a lui Ștefan Popescu:

Drumul lui Ștefan Popescu în lumea imaginilor și momentelor decisive a început în 1993, când și-a cumpărat un aparat foto Smena 8M cu economiile lui de elev.

„Îmi developam singur fotografiile în laboratorul improvizat în baie. Am învățat tehnica şi primele noţiuni de artă fotografică de pe ambalajele filmelor şi dintr-o carte scrisă de doi ruşi. Fotografiile erau majoritatea de tip peisaj, adunate de prin munţi în vacanţele de vară“, povestește Ștefan.

De altfel, pasiunea pentru peisaje a continuat până în prezent, după cum se vede și în colecțiile lui de fotografii cu munții și atracțiile turistice ale României.

De la Smena a trecut la un Zenit, apoi la un Nikon N80, tot pe film.

„Calitatea tehnică a fotografiilor a crescut, bineînţeles, dar uitându-mă în urmă, nu aş putea spune acelaşi lucru şi despre partea artistică. Tehnica fotografică este un limbaj ca oricare altul, cu reguli gramaticale şi cuvinte. Cunoaşterea lui îţi deschide drumul către exprimarea artistică. Ei bine, aici mă aflam eu cu primul SLR în mână. Cunoşteam limbajul, dar nu ştiam cum să mă exprim cu el“, își amintește Ștefan de momentele din urmă cu aproape două decenii.

În prezent, se caracterizează drept o persoană care învață zilnic – de pe internet, din cărți sau chiar de la clienții cu care interacționează la F64.

Despre stilul său fotografic susține că, de-a lungul timpului, a cochetat cu toate: de la peisaj, portret, produs, industrial și arhitectură până la eveniment. Nu are vreo preferinţă, deşi s-a făcut remarcat mai mult prin fotografia de studio şi pictorialele cu anumite vedete din România.

„Nu am neapărat un stil, îmi place că fotografia păstrează vii amintirile. Este, până la urmă, un limbaj, la care poţi să fii bun sau poţi să nu știi să îl folosești“, spune acesta.

Ștefan Popescu

P. S. Pe Ștefan îl puteți găsi în magazinul F64, o dată la două zile, la parter, la departamentul Studio și pe Facebook.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)