Studiu: Ce fac românii când au o problemă de sănătate?

V-am spus sau nu că o să revin cu cifre clare legate de cât de mulțumiți suntem noi, românii, de sistemul medical din țară?  Nu știu dacă rezultatele vă surprind, dar suntem fruntașii Europei în topul trist al nemulțumițumirilor legate de îngrijirea medicală primită. Și n-o spun eu, o zic cifrele Eurostat și rezultatele sondajului de opinie pe care v-am rugat să îl completați.

Untitled

Ca să nu mai prelungesc suspansul, uitați, dragilor, concluziile cercetării Ce fac românii atunci când au o problemă de sănătate; cercetare dusă la bun sfârșit de Intermedicas Worldwide, prima clinica din Romania specializata in second opinion medical si brokeraj de medici.

1. Dintre cei 250 de respondenți, 70% se îndreaptă către sfaturile medicului de familie atunci când au o problemă medicală.

2. Pentru a găsi cel mai bun medic, fie dăm search pe Google (30%), fie apelăm la cunoștințe, cărora le acordăm cu un procent mai multă încredere, adică 31%.

3. Dacă ne-am confrunta cu o problemă medicală serioasă, 71% dintre noi ar solicita o altă părere, 32% am căuta pe internet, iar 17% am avea încredere în primul medic.

4. Tot în situațiile medicale grave, 70% dintre noi ar apela la clinici private din țară sau străinătate și numai 10% am alege  spitalele de stat.

5. De asemenea, atunci când vrem să avem acces la un medic de elită, apelăm la cunoștințe (70%), iar 26% la recomandările medicului de familie.

Acestea fiind zise, vă las pe voi să trageți concluziile.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Studiu: Ce fac românii când au o problemă de sănătate?”

  1. Pingback: De ce vă recomand să apelați la second opinion

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)