Se poate să găsiți mai mult timp pentru a face surprize celor dragi? Super-Chinezu zice că da :)

Dacă faceți parte din acea categorie de oameni pentru care a face o surpriză celorlalți fără să așteptați altceva în schimb decât senzația aia că te bucuri de bucuria altora, atunci o să vă regăsiți în mare măsură în rândurile de mai jos. Pentru ceilalți, am o singură întrebare: ce vă reține să faceți o surpriză cuiva drag? :)

Hai să facem și un scurt sondaj pe chestiunea cu pricina. Adică să îmi spuneți care este principalul motiv pentru care nu reușiți să faceți câte o surpriză, din când în când, cuiva drag. Gândiți-vă la toate motivele care vă vin în minte și alegeți doar unul singur. Ăla mai baban să fie, vinovatul principal, cum ar veni. Și, după ce îl depistați pe vinovat, gândiți-vă cum puteți să faceți să îl mai luați la pilă un pic :)) Ca să dispară pe viitor din ecuația asta a făcutului de surprize.

Până vă gândiți voi – și ca să fie fair provocarea pe care v-am lansat-o – hai să vă spun care este principalul motiv pentru care – recunosc, da, recunosc – și eu fac surprize celor dragi într-o măsură muuuuuuult mai mică decât mi-aș dori-o (cumvă simt că mă strânge sufletul că zic de astea…). Vinovatul principal pentru această stare de fapt este unul care, sunt sigur, o să se regăsească și pe lista voastră scurtă de motive (dacă nu chiar pe primul loc, zic): timpul.

Cum să reușim să ne găsim mai mult timp pentru ce ne place

Acuma, este drept, partea asta cu timpul, ca scuză perpetuă și de necontestat a omului modern (știți voi, faza cu trăim vremuri în viteză maximă, taskuri multe, alea, alea), este valabilă în dublu sens, cum ar veni. Adică, desigur, timpul este limitat și nu ai cum să îl dilați, dar lasă că nici noi nu reușim să îl gestionăm în așa fel încât să ne găsim timp să ne găsim mai mult timp.

Poate că pare un paradox ce zic eu mai sus, dar este așa doar la prima vedere. Căci, dacă stați o lecuță să judecați chestiunea, ea devine cam așa: dacă am reuși să ne oprim câteva minute din viteza dementă înregistrată pe bordul vieții noastre (hai că e mișto metafora asta, este? :D), tot ce ar trebui să facem este să ne setăm următorul obiectiv: cum să facem să ne găsim mai mult timp pentru a face lucrurile care ne plac. Acesta este primul pas. După care puteți folosi tot felul de tooluri (ca să nu le zic sfaturi și recomandări) despre cum să îți eficientizezi timpul și despre cum să îți gestionezi mai bine această resursă. Dar primul pas este extrem de important (și pe care, din păcate, nu prea îl face multă lume): acela de a ne opri ca să ne oferim timp de gândire asupra chestiunii.

Acestea fiind spuse, să introducem un nou episod din serialul de benzi desenate cu Super-Chinezu. Căci, v-ați prins, intrăm imediat în chestiuni mai aplicate, adică să nu stăm așa în teorie, că nu îmi place :D

banda ilustrata Chinezu #3

Dap, despre asta este vorba. Dacă am făcut necesara oprire din viteza vieții noastre, unul din lucrurile de care ar trebui să ne dăm seama este că suntem înconjurați de tool-uri, care, dacă le folosim cum trebuie, ne ajută într-un capitol decisiv, dacă îmi permiteți formularea, al vieții noastre: să devenim super-eficienți. Ceea ce, în contextul acestor rânduri, se traduce cam așa: super-eficiența = mai mult timp.

Mai mult, dacă ar trebui să ”traduc” asta în plan și mai personal, ca să zic așa, ar suna cam așa: nu lăsa chestiunile de rutină (pe care le poți rezolva foarte repede dacă folosești tool-urile corecte) să-ți fure momente cu cei dragi, pe care altfel le-ai perde pentru totdeauna :) Butonul unic de plată din Online B@nking de la UniCredit Bank este un astfel de tool. Pe care vi-l recomand corespunzător.

Cu ce vă ajută acest buton?

Toate plățile se fac acum dintr-un singur loc: transferuri, plata facturi, schimburi valutare, plăți în valută, plăți către trezorerie.

Dacă ai mai plătit în trecut către un beneficiar, trebuie doar să introduci primele caractere și aplicația îți va afișa automat detalii despre acesta (cont, nume).

Dacă vrei să plătești rapid o factură de utilități, o poți face foarte simplu, introducând numele furnizorului de servicii către care vrei să plătești

Și ca să fie și mai ușor pentru tine, transferurile între conturile proprii nu mai necesită semnătură.

Iar, dacă ești client UniCredit Bank și încă nu ai încercat aplicația, poți accesa contul tău Online Banking.

Apropo de partea cu recomandările pe care le-am făcut în campania asta, poate vă interesează și ce am spus despre simplitatea ca o complexitate rezolvată (desigur, pornind de la vorbele marelui Brâncuși) sau despre cum poți să petreci timp de calitate cu copilul tău. Însoțite de câte un episod de bandă desenată cu Super-Chinezu, firește :)

Aș vrea să vă întreb ceva. Așa, ca între noi :D Dacă ar fi să alegeți o singură supriză pe care, dacă ați avea mai mult timp la dispoziție, ați face-o celor dragi, care ar fi asta? :) Și, poate, dacă tot vă gândiți la așa ceva, chiar o să o puneți în practică…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Se poate să găsiți mai mult timp pentru a face surprize celor dragi? Super-Chinezu zice că da :)”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.