În Oraşul Minunilor, o umbrelă poate adăposti doi oameni

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Trăiesc în Bucureşti de 20 de ani. De fiecare dată când cineva zice “pfoai, ce de rahat e Bucureştiul!” îi dau dreptate. Nu am cum să nu îi dau dreptate. Dar de fiecare dată când cineva zice “pfoai, ce frumos e Bucureştiul ăsta!” îi dau dreptate. Pentru că nu am cum să nu îi dau dreptate.

Dintre toate oraşele din ţara asta a noastră, Bucureştiul cred că poate fi folosit cel mai bine pentru a ilustra parabola (mă rog, e mult spus, dar aţi înţeles voi) cu jumătatea plină şi jumătatea goală a paharului. Pentru că Bucureştiul are o imensă jumătate goală, aşa cum are şi o imensă jumătate plină. Depinde la ce ne uităm. Căci timp şi suflet de amândouă jumătăţile nu avem.

Eu unul aleg, nu doar în cazul Bucureştiului, să mă uit la jumătatea plină. Pentru că – dacă permiteţi unui acerb băutor de bere comparaţia – doar din jumătatea plină se poate bea, la aia goală te poţi doar uita cu nostalgie la ce a fost şi, în rare cazuri, cu speranţă şi optimism că va mai fi.

Acestea fiind spuse, salut iniţiativa Oraşul Minunilor. Deşi cred că e un pic exagerată faza cu “minunile”. Dar, pe de altă parte, prefer oricând pe cineva care vede minuni în lucruri frumoase decât pe cineva care nu vede nimic nici măcar într-o minune :)

Vedeţi pe site şi pe pagina de facebook despre ce este vorba. Sintetizat la maximum, faza sună cam aşa:

Incepem prin a arata locuri frumoase din jurul tau, daca stii un loc minunat anunta-ne pe adresa om at orasulminunilor.ro , vom lasa acolo semnul Orasului Minunilor – As-ul de Pica – si le vom spune ca au fost recunoscuti pentru lucrurile frumoase pe care le fac.

Palatul-CEC

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “În Oraşul Minunilor, o umbrelă poate adăposti doi oameni”

  1. Pingback: Gata, e oficial! Am secţiune specială "Oraşul Minunilor" pe blog - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)