TIFF nu e doar despre arta cinematografică – TIFF Art

Festivalul Internațional de Film TransilvaniaTIFF– știe să pună în valoare și alte arte decât arta cinematografică. Unul dintre cele mai însuflețite locuri în perioada TIFF este Muzeul de Artă.

Numeroase expoziții de fotografie, de îmbrăcăminte sau cu focus pe o anumită țară au avut vernisajul în cadrul ediției  a 11 a TIFF.  „Ziua Diversității” a avut un program variat dedicat promovării înțelegerii inter-etnice, asemenea evenimentelor din cadrul Zilei Maghiare.  Etajul superior al muzeului a luat viață prin expoziția „Salon pe balcon 2012” care a reunit nu mai puțin de 42 de artiști. Cei ce au vizitat această expoziție s-au delectat cu picturi superbe, obiecte ornamentale cât și artă abstractă sau bijuterii.

Salon pe balcon
Salon pe balcon

Parterul Muzeului a găzduit expoziția lui  Cosmin Bumbuţ cu titlul Cuba Continuă. Vernisajul acesteia a fost acompaniat și de lansarea cărții cu același nume semnată impreuna cu Elena Stancu.

Cuba Continuă
Cuba Continuă

Printre concertele din cadrul TIFF s-au numărat cele alor LAIBACH, Mandinga și încă cinci din cadrul TIFF MUSIC. Baba Zula, Noze, Nico de Transilvania, Buscemi și Sekuoia au concertat luni pe scena de la Hala Flacăra.  Cei de la Mandinga au urcat pe scena Muzeului de Artă cântând piese personale cât și cover-uri. Tot atunci au lansat si filmul Mandinga 10 ani.  Ansamblul Einuiea a acompaniat live cele trei scurtmetraje americane de avangardă inspirate de filmul Cabinetul doctorului Caligari (Germania, 1920, r. Robert Wiene). Acest performance inedit a avut loc în curtea muzeului.

Un alt punct fierbinte pe harta locațiilor Festivalului Internaţional de Film Transilvania este Clădirea fostului Hotel Continental . Aici sunt gazduite Târgul Vintage,  Merchandise exhibition și expozitia lui Joachim Luetke. Produsele de merchandise expuse sunt lucrări ale studențiilor din Departamentul de Fashion Design al Universității de Artă si Design Cluj Napoca. Vernisajul zilei a fost cel al expoziției TRANSFORMER – The Art of Visualizing Music semnată Joachim Luetke. Până în ultima zi a festivalului aveți acces la aceste minunate colecții.

Merchandise exhibiton - UAPD
Merchandise exhibiton - UAPD

Cei de la Romano ButiQ au fost prezenți cu un concert de muzică tradiţională romani în cheie modernă. Deasemenea pe strada Eroilor au fost amplasate două corturi, unul cu exponate din cultura romani iar al doilea fiind un atelier de lucru pentru împletit coșuri de nuiele.

Pagina de Facebook TIFF Art

Cosmin Bumbuț - Cuba Continuă
Cosmin Bumbuț - Cuba Continuă
Salon pe Balcon - expoziție
Salon pe Balcon - expoziție
Salon pe Balcon - expoziție
Salon pe Balcon - expoziție
Salon pe Balcon - expoziție
Salon pe Balcon - expoziție
Merchandise Exhibition  UAPD
Merchandise Exhibition UAPD
Merchandise Exhibition  UAPD
Merchandise Exhibition UAPD

Ambasador RCC la TIFF 2012 ,
Ștefania Ioana Chiorean (@ioana_cis)

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.