Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Părinții români pot detecta din timp riscul de autism al copiilor prin platforma searchtsa.ro

O nouă platformă de screening este la dispoziția părinților din România pentru a identifica un potential risc de tulburare din spectrul autist la copiii lor:

Fundatia Vodafone Romania si Asociaţia Autism Baia Mare au lansat proiectul ‘SEARCH TSA’, derulat in parteneriat cu Federatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist- FEDRA si Societatea Nationala de Medicina Familiei.

Iată componentele proiectului:

  • Platforma de screening utilizata de catre parinti si medici de familie pentru depistarea precoce a autismului la copiii cu varste intre  2 si 4 ani ;
  • Platforma cu teste de evaluare standardizate utlizata de catre psihologi pentru evaluarea  copiilor cu varste intre 16 luni si 18 ani;
  • Call center national – HELPLINE AUTISM – 0800 500 288,  linie gratuita care vine in sprijinul familiilor ce se confrunta cu aceasta problema dar si al altor categorii de actori sociali care vin in contact cu copiii;
  •  50 de jocuri care ofera o interfata foarte utila si motivanta in interventiile terapeutice si educationale destinate copiilor cu autism.

Proiectul “SEARCH T.S.A. – Screening, Evaluare, Interventie Personalizata si Informare pentru Tulburari din Spectrul Autist”  este finantat de Fundatia Vodafone Romania, prin programul „Mobile for Good. Sustinerea financiara necesara derularii acestui proiect este de aproximativ 55.000 euro din care peste 45.000 euro reprezinta investitia Fundatiei Vodafone Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.