Din 14 octombrie 2013 Asociația TETA lansează Alternopedia – ateliere inspirate de teatru. Echipa care a creat unul dintre cele mai importante fenomene de educație alternativă prin teatru din România, continuă povestea, de această dată în București.
Atelierele Alternopedia duc mai departe experiența începută în urmă cu opt ani la Alexandria, în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS. Alternopedia este un program de explorare personală, care se întâmplă saptămână de săptămână în București.
Teatrul nu e doar pentru scenă, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele îi aduc pe participanți mai aproape de ei înșiși și de potențialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale și întâlniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la această experiență să devină mai dezinhibați și mai încrezători în propriile forțe.
„Un tip de prejudecată ne îndeamnă să rupem artiștii de oamenii ”normali” și să facem din artă ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atât de utile pentru dezvoltarea fiecăruia, încât cred că ar trebui folosite nu doar într-un proiect ca Alternopedia, ci la scară largă, în orice instituție de învățământ.” (Marius MANOLE, susținător Alternopedia)
Ca structură, Alternopedia înseamnă 2, 4, 6 sau 8 luni de recreație inspirată de teatru, organizată în 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoaștere, lucru în echipă, improvizație și interpretare). Fiecare modul are 7 săptămâni și include 8 întâlniri : 7 ateliere de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, a câte 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Brândușe, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae și Alin State); 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrimă & stage combat cu Florin Kievorkian, muzică & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu). În plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia să intre în dialog cu unul dintre susținătorii proiectului, în cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.
Să fii Alternoped înseamnă să vrei mai mult de la tine, să crezi că poți să mergi altfel: împotriva curentului, împotriva clișeelor, împotriva plictiselii.
Înscrierile se fac până pe 10 octombrie pe www.alternopedia.ro. În weekendul 21-22 septembrie orice persoană interesată este așteptată la atelierele deschise Alternopedia, pentru un demo gratuit al experienței.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.alternopedia.ro, www.facebook.com/alternopedia sau să contactaţi Andreea Borțun, andreea at alternopedia.ro.