V-am spus sau nu că o să revin cu cifre clare legate de cât de mulțumiți suntem noi, românii, de sistemul medical din țară? Nu știu dacă rezultatele vă surprind, dar suntem fruntașii Europei în topul trist al nemulțumițumirilor legate de îngrijirea medicală primită. Și n-o spun eu, o zic cifrele Eurostat și rezultatele sondajului de opinie pe care v-am rugat să îl completați.
Ca să nu mai prelungesc suspansul, uitați, dragilor, concluziile cercetării Ce fac românii atunci când au o problemă de sănătate; cercetare dusă la bun sfârșit de Intermedicas Worldwide, prima clinica din Romania specializata in second opinion medical si brokeraj de medici.
1. Dintre cei 250 de respondenți, 70% se îndreaptă către sfaturile medicului de familie atunci când au o problemă medicală.
2. Pentru a găsi cel mai bun medic, fie dăm search pe Google (30%), fie apelăm la cunoștințe, cărora le acordăm cu un procent mai multă încredere, adică 31%.
3. Dacă ne-am confrunta cu o problemă medicală serioasă, 71% dintre noi ar solicita o altă părere, 32% am căuta pe internet, iar 17% am avea încredere în primul medic.
4. Tot în situațiile medicale grave, 70% dintre noi ar apela la clinici private din țară sau străinătate și numai 10% am alege spitalele de stat.
5. De asemenea, atunci când vrem să avem acces la un medic de elită, apelăm la cunoștințe (70%), iar 26% la recomandările medicului de familie.
Acestea fiind zise, vă las pe voi să trageți concluziile.
1 thought on “Studiu: Ce fac românii când au o problemă de sănătate?”
Pingback: De ce vă recomand să apelați la second opinion