Femeia pe tocuri e artă

Un pantof cu toc din satin negru cu margini albe, mărimea 39 și un ciorap fin care acoperă o gleznă superbă. Asta este imaginea  pe care cei de la Vogue Franța o publicau în revista lor în 1983. Acum vreo opt ani l-am descoperit pe Helmut Newton prin fotografiile sale geniale cu diverse manechine încălțate în pantofi cu toc. Atunci mi-am dat seama pentru prima dată cum o pereche de pantofi cu toc și niște picioare frumoase, nu neapărat lungi, pot ajunge să facă din femeie artă.

Nu cred că există vreun artist care să pună mai bine în valoare o femeie pe tocuri. Helmut Newton, cunoscut și ca ”the king of kink”, face probabil cel mai frumos portret al femeii pe toc. O femeie puternică, provocatoare, în unele impostaze extrem de erotică, impunătoare și întotdeauna încălțată cu o pereche de pantofi cu toc.

Fotografiile cu pantofii creați de Mario Valentino și fotografiați de Helmut Newton sunt ca niște tablouri sacre în care pantoful este transformat în ”plăcere”, iar femeia în purtătoare ilicită de frumos.

Fotografiile lui Helmut Newton m-au făcut să înțeleg cum un pantof cu toc poate transforma instant o femeie, chiar și dacă aceasta este goală. Pantofi cu toc sunt până la urmă lucrurile divine care în timp ne-au conturat feminitatea și ne-au adus printre nori la propriu și la figurat.

Text scris de Liliana Simionescu, în urma provocării mele și pentru Ziua Națională a Femeilor #PeToc, organizată pe cei de la fashionup.ro. Pe 14 septembrie, FashionUp oferă reduceri importante la toate modelele de pantofi din oferta magazinului, timp de 24 de ore.

Campanie #PeToc

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.