Recomandări pentru părinţii care îşi însoţesc copiii la Târgul de Jucării

Am fost de vreo cinci ori la Târgul de Jucării, organizat de simpaticii de la Teatrul Masca. Şi de fiecare dată am văzut învăţat câte ceva. Căci atunci când vezi un copil cât de serios negociază cu tine pentru o jucărie sau când vezi bucuria din ochii lui când aţi bătut palma pe o „afacere” simţi cumva că ţi-ai luat doza de energie pentru ceva vreme :)

Dacă nu v-aţi dus niciodată copiii la un astfel de târg, vă recomand să o faceţi. Să le spuneţi să îşi aleagă jucăriile, jocurile sau cărţile pe care, din diverse motive, nu le mai vor şi să le pună în vânzare. Implicaţi-vă în pregătirea asta. Discutaţi cum să faceţi preţurile, cam care ar fi ultimul preţ până la care este dispus să meargă, cum să aibă o strategie de marketing (sunt absolut superbi copiii care îşi fac reclamă în timpul târgului!). Dar, extrem de important, să nu luaţi totul ca pe o glumă. Căci copilul vostru nu vede lucrurile aşa. El chiar se pune serios pe treabă, devine cu adevărat un mic antreprenor, o să vedeţi :)

O să vă surprindă piticii voştri atunci când o să îi vedeţi în postura de antreprenor. O să ridicaţi sprânceana când o să îl vedeţi cum negociază cu cineva care (eu aşa fac, ca să intru în logica „afacerii) propune alt preţ. O să vă înduioşaţi când o să vedeţi cum discută cu un alt copil posibilitatea unui schimb de jucării, când o să simţiţi seriozitatea cu care ei tratează această tranzacţie. O să vă crească inima atunci când copilul vostru o să decidă să ofere o parte din jucării organizatorilor, care vor avea grijă să ajungă la alţi copii, care au mare nevoie de ele.

Căci, dragilor, o fi un târg pentru copii. Dar noi, oamenii mari, o să fim cei mai câştigaţi din această ispravă, căci o să ne vedem copiii cum ne dau nişte lecţii de mare, mare angajament :)

afist-targ-jucarii-2014-corect

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Recomandări pentru părinţii care îşi însoţesc copiii la Târgul de Jucării”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.