Încă un moment istoric pentru blogosfera românească

Later edit: Pentru că unii sunteţi din alt film, ţin să precizez că ceea ce facem pentru promovarea acestui eveniment este pro bono. Pentru că vrem şi pentru că putem! Daţi un google să înţelegeţi ce înseamnă, triştilor :D

……………………………..

Unii veţi spune că iar exagerez, că iar văd chestiile faine care se întâmplă, în loc să văd  – aşa cum, din păcate, faceţi mulţi dintre voi – doar urâtul din această mult mai frumoasă decât credeţi lume 2.0. Unii veţi spune că iar găsesc prilej să mă laud, ceea ce, fireşte, fac, pentru că am cu ce şi pentru că – ştiţi vorba mea – dacă nu te lauzi tu, relax, că nu o să te laude nimeni altcineva. Iar unii veţi spune că e interesantă chestiunea, dar nu e istorică, dă-o-n leprechaunul ei de treabă. Treaba voastră ce credeţi, pentru mine tot istorică rămâne. Nu în sensul gen bătălia de la Podul Înalt, ci în sensul că este o premieră şi că – din nou arogant cum mă ştiţi – joc un rol foarte important în isprava asta.

Poate mai ţineţi minte că v-am mai spus despre alte momente pe care le-am considerat istorice. Faptul că steagul Jocurilor Olimpice a fost înălţat la Ambasada Marii Britanii din Bucureşti de către o bloggeriţă a fost unul din aceste momente istorice. Faptul că am avut, pentru prima oară ever, “Blogger european“, ispravă realizată în colaborare cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, a fost un alt moment teribil de important pentru blogosfera noastră. În aceeaşi linie de colaborări “insitituţionale”, daca vreţi, vă raportez şi isprava de mai jos.

Fii blogger oficial la St. Patricks Day” este numele campaniei pentru promovarea evenimentului cu pricina. Pe care o realizăm în colaborare cu Ambasada Irlandei şi cu sprijnul Guinness. Mi-ar părea foarte rău să vi se pară puţin lucru că cei de la Ambasada Irlandei au decis să aibă încredere în blogosfera românească şi să promoveze prin intermediul Blogal Initiative (dar nu numai) acest eveniment. Căci nu este puţin lucru, nu este deloc.

Aş fi foarte bucuros dacă aş vedea reacţia blogosferei româneşti la acest gest de deschidere din partea Ambasadei Irlandei. Să văd o reacţie frumoasă, care să arate că blogosfera noastră este aşa cum cred eu, nu cum spun alţii, adică frumoasă şi înţelegându-şi rostul său în această lume modernă :)

Aşa că rugămintea mea este să scrieţi despre acest eveniment, să îl promovaţi cât puteţi de bine, chiar dacă nu participaţi la campanie. Şi v-aş ruga să îmi spuneţi unde aţi scris, ca să pot centraliza pentru a arăta partenerilor de la Ambasada Irlandei  – repet – ce faină e blogosfera noatră atunci când vrea!

parada-st-patricks-day

12 comentarii la “Încă un moment istoric pentru blogosfera românească

 1. gabi Reply

  Eu am sa scriu. Nu voi participa la campanie, doar voi scrie. Sa apeleze o ambasada la blogosfera romaneasca e ceva

  • Cristian China Birta Reply

   Ai vazut ca avem “antecedente” cu Ambasada Marii Britanii si cu Reprezentanta Comisiei Europene, asa ca drumul ne este deschis, cum ar veni :)
   Multumesc de pe acum pentru ca te implici!

 2. IanculescuHimself Reply

  Si eu mi-am trasat cateva idei si am sa scriu pentru ca mi se pare foarte tare treaba asta. Iar posibilitatea de a fi acolo chiar este ceva special.

  In general bloggerii “mici” pornesc de la ideea gresita ca “sunt atatia mai buni ca mine si nu are sens sa scriu”.

  • Cristian China Birta Reply

   Of, ma lupt de ani de zile cu ideea asta de blogger mic. Din fericire, pot sa raportez ceva succese consistente pe acest front. Si ma duc inainte ca tancul rusesc :))

 3. Madalin Blidaru Reply

  Unul dintre momentele cand imi pare rau ca nu stau in Bucuresti :)

  • Cristian China Birta Reply

   Pai mai hai si matale pe aici, macar in vizita, mai barfim, mai povestim, alea, alea, ca baietii :D

 4. psi Reply

  o să ai un articol și de la mine. patrick.s day este una dintre marile și ascunsele mele dorințe, chiar dacă aș vrea să se petreacă prin irlanda. pentru că acolo e spiritul … verde cu adevărat. nu particip la campanie, dar asta nu înseamnă că nu pot să scriu de pildă de primul peu patrick.s dat petrecut in live blogging cu gabriela cimpoca. :)

 5. gabi Reply

  Acum astept comentarii rautacioase de genul: cu cat am fost remunerati pentru a scrie. Vad ca se poarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.