Salvați Copiii România a lansat platforma copiisinguriacasa.ro

Salvați Copiii România – în cadrul unui eveniment ce a avut loc pe 27 octombrie 2015 și a fost susținut de Administrația Prezidențială – a lansat linia telefonică Help-Line  (0800 070 040) și platforma copiisinguriacasa.ro.

Cele două instrumente au ca scop oferirea de informații și consiliere gratuită pentru copiii ce au părinți plecați la muncă în străinătate, persoanele în grija cărora au rămas aceștia, precum și specialiștii din domeniul protecției copilului și educației.

Cu acest prilej Salvați Copiii România lansează și o campanie de informare destinată părinților, cu privire la obligațiile care le revin atunci când părăsesc țara, în vederea desemnării unui reprezentant legal al copilului, dar și cu privire la riscurile pe care le implică pentru copii plecarea părinților la muncă în străinătate.

În cadrul proiectului se vor difuza spoturi radio și TV, se vor desfășura caravane de informare în București și 13 județe (atât în mediul urban, cât și în mediul rural) la care vor participa specialiștii Salvați Copiii, precum și campanii de informare prin intermediul DGASPC-urilor, în alte 28 de județe, și se vor organiza evenimente locale.

unnamed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.