Felicitări corespunzătoare pentru ”Orașul de sub oraș”

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro.

Auzisem de inițiativa celor de la Teatrul Masca numită ”Orașul de sub oraș”, adică să aducă teatrul, muzică, artele în general, în metrou și să îi surprindă, astfel, pe călătorii care trec pe acolo. Nu prea înțelegeam eu cum devine treaba asta. Și nici nu ai cum să înțelegi cum e până nu te duci să vezi cu ochii tăi. Cum am făcut eu când am fost să îi văd pe Make și Folk Band Imperfect.

În primul rând te surprinde, cum e și firesc, locul unde are loc isprava. Adică fix în centrul peronului de la metrou. Te simți oarecum ciudat când te îndrepți spre locul unde urmează să asiști la concert, dar obișnuința ta e de vină, clișeele cu care ai crescut și care strigă din toți neuronii disponibili că teatrul și muzica se prestează pe scenă, măăăăăăh, nu prin cotloane ingenue.

Dar după ce intri în atmosferă, începi să te simți foarte bine când vezi fețele oamenilor care ba se opresc surprinși și își schimbă pentru câteva minute încruntarea cu un zâmbet relaxat, ba încep să fredoneze refrenul unor cover-uri pe care le cântă trupa, ba vezi copii care își opresc părinții, mai grăbiți decât ei (mereu mai grabiți decât ei…), ca să vadă ce cântă baieții. Vezi tot felul de oameni, tipologii în mișcare și reacțiile lor la o rupere de ritm în curgerea stereotipă și repetivită a vieții lor. Și vezi că toți, fără excepție, reacționează frumos. Și deveni, măcar pentru câteva clipe, oameni dacă nu mai buni măcar mai zâmbitori.

Asta mi se pare superb la inițiativa ”Orașul de sub oraș”: că ne aduce aminte cât de mult contează că am uitat să zâmbim și cât de mult ne costă că nu facem mai des asta :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)