Fundația Vodafone extinde Programul strategic de Investitie in Mediul Rural, care vizează susținerea educației, sănătății și a serviciilor sociale din satele defavorizate ale țării.
Uite cifrele exacte, dacă nu mă credeți, dar și mai multe informații despre program. :D
- Fundatia Vodafone Romania extinde investitiile in educatia si sanatatea categoriilor defavorizate din satele si orasele mici, in toate cele 41 de judete ale tarii
- Fundatia Vodafone Romania a selectat cei patru parteneri alaturi de care va desfasura proiectele regionale
- Fundatia Principesa Margareta a Romaniei – 14 judete, suma alocata de 90.400 Euro
- Fundatia Mereu Aproape – 13 judete, suma alocata de 287.943 Euro
- Fundatia de Sprijin Comunitar – 8 judete, suma alocata de 125.784 Euro
- Fundatia PACT – 7 judete , suma alocata de 518 Euro
Cei patru parteneri strategici selectati de catre Fundatia Vodafone Romania pentru desfasurarea proiectelor in fiecare judet din tara sunt: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Fundatia Mereu Aproape, Fundatia de Sprijin Comunitar si Fundatia PACT.
Prima etapa a acestui program a fost reprezentata de proiectul pilot “Implicat in comunitatea mea”, cu o suma alocata de 149.518 Euro, derulat in parteneriat cu Fundatia PACT. Proiectul a fost lansat in luna martie si a constat in anuntarea unei runde de finantare deschisa pentru proiecte comunitare din sapte judete: Arges, Braila, Buzau, Dolj, Galati*, Mehedinti si Olt. In urma rundei de finantare, au fost alese 10 proiecte in judetele respective. Lista cu proiectele castigatoare se afla pe site-ul http://www.pactpentrucomunitate.ro/proiecte/runda-de-finantare-implicat-in-comunitatea-mea/proiecte-castigatoare/.
Fundatia Mereu Aproape va derula proiecte in zona de vest a tarii in cadrul proiectului “Ajuta un sat. Schimba o tara”. Cele 13 judete in care se vor desfasura proiectele sunt: Alba, Arad, Bihor, Brasov, Caras Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Mures, Timis, Satu Mare, Salaj, Sibiu. Suma alocata se ridica la 287.943 Euro. Proiectele au fost selectate conform unor cercetari realizate in 168 de comunitati din 25 de judete, in perioada decembrie 2014 – februarie 2015, in reteaua Group 4 Youth (retea nationala de scoli si biblioteci din mediul rural, creata in perioada 2011-2014 cu scopul identificarii nevoilor comunicatilor locale), in urma carora Fundatia Mereu Aproape a identificat zonele rurale critice, unde a ales sa isi desfasoare proiectele. Mai multe detalii despre selectia proiectelor se afla pe site-ul http://www.ajutaunsat-schimbaotara.ro/.
Proiectul lansat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sub numele ”Fondul Special pentru copii” demareaza prin lansarea unei runde de finantare deschisa pentru proiecte comunitare din 14 judete din tara: Bistrita Nasaud, Calarasi, Constanta, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Prahova, Valcea, Teleorman, Tulcea. Suma alocata proiectului se ridica la 90.400 Euro. ONG-urile locale cu activitati tip after school (indrumare scolara, activitati extracuriculare), din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din cele 14 judete mentionate, pot aplica, pentru a obtine finantari de pana la 2.000 euro pe proiect. In plus, prin acest proiect, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera sprijin si suport financiar in valoare de 30.000 euro pentru 100 de copii si tineri aflati in dificultate din localitatile mai sus mentionate. Mai multe detalii despre selectia proiectelor si a beneficiarilor se afla pe site-ul http://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii-2015/.
Partenerul Fundatiei Vodafone Romania in regiunea Moldova este Fundatia de Sprijin Comunitar, care lanseaza proiectul “Investitii pentru comunitati durabile”, ale carui fonduri se ridica la 125.784 Euro. Proiectul demareaza prin initierea unei runde de finantare in 8 judete: Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea, prin care ONG-uri locale mici din comunitati cu pana la 30.000 de locuitori, din judetele mentionate, pot aplica, pentru a obtine finantari de pana la 7.000 euro pe proiect. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.
Pentru ambele runde de finantare, proiectele depuse trebuie sa contina o componenta puternica de implicare a comunitatii si sa se inscrie intr-unul dintre cele trei domenii de finantare: educatie, sanatate si servicii sociale. Durata de desfasurare a unui proiect poate fi de pana la 8 luni, in intervalul 1 septembrie 2015 – 30 aprilie 2016. Aplicantii vor trimite o cerere de finantare, in care prezinta propunerea de proiect, pana la data de 22 iulie 2015. Evaluarea proiectelor va avea loc in perioada 23 iulie – 19 august, pe baza criteriilor din regulament. Cererile de finantare vor fi evaluate de catre comisii formate din membri ai fundatiilor implicate. Anuntarea proiectelor care vor primi finantare va avea loc la sfarsitul lunii august 2015.
Mai multe informatii despre regulamente, conditiile de eligibilitate, criteriile de selectie si procesul de aplicare sunt disponibile in documentele aferente publicate pe website-urile: http://www.fpmr.ro/fondul-special-pentru-copii-2015/ si respectiv http://www.fsc.ro/programe/investitii-pentru-comunitati-durabile.
1 thought on “Ia fiți atenți că Fundația Vodafone plănuiește investiții în zonele rurale”
Pingback: Trebuie să iubești foarte mult oamenii. Și, dacă îi iubești, trebuie să le alini suferința - Cristian China Birta