The Notebook

Staţi liniştiţi, nu vorbim aici despre gadgeturi şi despre deviceuri. Sau, cel puţin, nu în modul în care ne
raportăm astăzit la un notebook. Căci eu vreau să vă spun despre „The Notebook”, filmul lui János Szász, ultimul pe care l-am văzut la TIFF 2014, după care, cu regret că mă despart anul acesta de Festival, am revenit în Bucureşti. Unde, fireşte, mă aşteptau catralioane de treburi, dar asta este din alt film, ca să zic aşa :D

Mi-a plăcut foarte mult „The Notebook”. Pe lângă faptul că este un film foarte bine realizat din punct de vedere tehnic, pe lângă faptul că scenariul este unul excelent luat la pilă după cartea originală, mi-a plăcut foarte mult jocul celor doi copii şi, în special, jocul bunicii lor, una din cele mai nenorocite scorpii pe care le-am văzut în ultima vreme.

Legătura cu notebook este un caiet în care cei doi fraţi, loviţi dur de vremurile din timpul celui de-al doilea război mondial, scriau tot ce li se întâmplă. Este o paralelă amară între notebookurile noastre, simbol al progresului şi al prosperităţii personale şi notebookul lor, un caiet vechi din hârtie, în care nu jucau solitaire sau căutam pe google „când o să se termine războiul”, ci îşi scriau viaţa.

Recomand filmul. Cu mare căldură.

the_notebook

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)