28.04.2017

Unele femei lasă impresia că s-au născut cu tocuri

Mă uit în oglindă. Sunt fascinată! Cizmele – astea maro ale mamei sunt atât de frumoase! Ea nu le-ncalță niciodată, oare de ce? Ia să mai fac eu câțiva pași pe-aici prin casă, e și păcat să nu le poarte nimeni. Pe hol îmi place cel mai mult. Se aude un sunet pe care îl iubesc. Toc-toc, toc-toc! Hiiii! Aoleu, le-am rupt! Unul s-a desprins! Ce mă fac? Mama trebuie să apară! O, Doamne, dă-mi o idee!

Aham! Gata! Am scăpat!
Le bag iute în dulap și fug să spăl vasele, azi sunt cea mai cuminte.

Câteva ore mai târziu:
– Bună pui! Uau, ce de treabă ai facut! Uite, azi merg cu tati la o nuntă și pentru că ai fost atât de cuminte o să-ți aduc ție măslinele. Și, dacă o să se servească, și felia de cozonac. Fata mamei harnică!

Merge să-și pregătească hainele. Calcă rochia ei neagra cu guler alb, scoate din sertar eșarfa aurie şi pregătește cămașa cadrilată a tatei. Aștept cu inima bătând să-mi sară din piept! Scoate un sunet ascuțit de căprioară împușcată.
– Ceee? Ce…? Ce au pățit cizmele mele? O, cizmele de la mama! Ce ai făcut? Ți-am spus că n-ai voie să le atingi!
-Dar… le-am reparat! Am pus aracet din borcanul alb din debara și le-am lipit! Și ca sa fiu sigură am pus și jumate din guma mea de mestecat. Din aia de sâmbătă, cu aroma de mentă! Uite, e tare acum, nu se mai mișcă! Și mai am și juma’ de gumă!.. Mama, de ce plângi??”

1031_neon_albastru_extraN-are rost să vorbim de bătaia luată atunci! A fost… pe măsura tocului! Ce concluzie am tras din tot ce s-a-ntamplat atunci? Pai, logic, nu lăsa tocul moștenire! Că nu tine! Și nu te purta cu el ca și cum ar fi o avere, un bibelou. Nu-l scoate de la naftalină doar la nunți! Dacă ai, poartă-l! Zi de zi, indiferent de locul unde mergi!

Dacă poți să-l porti, firesc! Pentru că unele efectiv nu pot! Se chinuie să meargă și mai mult se urațesc.

Altele în schimb, lasă impresia că s-au născut cu tocuri. Rezistă ore în șir și nu s-ar da jos de-acolo, de la înălțime, decât ca să se bage la somn! Femeile-astea emană putere, încredere și stimă de sine. Sunt frumoase și grațioase!

Și eu întorc capul când văd pe strada o damă cu pantofi cu toc care știe să meargă frumos. O admir și o respect! Și încerc să îmi imaginez câte perechi mai are, ce culori, ce forme, ce dimensiuni au tocurile.

Și ma intreb dacă are vreo fetita de 9 ani care să le poarte prin casă în joacă. Apoi ma gândesc la guma mea cu gust de menta! Și mă plimb încet s-aud frumosul „toc-toc, toc-toc„!

————————–

Text scris de Florina Lixandru, în urma provocării mele și pentru Ziua Națională a Femeilor #PeToc, organizată pe cei de la fashionup.ro. Pe 14 septembrie, FashionUp oferă reduceri importante la toate modelele de pantofi din oferta magazinului, timp de 24 de ore.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Nu cred că există pantofi frumoși dacă n-au personalitate, emoție, arcuire

Femei pe toc sau cum o poveste bună începe cu „mă zgâiam la o pereche de pantofi, când deodată…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *