Naziștii se reîntorc de pe Lună să atace Pământul. Via Cluj-Napoca

O comedie SF care a bulversat industria de film completându-și bugetul din donații, Iron Sky, și o formație cu aură de legendă din Slovenia – Laibach, vor electriza Cluj-Napoca pe 6 iunie, într-o seară care se anunță spectaculoasă la TIFF. Nu doar fanii muzicii industrial, experimentale, vor avea seara lor.

Iron Sky este o comedie SF despre naziști care s-au retras pe Lună în 1945, și-au construit o navă spațială și se întorc în 2018 să atace Pământul.

Regizorul finlandez Timo Vuorensola declara că filmul are efectele speciale ale lui Transformers, dar un buget comparabil cu cel pentru cateringul lui. Mai exact, 7,5 milioane de euro, la care au contribuit cu donații sute de mii de fani și câteva zeci de mici investitori, comunitatea Iron Sky având în prezent circa 200.000 de fani. În final, 300.000 de euro provin din crowdfunding și circa 680.000 de euro din crowd investement, reușită care a provocat dezbateri în industria filmului despre noi metode de finanțare și potențialul internetului.

Iron Sky a fost vândut în peste 80 de teritorii, mai mult decât oricare alt film finlandez, iar succesul, spune cineastul Timo Vuorensola, i se datorează comunității online de fani. Filmul a făcut senzație anul acesta la Festivalul de la Berlin și va rula în premieră în România, la TIFF, în spațiul Ursus Open-Air din Piața Unirii, de la ora 21.45.

3 comentarii la “Naziștii se reîntorc de pe Lună să atace Pământul. Via Cluj-Napoca

 1. Mihai Ghita Răspunde

  Pe ce data ruleaza la noi?

 2. Mihai Ghita Răspunde

  Am vazut acum data. 6 iunie :)

  • Chinezu Răspunde

   @Mihai Ghita
   Asa, io nu mai zic nimic, atunci :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: