Rezultatele financiare Orange din primul semestru al anului 2015

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Rețeaua 4G numărul 1 din România, un număr crescător de clienți Orange TV, dar și venituri în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Așa arată o parte din raportul financiar Orange pentru primul semestru al anului 2015, raport valabil la data de 30 iunie. Iată detalii:

În prima jumătate a acestui an, Orange România a înregistrat venituri totale de 453,9 milioane de euro, dintre care 232,8 milioane de euro au fost obţinute în al doilea trimestru. Veniturile au înregistrat o creştere de 6,4% faţă de al doilea trimestru al anului 2014 în bază comparabilă. La 30 iunie 2015, compania avea 10.205.000 de clienţi.

Rețeaua 4G numărul 1 în România

În prezent, Orange oferă rețeaua 4G numărul 1 în România. La 30 iunie, 95% din populația urbană și 67% din populația totală a ţării se puteau bucura de acces la serviciile 4G ale Orange, cu cele mai mari viteze de download din România, atât în interiorul cât şi în exteriorul clădirilor, conform testelor dezvoltate de ANCOM.

În trimestrul al doilea, folosirea internetului mobil a continuat să se intensifice. Traficul de date mobile în reţea este cu 112% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul creșterii vânzării de tablete și de smartphone-uri, precum şi datorită serviciilor 4G, tot mai atractive pentru clienţi. De asemenea, numărul de smartphone-uri compatibile 4G vândute în primul semestru al acestui an a crescut de aproape trei ori comparativ cu perioada similară a  anului trecut, iar numărul de tablete 4G vândute de 4,5 ori. Din totalul de telefoane folosite în rețea unul din două este smartphone, procentul acestora în bază fiind cu 8,6% mai mare comparativ cu același semestru al anului trecut. În mai puţin de un an de la lansarea serviciilor de internet 4G+, portofoliul de smartphone-uri compatibile 4G+ a ajuns la 10 produse.

Noutăţi Orange în primul semestru 2015

În al doilea trimestru al acestui an, Orange a continuat să le aducă noutăţi clienţilor Orange TV: stickul Orange TV, o premieră la nivel de Grup și în România, precum și meciurile din ediția 2015-2016 a Ligii 1 de fotbal, ce pot fi vizionate la Orange TV fără taxe suplimentare de către toți utilizatorii serviciului, prin intermediul canalelor Look TV HD și Look TV Plus HD. Orange TV a continuat aşadar să atragă clienți noi, numărând peste 221.000 de abonați la finalul primului semestru, cu 31.000 mai mulți față de 31 martie 2015. Aplicatia Orange TV Go a inregistrat peste 1 300 000 de descărcari sau actualizări pentru smartphone și tabletă.

Din ce în ce mai mulţi clienţi descoperă şi folosesc serviciile digitale pe care Orange le dezvoltă și care le asigură un acces instant la informaţii, divertisment şi diferite operaţiuni. În urma lansării versiunii noi a aplicației Contul Meu Orange, gradul de folosire a crescut aproape de 4 ori comparativ cu prima jumătate a anului trecut.

Continuând seria campaniilor inovative adresate clienţilor PrePay, Orange a lansat invitația de a susţine împreună liceenii olimpici. O contribuţie de 5% din contravaloarea creditului necesar pentru activarea opţiunilor Orange Star a fost automat direcţionată către un fond de susţinere a elevilor. Acesta a însumat 86 304 euro si a fost suplimentat de Orange până la 100 000 de euro. Fondul va fi distribuit la începerea şcolii către elevii de clasa a IX-a care au obţinut în acest an cel mai mare punctaj la etapa judeţeană a Olimpiadei de matematică.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)