Exemple concrete de cadouri primite de bloggeri

V-am întrebat eu despre faza cu ce cadouri/atenţii/alea alea primesc, în minunata mea calitate de blogger, dar nu v-aţi arătat prea încântanţi. Au fost unii, însă, pe mail sau pe alte canale 2.0 de comunicare imediată, care mi-au spus “măh, nu e bine să faci de astea, sutn chestii aşa, de industrie, nu e bine să le arăţi“.

Un astfel de mesaj am primit chiar ieri (bine, a fost mult mai filosofic şi tocmai de aceea mult mai enervant) cum că ar trebui să scriu ceva în contra celor care ziceau că nu mai vor să primească astfel de cadouri sau ceva de genul. Mie mi-a scăpat cine a scris (scuzaţi-mă, colegilor care aţi scris, dar am nişte zile de alea), căci am alte alea pe cap zilele astea, dar mi s-a părut nu ştiu cum faza cu scrisul pe subiect doar ca să îi contrezi pe alţii. Treaba lor ce fac alţii cu astfel de cadouri/atenţii/alea alea, cum e treaba mea ce fac cu ele, evidamont.

Este adevărat că a reuşit să facă ceva personajul filosofic despre care vă ziceam. Adică să mă determine să fac un inventar periodic al lucrurilor pe care le primesc de la agenţii sau companii sau pur şi simplu de la colegi bloggeri (dap, se întâmplă, şi eu trimit de astea). Dintr-un motiv foarte argumentat: aşa vreau eu să fac. Alţii să facă fix cum vor ei, că doar de aia sunt bloggeri.

Fac o cuvenită precizare: aceste cadouri/atenţii/alea alea intră în categoria de “nesolicitate şi necontractuale”, iar orice atenţie nesolicitată şi necontractuală nu constituie în nici un fel o obligaţie de a scrie pe blog sau de a anunţa pe facebook sau ceva de genul. Zic asta ca să fim clar înţeleşi. Sigur că unele mă ating la coracon şi atunci scriu despre ele, dar o fac pentru că mi-a plăcut faza şi, desigur, dacă am şi timp. Adică scriu postare separată, o pun în context, adică mai complicăciune, nu doar să le pun în inventarul pe care o să vi-l raportez de acum înainte.

Poate unii vă întrebaţi ce fac cu lucrurile pe care le primesc. În proporţie de 80% nu le folosesc eu. Le dau altora. Sau le pun într-un colţ al biroului şi uit de ele până când (rar, desigur…) facem o debarasare generală, cum ar veni. Multe nu îmi spun nimic. Dar unele sunt extrem de simpatice, după cum vă spuneam, aşa că reacţionez la ele.

No bun, hai să vă spun ce am primit în ultima vreme. Le aveţi mai jos. Cu menţiunea că vi le arăt doar pe cele de care îmi amintesc acum… Căci unele sunt ori date altcuiva, ori prin ceva colţ puse bine până la următoarea debarasare…

Lay’s Sete de bere. Bine, aici e un pic altfel, căci sunt parte integrantă din campania prea frumoasă, aşa că era normal să le primesc spre degustare : Dar am zis să fiu 100% corect şi să spun tot, tot!

photo

BuzzStore. Ia uitaţi ce kit simpatic am primit de la ei, cu portavoce şi tot tacâmul :)) Interesant proiectul, cei care vreţi să faceţi buzz şi să fiţi recompensaţi pentru asta daţi un ochi, poate vă băgaţi.

photo (1)

Clear. Vă pot arăta doar ceasul ăsta, chiar simpatic. Pentru că am mai primit şi ceva şampoane, pe care le-am băgat în teste, cum ar veni :D

photo (2)

Timişoreana Brună. Am primit un six pack şi un CD cu Florin Piersic (aşa scrie pe copertă, după cum puteţi vedea), dar pe care încă nu am apucat să îl văd.

photo (3)

14 comentarii la “Exemple concrete de cadouri primite de bloggeri

 1. cotos Reply

  Nu e rau :) In special ceasul de la Clear, aia arata bestial.

  • Cristian China Birta Reply

   Da, e simpatic. Il vrei? Ti-l dau pe un adevertorial :)) #asasefacafacerile

 2. georgiana ene Reply

  ah, ai scris tu ca primesti cadouri si de la bloggeri. pentru ca asta voiam sa te intrb: daca iti fac si ei cadouri.
  asta pentru ca mi-ai dat o idee. o sa vezi :D

 3. Natural Reply

  Pai de ce sa nu le arati? Nu neaparat de lauda, dar sa auda si altii ca se poate. Eu fac unpacking la fiecare premiu/cadou/surpriza primita, indiferent de valoare. Spor!

  • Cristian China Birta Reply

   Stai ca nu o inteleg pe asta cu lauda. Adica sa te lauzi ca ai primit cadouri?

   • Natural Reply

    Ba da, dar nu asta este singurul scop. Ci sa arat si altora ca se poate. Sa “manaca” si sufletu’ lor asa bucurie :)

    • Cristian China Birta Reply

     Aaaaaa, adica sa te lauzi ca te-au bagat in seama companiile sau ceva. Ciudata motivatie, ciudata rau de tot, dar m-am prins :))

    • Natural Reply

     Stai ca “ba da” e cam evaziv :) Am zis in general despre premii, nu neaparat despre cadouri. Eu vad si un motiv de lauda, de ce sa nu te bucuri/lauzi ca ai castigat un premiu? La cadouri nu chiar sa te lauzi, dar daca as primi un cadou pe care-l apreciez as scrie despre el (un pic laudativ :).

 4. Andreea D. Reply

  Atata timp cat nu apar articole kilometrice si zilnice dedicate SPECIAL, dar special, companiilor care ti-au oferit acele cadouri este ok.

 5. Andreea Reply

  ceasul ala e demential! :D

 6. D-Petre Reply

  Mai ai berea ? :)

 7. gabi Reply

  Ceasul si berea mi-au atras atentia in mod special

 8. omulvaly Reply

  sunt curios bloggerii cu ce te-au atins la coarda sensibila !

  • Cristian China Birta Reply

   O sa pun si cadourile primite de la bloggeri in inventarul despre care spuneam. Pe cele pe care le-am primit nu le mai pun. Caci nu se aplica retrospectiv, cum ar veni :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.