Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Voi știați de „Telefonul Vârstnicului”? Până acum a înregistrat peste 1000 de apeluri

Pentru cei la care nu a ajuns această informație, menționez că „Telefonul Vârstnicului”este prima linie telefonică gratuită şi confidenţială, operată de Fundația Principesa Margareta a României şi finanțată de Fundația Vodafone România prin programul Mobile for Good care răspunde nevoilor vârstnicilor din România, fie că vorbim de informare, consiliere, ori de sprijin emoţional.

La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi şi sunt îndrumate de operatorii specializaţi în asistenţă socială ai Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru rezolvarea problemelor adresate. Linia poate fi accesată şi de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă a unui bătrân.

În cele trei luni de la deschidere, s-au primit apeluri din întreaga țară, atât din mediul rural, cât și din cel urban. În urma acestor apeluri persoanele vârstnice au fost ajutate cu informații utile, sfaturi și sprijin moral. Principalele teme abordate în cele peste 1000 de apeluri se referă la obținerea de ajutor financiar sau medical, cereri de informații practice sau semnalarea unor cazuri de abuz. Unele dintre cazuri au fost redirecționate către ONG-uri locale care derulează activități pentru persoane vârstnice, direcții de asistență socială locale, cămine de bătrâni sau cluburi pentru seniori. Alți apelanți au fost redirecționati spre programul derulat de Asociația ‘Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor’, asociație nou înființată de Fundația Principesa Margareta a României, cu scopul sprijinirii vârstnicilor singuri. Totodată, mulți români au apelat 0800 460 001 pentru a susține financiar sau prin voluntariat programul “Telefonul Vârstnicului”.

12494941_754678364666463_6445691905740018857_n

Un comentariu la “Voi știați de „Telefonul Vârstnicului”? Până acum a înregistrat peste 1000 de apeluri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.