Tu respecți cele 6 porunci ale tocurilor?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Piciorul arată altfel, iar tu te simți mai înaltă și mult, mult mai sexy datorită încălțărilor cu toc. Știi asta, cu siguranță, pentru că altfel nu ai avea în garderobă acele încălțări cu tocuri amețitoare. Dar te poți considera o expertă în tainele mersului la înălțime? Înainte de a răspunde, citește cele șase porunci ale tocurilor, pe care le-am aflat de la un model cu experiență și, în caz că e necesar, perfecționează-ți stilul. Iar dacă nu ești obișnuită deloc cu astfel de încălțări, exersează prin casă mersul corect! Nu se știe când vei dori să faci senzație la vreo petrecere cu niște pantofi spectaculoși și e păcat să ratezi momentul din cauza genunchilor îndoiți sau a spatelui încovoiat.

Ține spatele drept! Când ”te cocoți” pe tocuri cel mai important este să îndrepți umerii și să scoți pieptul înainte. În plus, vei arăta mult mai sexy dacă vei cambra spatele. Așa îți vei pune în valoare talia și îți vei evidenția posteriorul.

Ca să ai un mers natural, atunci când pășești, așază piciorul pe pământ în ordinea: călcâi (adică toc) – talpă – vârf. În caz contrar, vei obosi imediat, iar mersul va arăta dizgrațios, ca al unui bărbat care poartă tocuri.

La fiecare pas, ai grijă să îndrepți genunchii, chiar și atunci când ești obosită! Dacă tot ai ales să porți tocuri într-o zi cu program prelungit, trebuie să faci un efort și s-o închei cu demnitate. Altfel, riști să zică cineva despre tine: ”uite-o și p-asta, parcă merge în genunchi”. Cam neplăcut, nu?!

Când cobori scările (stânga) e bine să calci întâi pe vârf și apoi să așezi tocul. Astfel nu riști să aluneci. La urcare ești mai în siguranță dacă vei pune atât tocul cât și talpa, simultan, pe fiecare treaptă. Acel obicei de a călca doar cu talpa pe treaptă și a lăsa tocul suspendat este destul de periculos și te poate dezechilibra.

Reglează-ți lungimea pasului în funcție de înălțimea sandalelor sau pantofilor. Cu cât tocul este mai înalt, cu atât pașii trebuie să fie mai mici. Desigur, nu trebuie să mergi ca gheișele, dar nici ca pasul tău să aibă o deschidere mai mare de 30 de centimetri. Altfel, nu vei putea ține genunchii drepți, iar cei care te vor vedea vor avea impresia că faci fandări.

La mersul pe tocuri e foarte importantă și mișcarea mâinilor. Pe lângă un mers natural, balansarea mâinilor te poate ajuta și la capitolul echilibru. Există însă și o condiție, mișcarea nu trebuie să fie întâmplătoare, ci în tandem cu a picioarelor. De exemplu, când pășești cu piciorul drept balansează înainte mâna stângă și invers. Brațul trebuie ținut aproape de corp, până la cot. De la cot în jos, acesta trebuie balansat ușor, în direcția piciorului.

Fă exerciții prin casă. Dacă nu ești familiarizată cu mersul pe 10 cm, nu te aventura afară din casă încălțată în pantofii cu supertocuri. Nu de alta, dar riști să-ți scrântești picioarele și să stârnești ironia celor din jur. Cumpără-ți mai întâi niște încalțări cu tocuri de maximum 5 cm, nu foarte subțiri și exersează întâi prin casă. În afară de poziția corpului e foarte important să nu te zgâlțâi la fiecare pas pe tocuri. Pentru aceasta, după ce ai învățat să mergi corect, pune-ți pe cap o carte, în echilibru și, fără s-o ții cu mâna, încearcă să mergi cât mai mult fără să-ți cadă.
Și nu uita! Evită să porți tocuri foarte înalte în zilele când ai mult de mers pe jos, ca să nu te alegi cu dureri de picioare și chiar cu răni.

————–

Text scris de Corina Rob, în urma provocării mele și pentru Ziua Națională a Femeilor #PeToc, organizată pe cei de la fashionup.ro. Pe 14 septembrie, FashionUp oferă reduceri importante la toate modelele de pantofi din oferta magazinului, timp de 24 de ore.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Tu respecți cele 6 porunci ale tocurilor?”

  1. si mai am eu un pont:

    cand iti cumperi pantofi, asigura-te ca poti sta pe varfuri incaltata cu ei, fara sa atingi tocul de podea. daca nu poti face asta, inseamna ca tocurile sunt prea mari pentru tine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)