Exemple concrete de cadouri primite de bloggeri

V-am întrebat eu despre faza cu ce cadouri/atenţii/alea alea primesc, în minunata mea calitate de blogger, dar nu v-aţi arătat prea încântanţi. Au fost unii, însă, pe mail sau pe alte canale 2.0 de comunicare imediată, care mi-au spus „măh, nu e bine să faci de astea, sutn chestii aşa, de industrie, nu e bine să le arăţi„.

Un astfel de mesaj am primit chiar ieri (bine, a fost mult mai filosofic şi tocmai de aceea mult mai enervant) cum că ar trebui să scriu ceva în contra celor care ziceau că nu mai vor să primească astfel de cadouri sau ceva de genul. Mie mi-a scăpat cine a scris (scuzaţi-mă, colegilor care aţi scris, dar am nişte zile de alea), căci am alte alea pe cap zilele astea, dar mi s-a părut nu ştiu cum faza cu scrisul pe subiect doar ca să îi contrezi pe alţii. Treaba lor ce fac alţii cu astfel de cadouri/atenţii/alea alea, cum e treaba mea ce fac cu ele, evidamont.

Este adevărat că a reuşit să facă ceva personajul filosofic despre care vă ziceam. Adică să mă determine să fac un inventar periodic al lucrurilor pe care le primesc de la agenţii sau companii sau pur şi simplu de la colegi bloggeri (dap, se întâmplă, şi eu trimit de astea). Dintr-un motiv foarte argumentat: aşa vreau eu să fac. Alţii să facă fix cum vor ei, că doar de aia sunt bloggeri.

Fac o cuvenită precizare: aceste cadouri/atenţii/alea alea intră în categoria de „nesolicitate şi necontractuale”, iar orice atenţie nesolicitată şi necontractuală nu constituie în nici un fel o obligaţie de a scrie pe blog sau de a anunţa pe facebook sau ceva de genul. Zic asta ca să fim clar înţeleşi. Sigur că unele mă ating la coracon şi atunci scriu despre ele, dar o fac pentru că mi-a plăcut faza şi, desigur, dacă am şi timp. Adică scriu postare separată, o pun în context, adică mai complicăciune, nu doar să le pun în inventarul pe care o să vi-l raportez de acum înainte.

Poate unii vă întrebaţi ce fac cu lucrurile pe care le primesc. În proporţie de 80% nu le folosesc eu. Le dau altora. Sau le pun într-un colţ al biroului şi uit de ele până când (rar, desigur…) facem o debarasare generală, cum ar veni. Multe nu îmi spun nimic. Dar unele sunt extrem de simpatice, după cum vă spuneam, aşa că reacţionez la ele.

No bun, hai să vă spun ce am primit în ultima vreme. Le aveţi mai jos. Cu menţiunea că vi le arăt doar pe cele de care îmi amintesc acum… Căci unele sunt ori date altcuiva, ori prin ceva colţ puse bine până la următoarea debarasare…

Lay’s Sete de bere. Bine, aici e un pic altfel, căci sunt parte integrantă din campania prea frumoasă, aşa că era normal să le primesc spre degustare : Dar am zis să fiu 100% corect şi să spun tot, tot!

photo

BuzzStore. Ia uitaţi ce kit simpatic am primit de la ei, cu portavoce şi tot tacâmul :)) Interesant proiectul, cei care vreţi să faceţi buzz şi să fiţi recompensaţi pentru asta daţi un ochi, poate vă băgaţi.

photo (1)

Clear. Vă pot arăta doar ceasul ăsta, chiar simpatic. Pentru că am mai primit şi ceva şampoane, pe care le-am băgat în teste, cum ar veni :D

photo (2)

Timişoreana Brună. Am primit un six pack şi un CD cu Florin Piersic (aşa scrie pe copertă, după cum puteţi vedea), dar pe care încă nu am apucat să îl văd.

photo (3)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

14 thoughts on “Exemple concrete de cadouri primite de bloggeri”

  1. Pai de ce sa nu le arati? Nu neaparat de lauda, dar sa auda si altii ca se poate. Eu fac unpacking la fiecare premiu/cadou/surpriza primita, indiferent de valoare. Spor!

        1. Stai ca „ba da” e cam evaziv :) Am zis in general despre premii, nu neaparat despre cadouri. Eu vad si un motiv de lauda, de ce sa nu te bucuri/lauzi ca ai castigat un premiu? La cadouri nu chiar sa te lauzi, dar daca as primi un cadou pe care-l apreciez as scrie despre el (un pic laudativ :).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)