Terra Dacica, acești deraiați de la beneficiile societății capitalisto-nușcum

Am auzit prima dată de Terra Dacica atunci când l-am cunoscut pe Mugur Pop. Despre care, asemenea ardeleanului care vede pentru prima dată o girafă, mi-am zis în barba-mi lipsă ”așa ceva nu există!”. Chiar mi se părea, de la distanță, că personajul ăsta daco-transilvano-mugureano-pletoso-bărbos este un fake, pentru că așa ceva nu are cum să existe, n-are cum. Dar apoi l-am cunoscut. Și, așa cum se întâmplă în cazul tuturor celor care comit eroarea să se lase plezniți de graiul lui, m-am amorezat forever și definitiv de el. Într-un mod spiritual, desigur :D

După care am ajuns să îi cunosc pe nebunii ăștia. Pe Andrei, un dilimandros decisiv și fără putință de recuperare, pe Viorel, pe care îl bănuiesc masiv de naștere postfactum cu o eroare de vreo 2300 de ani, pe Paul, un fel de Deceneu năcăjit că romanii nu au avut ce face și ne-au colindat un pic. Și pe toți ceilalți.

La început m-am uitat cu mare curiozitate la ei. Curiozitatea omului modern, pentru care deraiați de ăștia de la beneficiile societății capitalisto-nușcum nu fac sens (ca să bag o corporatistă de asta la modă). Dar nu mi-a trebuit mult să îmi dau seama că deraiatul eram eu. Închistat în niște norme de conviețuire socială trase la șablon, redus la clișee și stereotipuri despre ce trebuie să facem, nu ce vrem să facem cu adevărat.

Și am început să mă uit la ei cu sfială. Cu sfiala omului modern, pentru care ce fac nebunii ăștia nu mai este ciudat, numai este o curiozitate, ci ceva în care m-aș putea regăsi. Și mi-au devenit dragi. Tare dragi :)

Ce face Terra Dacica? Chestii de reenactment. Adică, pe românește, reconstituire istorică. Adică, mai direct, se îmbracă în daci și în romani și reconstituie nu doar bătălii (asta este chestia cea mai vizibilă pe care o comit ei), ci stilul de viață de pe acele vremuri. Și o fac în niște detalii absolut atroce de faine.

Luni mă întreabă pe facebook Andrei Pogăciaș dacă am văzut la Antena 3 ceva. Îi zic ”nu mă uit uit io la tv, că m-am săturat de politica lor”. După care văd că el zice de emisiunea ”În premieră”, realizată de Carmen Avram, o emisiune care prinde lejer Top 3 la mine în ce ce privește emisiunile tv de pe la noi. O emisiune integrală despre Terra Dacica. La care m-am uitat cu mare, mare, mare drag. Ceea ce vă recomand să faceți și voi. Pentru că este foarte bine făcută, probabil cel mai bun material de televiziune despre ei ever. Adică ce zic io probabil, sigur ăsta este!

Felicitări, Carmen, pentru că ai reușit să mă ții lipit de o emisiune tv mai mult de 1,27 minute. Este o performanță extraordinară, trust me. Și felicitări echipei pentru o emisiune de referință. Mai vrem, să știi :D

Apropo, dacă vreți să îi vedeți pe cei de la Terra Dacica la lucru, o puteți face weekendul acesta, la Festivalul Cetăților Dacice. Recomand. O să vedeți ceva ce nu ați mai văzut. Și o să vă pună un pic pe gânduri, oameni moderni ai societății capitalisto-nușcum ce sunteți :)

IMG_9214-620x413

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Terra Dacica, acești deraiați de la beneficiile societății capitalisto-nușcum”

  1. Pingback: Festivalul Antic Tomis în Constanța și DacFest în Hunedoara, reconstituiri istorice

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.