Părinții români pot detecta din timp riscul de autism al copiilor prin platforma searchtsa.ro

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

O nouă platformă de screening este la dispoziția părinților din România pentru a identifica un potential risc de tulburare din spectrul autist la copiii lor:

Fundatia Vodafone Romania si Asociaţia Autism Baia Mare au lansat proiectul ‘SEARCH TSA’, derulat in parteneriat cu Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist- FEDRA si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Iată componentele proiectului:

  • Platforma de screening utilizata de catre parinti si medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu varste intre  2 si 4 ani ;
  • Platforma cu teste de evaluare standardizate utlizata de catre psihologi pentru evaluarea  copiilor cu varste intre 16 luni si 18 ani;
  • Call center national – HELPLINE AUTISM – 0800 500 288,  linie gratuita care vine in sprijinul familiilor ce se confrunta cu aceasta problema dar si al altor categorii de actori sociali care vin in contact cu copiii;
  •  50 de jocuri care ofera o interfata foarte utila si motivanta in interventiile terapeutice si educationale destinate copiilor cu autism.

Proiectul „SEARCH T.S.A. – Screening, Evaluare, Interventie Personalizata si Informare pentru Tulburari din Spectrul Autist”  este finantat de Fundatia Vodafone Romania, prin programul „Mobile for Good. Sustinerea financiara necesara derularii acestui proiect este de aproximativ 55.000 euro din care peste 45.000 euro reprezinta investitia Fundatiei Vodafone Romania.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)