21.04.2017

Cum prestează cultura în social media?

Dacă mă luați repede și mă întrebați care este instituția culturală care se mișcă cel mai bine în social media, v-aș răspunde imediat: Teatrul Masca. Și nu e vorba de nuș ce studii și analize făcute, ci doar de feelingul meu personal. Pentru că da, e adevărat, cei de la Masca se mișcă foarte bine pe blog, pe twitter și pe facebook. Adică interacționeză cu oamenii, nu folosesc doar aceste noi media pentru a transmite mesajele lor și atât. Ei răspund, ei vorbesc, ei comunică bidirecțional. Plus că au idei foarte faine :)

Una din aceste idei este asta. Adică dacă ești elev și te duci și arăți că ai media de minimum 9,50 primești bilete gratuit la spectacole :) Am putea spune că nu e mare șmecherie (din punct de vedere financiar, al efortului organizatoric sau al altor resurse), dar eu unul cred că cea mai mare șmecherie (ca să păstrez terminologia inițială) este că cei de la Masca se gândesc să facă așa ceva, să iasă din rutina cu care, din păcate, ne lovesc cele mai multe instituții culturale. Pentru că a face lucrurile altfel (și bine) este, după umila mea părere, decisiv, mai ales în domeniul cultural.

Ocazie cu care vă întreb ce alte instituții culturale știți voi că se mișcă mai cu talent prin social media. Să facem, cum ar veni, un fel de recensământ 2.0. Și să le urmărim și noi, că aia e ideea :)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Istoria romană a lui Mommsen, de avut în bibliotecă

Dansați, dansați

4 comentarii

 1. vineri, 30 septembrie 2011, 06:14

  Multumim mult. Si multumim si pentru ca oamenii din online ne sustin, ne incurajeaza si, de multe ori, chiar ne rasfata!

  Răspunde
 2. sâmbătă, 1 octombrie 2011, 07:29

  […] despre Masca de pe blogurile lui Semanticus şi Chinezu le-am postat, mândri , pe contul nostru de […]

  Răspunde
 3. luni, 3 octombrie 2011, 05:51

  […] vreţi să discutaţi despre cum prestează cultura în social media… :) Share var btn_style = '44×63'; var article_id = 14148; var mc_url = […]

  Răspunde
 4. marți, 1 noiembrie 2011, 05:49

  […] I-am lăudat de mai multe ori pe cei de la Teatrul Masca. Dacă nu pentru prestația artistică (la care nu mă pricep, am stabilit mai sus ), pentru excelenta activitate a instituției pe social media, de care, e cazul să o spunem deschis și să o felicităm pentru asta, este de vină Anca Florea Căci au foarte multe idei faine, dar cel mai important este că nu se opresc la stadiul de idei, ci le și aplică. Iar prezența lor în social media este constantă și asta se vede, căci Teatrul Masca a ajuns să fie în cercul celor pe care îi numim ”de-ai noștri” […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *