Nu cred că există pantofi frumoși dacă n-au personalitate, emoție, arcuire

Dacă te uiți pe pagina Despre a blogului meu, o să observi că mărturisesc dintru bun început că am o relație de amor sincer și fidel cu pantofii. Poșetele nu mă inspiră în vreun mare fel, dar pantofii… wow, sunt supusa frumuseții tocurilor de toate felurile! :D

De mică m-au marcat, probabil ca pe 90% din fetițe, doar că m-a și ținut și încă mă ține această nebunie elegantă.

brdi_59968_extraPantofii vieții mele de fetiță din vremea când Barbie nu exista nici măcar în vocabularele noastre de supuși ai comunismului erau o pereche maro, cu toc de 8, nici prea subțire, dar nici chiar grosuț, pe care îi ținea mamaie în șifonier, la loc de cinste, și de care nu se apropia nimeni!

Da, erau pantofii ei de-nmormântare!! Că așa se obișnuia la țară, indiferent de statutul social, oamenii își pregăteau singuri straiele alea. Băi, dar erau atât de frumoși și eleganți, în sărăcia comerțului nostru de stat socialist multilateral dezvoltat, încât mintea mea a zis că nu se poate să li se facă o atare nedreptate și să stea ascunși de-a pururi! Trebuiau scoși la plimbare, ba chiar încălțați de piciorușe de fetiță cu aspirații încă neidentificate de Carrie Bradshaw.

Și mamaie mă lăsa să-i plimb o dată pe lună, câteva minute, “da’ numai prin casă, mamaie, să nu-i scoți în praf și să nu calci în golul tălpii, că se strică!”, și eu îi plimbam târșâindu-i elegant pe covoare. Aveau două mici lănțișoare aurii pe partea din față, ceea ce-i făcea cu atât mai atrăgători și mai apropiați de niște nestemate!

Am rămas înamorată de pantofii care spun ceva, care au personalitate! Căci, dacă se spune că hainele trebuie să ți se supună ție și nu invers, la pantofi e ca la pisici: nu cred că există pantofi frumoși dacă n-au personalitate, emoție, arcuire, curbura aia suplă a tălpii calapodului, care vine aproape de curbura tălpii tale de femeie, tocul atins de luxul suprem al simplității, tăietura nici prea adâncă și nici prea violent marcată a părții dinspre degete a căputei…! Ah, câtă poezie, cât romantism, câtă vrajă, câtă sexualitate!

Nu vreau să știu despre dezavantajele purtatului de tocuri pe termen lung, le cunosc, am dat și teză. Îmi prefer vraja în care piciorul meu arată ca o bucățică de artă!

———————–

Text scris de Irinel Constantinescu-Martin, în urma provocării mele și pentru Ziua Națională a Femeilor #PeToc, organizată pe cei de la fashionup.ro. Pe 14 septembrie, FashionUp oferă reduceri importante la toate modelele de pantofi din oferta magazinului, timp de 24 de ore.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.