Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Femeia pe tocuri e artă

Un pantof cu toc din satin negru cu margini albe, mărimea 39 și un ciorap fin care acoperă o gleznă superbă. Asta este imaginea  pe care cei de la Vogue Franța o publicau în revista lor în 1983. Acum vreo opt ani l-am descoperit pe Helmut Newton prin fotografiile sale geniale cu diverse manechine încălțate în pantofi cu toc. Atunci mi-am dat seama pentru prima dată cum o pereche de pantofi cu toc și niște picioare frumoase, nu neapărat lungi, pot ajunge să facă din femeie artă.

Nu cred că există vreun artist care să pună mai bine în valoare o femeie pe tocuri. Helmut Newton, cunoscut și ca ”the king of kink”, face probabil cel mai frumos portret al femeii pe toc. O femeie puternică, provocatoare, în unele impostaze extrem de erotică, impunătoare și întotdeauna încălțată cu o pereche de pantofi cu toc.

Fotografiile cu pantofii creați de Mario Valentino și fotografiați de Helmut Newton sunt ca niște tablouri sacre în care pantoful este transformat în ”plăcere”, iar femeia în purtătoare ilicită de frumos.

Fotografiile lui Helmut Newton m-au făcut să înțeleg cum un pantof cu toc poate transforma instant o femeie, chiar și dacă aceasta este goală. Pantofi cu toc sunt până la urmă lucrurile divine care în timp ne-au conturat feminitatea și ne-au adus printre nori la propriu și la figurat.

Text scris de Liliana Simionescu, în urma provocării mele și pentru Ziua Națională a Femeilor #PeToc, organizată pe cei de la fashionup.ro. Pe 14 septembrie, FashionUp oferă reduceri importante la toate modelele de pantofi din oferta magazinului, timp de 24 de ore.

Campanie #PeToc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.